(P) Companiile sunt dispuse să investească sume mari în mobilier ergonomic punând un accent deosebit pe scaune

I.L.M.
Companii / 5 decembrie 2019

(P) Companiile sunt dispuse să investească sume mari în mobilier ergonomic punând un accent deosebit pe scaune

Ce valoare are pentru dumneavoastră bunăstarea propriilor angajaţi? Dacă nu ştiţi să răspundeţi pe loc la această întrebare acest lucru se datorează faptului că este imposibil să puneţi un preţ pe ceva nepreţuit! Starea de bine a angajaţilor este cel mai important lucru pentru un patron de companie deoarece de ea depinde productivitatea şi profitabilitatea afacerii. Nu putem vorbi de o afacere cu succes pe termen lung fără a lua în consideraţie confortul de care se bucură angajaţii la locul de muncă.

Un angajat fericit este un angajat productiv. Iar pentru a oferi angajaţilor lor confortul de care au nevoie multe din companiile orientate spre profit sunt dispuse să investească sume fabuloase în mobilier ergonomic, concentrându-se în mod special pe scaune.

Scaunele de birou ergonomice - secretul companiilor de succes

Un scaun ergonomic este soluţia ideală pentru o companie în care se urmăreşte oferirea celor mai bune condiţii de lucru angajaţilor. Spre deosebire de un scaun obişnuit, un scaun birou ergonomic este conceput în aşa fel încât să ţină corpul într-o poziţie sănătoasă pe tot parcursul programului de lucru şi să poată fi reglat în aşa fel încât să satisfacă nevoile angajatului pentru care este achiziţionat.

Nu toţi avem aceeaşi înălţime şi de aceea este imposibil ca un scaun fix să se potrivească tuturor. Un scaun ergonomic cu adevărat ergonomic trebuie să fie prevăzut cu un spătar reglabil şi să aibă ca accesorii suporturi pentru picioare, coate şi gât. În timpul lucrului la birou, pentru ca vertebrele coloanei vertebrale să fie solicitate cât mai puţin, spatele trebuie susţinut într-o poziţie dreaptă.

De asemenea, pentru o mai bună circulaţie la nivelul membrelor superioare, se recomandă menţinerea antebraţelor într-o poziţie paralelă cu podeaua. În plus, şi poziţia ecranului calculatorului este foarte importantă în timpul lucrului şi de aceea se recomandă ca biroul să fie suficient de înalt, sau scaunul de birou să se poată regla în aşa fel încât utilizatorul să privească mereu drept înainte.

Cât costă un scaun de birou ergonomic şi în cât timp se amortizează investiţia?

Un scaun de birou ergonomic în adevăratul sens al cuvântului este destul de costisitor. Dar merită ca investiţie deoarece o poziţie confortabilă a angajatului în timpul orelor de program poate creşte productivitatea acestuia cu până la 16-20%. Gândiţi-vă la un program normal de muncă, de 9 ore pe zi, compus din 8 ore la birou şi o oră pauza de masă.

În condiţiile date, scenariul ideal ar fi ca angajatul să muncească 3-4 ore dimineaţa, să se odihnească apoi în pauza de masă şi să-şi continue lucrul până la finalul zilei. Dar în realitate, un angajat la birou, mai ales dacă este vorba de o persoană sensibilă şi cu probleme de sănătate la nivelul spatelui sau cu o circulaţie a sângelui deficitară, din fiecare oră de muncă aproximativ zece minute le petrece odihnindu-se.

Chiar dacă nu se ridică fizic de pe scaun, poziţia solicitantă pentru corpul său determină un angajat cu probleme de sănătate să-şi piardă concentrarea şi la anumite intervale de timp să apeleze chiar la exerciţii fizice de dezmorţire. Iar un astfel de comportament, cu toate că nu poate fi condamnat, afectează productivitatea muncii salariatului în cauză, eliminând prospectul unui câştig mai substanţial.

Dacă adunăm timpul mort de peste zi şi îl comparăm cu durata de timp pentru care plătim în realitate un angajat cu normă întreagă, observăm că din cauza solicitării, randamentul acestuia nu este decât de 80-84% din cel de care ne aşteptam să beneficiem. Iar în ziua de astăzi, din cauza modului de trai, este extrem de dificil să găsim personal complet imun la suprasolicitarea coloanei vertebrale şi a membrelor din cauza poziţiei necorespunzătoare pe scaun. Din fericire însă, soluţia este simplă!

Investind de exemplu în scaune ergonomice de înaltă calitate de la magazinul online Ergohuman, puteţi creşte considerabil productivitatea unui angajat. Astfel, cu toate că investiţia iniţială într-o astfel de piesă de mobilier nu este mică, ea se amortizează rapid datorită creşterii randamentului angajatului în cauză.

De la Ergohuman puteţi opta pentru scaune ergonomice marca Ergohuman, un important producător din Marea Britanie, Olivo&Groppo din Italia sau GTCHAIR din Statele Unite ale Americii. Indiferent de tipul de scaun în care preferaţi să investiţi, alegerea unui astfel de brand atât de renumit vă garantează calitatea produselor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb