Oxygen devine membru în Coaliţia România Sustenabilă

S.B.
Companii / 22 februarie 2023

Oxygen devine membru în Coaliţia România Sustenabilă

Oxygen este prima agenţie din România care devine membru în Coaliţia România Sustenabilă, astfel îşi continuă angajamentul legat de sustenabilitate faţă de echipă, parteneri şi societate.

Coaliţia România Sustenabilă (CRS) este o iniţiativă privată, apolitică, înfiinţată de Ambasada Sustenabilităţii în România ca urmare a planului de implementare şi monitorizare a Strategiei Naţionale de Dezvoltare Durabilă. Comunitatea reuneşte peste 140 de organizaţii (companii şi ONG-uri), care contribuie la îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă la nivel de ţară.

Oxygen şi-a îndeplinit obiectivele strategiei sale de sustenabilitate, marcând două momente importante. Oxygen a fost prima agenţie integrată de comunicare din România care şi-a neutralizat amprenta de carbon, asumându-şi trecerea într-o nouă etapă, în care componenta de sustenabilitate şi mediu devine o prioritate. De asemenea, în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, Oxygen a înfiinţat un departament de sustenabilitate axat pe servicii de comunicare şi consultanţă strategică. Crearea acestui departament face parte din angajamentul agenţiei de a se implica în efortul de combatere a schimbărilor climatice şi de a ajuta companiile să facă paşi către un mediu de business care să se concentreze tot mai mult pe o dezvoltare sustenabilă.

"Sustenabilitatea devine un concept tot mai cunoscut în mediul de business din România şi în ton cu dialogul purtat la nivel global referitor la dezvoltarea durabilă. Coaliţia România Sustenabilă are o contribuţie majoră şi creează un context ideal de învăţare şi conectare cu specialişti din sectorul privat, public şi non-profit. Ne bucurăm să vedem cum tot mai multe companii înţeleg că pentru a creşte impactul social pozitiv este nevoie de schimbări şi de integrarea principiilor de sustenabilitate în strategia de business şi în strategia de comunicare, în egală măsură", a declarat Irina Manole, Head of Sustainability & CSR Oxygen.

"Lansată la finalul anului 2019, Coaliţia România Sustenabilă reuneşte astăzi peste 140 de organizaţii, companii şi ONG-uri, care, zi de zi, contribuie la îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate relevante la nivel de ţară. Coaliţia înseamnă contexte de colaborare, modele de bună practică şi acces la cursuri susţinute de specialişti străini şi români, pentru o tranziţie cât mai rapidă şi eficientă la noul model economic sustenabil. Salutăm alăturarea Oxygen în comunitatea noastră deoarece specialiştii de PR, marketing şi advertising joacă un rol esenţial în a echilibra nevoia companiilor de a-şi comunica eficient şi creativ iniţiativele de sustenabilitate, cu responsabilitatea lor de a-şi informa stakeholderii, de la acţionari până la consumatori finali, într-un mod cât mai transparent şi asumat", adaugă Dragoş Tuţă, Fondator şi Preşedinte ASR.

Serviciile oferite de Oxygen includ dezvoltarea şi implementarea de proiecte de sustenabilitate, servicii de consultanţă privind sustenabilitatea organizaţională, reducerea amprentei de carbon, dezvoltarea de campanii integrate de informare şi conştientizare pe probleme de sustenabilitate la nivel naţional, organizarea de sesiuni de training pentru angajaţi privind conceptul de sustenabilitate şi adoptarea unui stil de viaţă sustenabil.

Monitorizarea şi reducerea propriei amprente de carbon reprezintă un angajament permanent pentru Oxygen. Printre acţiunile implementate se numără îmbunătăţirea colectării separate a deşeurilor, optimizarea consumului de utilităţi (energie, gaze, apă, combustibil), construirea unui decalog intern destinat angajaţilor privind reducerea amprentei de carbon. De asemenea, agenţia va continua acţiunile de împădurire demarate la începutul anului trecut, când, în parteneriat cu Asociaţia CSR Nest, a plantat un hectar de pădure în judeţul Prahova.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb