Ovidiu Tender va afla astăzi dacă va fi arestat

Valentin Roman
Ziarul BURSA #Politică / 27 februarie 2006

Judecătorii bucureşteni trebuie să răspundă astăzi cererii procurorilor de arestare preventivă a omului de afaceri

Judecătorii Tribunalului Bucureşti vor decide astăzi dacă vor emite mandat de arest preventiv pe numele omului de afaceri Ovidiu Tender. Vineri, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) ceruseră judecătorilor bucureşteni să ia măsura arestării preventive a lui Ovidiu Tender pentru 30 de zile. În şedinţa de sîmbătă, judecătorii au decis amînarea hotărîrii pentru ziua de astăzi, în urma solicitării omului de afaceri, care a declarat că pentru moment nu beneficiază de apărare.

Ovidiu Tender ne-a declarat că avocaţii care îl reprezintă lipsesc din ţară şi nu sînt în cunoştinţă de cauză în legătură cu noile acuzaţii care i se aduc omului de afaceri. Ovidiu Tender: "Avocaţii apărării au nevoie de timp pentru studierea dosarului, deoarece noi am aflat din presă de aceste noi acuzaţii care mi se aduc. Cei care mă reprezintă vor analiza aceste noi aspecte în cursul dimineţii pentru pregătirea pledoariei de apărare".

Omul de afaceri este acuzat de procurori că, împreună cu Marian Alexandru Iancu, administratorul SC "VGB IMPEX" SRL, în urma săvîrşirii unor infracţiuni economice, a creat un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 2.700 miliarde lei vechi. Concret, anchetatorii îl acuză pe Ovidiu Tender de înşelăciune, bancrută frauduloasă, instigare la abuz în serviciu, spălare de bani, precum şi de constituirea şi apartenenţa la un grup de criminalitate organizată.

La rîndul său, Ovidiu Tender neagă aceste noi acuzaţii care i se aduc şi susţine că motivul care a condus la cererea formulată de procurori este de altă natură.

Din materialul probator elaborat de procurori rezultă că acuzaţii fac parte dintr-un triunghi financiar-comercial în care sînt angrenate societăţi comerciale pe care aceştia le controlează direct sau indirect şi care se află într-o strînsă interdependenţă: SC "Tender" SA Timişoara, SC "VGB IMPEX" SRL şi "Balkan Petroleum LTD".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb