Pahonţu: "Romsilva va investi anul viitor până la 90 milioane lei din surse proprii"

S.B.
Companii / 20 noiembrie 2016

Pahonţu: "Romsilva va investi anul viitor până la 90 milioane lei din surse proprii"

Investiţiile din surse proprii ale Regiei Naţionale a Pădurilor - Romsilva se vor ridica anul viitor la 80-90 milioane lei (aproape 20 milioane euro), bani care vor fi plasaţi în utilaje, sedii şi diverse dotări, a declarat, pentru News.ro, directorul general al regiei, Ciprian Pahonţu.

De asemenea, alte investiţii, din alocarea bugetară şi din Fondul de conservare şi regenerare a pădurilor, vor fi făcute în modernizarea reţelei de drumuri forestiere şi în regenerarea pădurilor.

"Investiţii facem anual. Sunt mai multe tipuri de finanţări. Întâi, avem investiţii din surse proprii, care ajung între 80 şi 90 milioane lei anual. Avem însă şi investiţii bugetare pe care le derulăm în infrastructura proprietăţii publice, drumuri forestiere şi corectare de torenţi", a afirmat Pahonţu.

Investiţiile din surse proprii se fac cu bani din profitul Romsilva şi merg în utilaje, performanţă, sedii şi diverse dotări.

"Există totodată şi un Fond special de accesibilizare, prin care noi modernizăm reţeaua de drumuri forestiere din Romsilva, proprietate publică a statului", a precizat Pahonţu.

El a punctat că suma alocată în acest sens va depinde de alocaţia bugetară.

"Anul acesta Romsilva a beneficiat de 10 milioane lei alocaţie de la buget, pentru drumuri forestiere şi corectarea torenţilor. Mai avem un proiect cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, unde am avut alocate şapte milioane de lei şi din Fondul de accesibilizare aproape 200 milioane lei", a menţionat directorul general al regiei.

Lucrările de regenerare a pădurilor sunt plătite dintr-un fond special, Fondul de conservare şi regenerare a pădurilor. El se constituie dintr-un procent între 15% şi 20% din materialul lemnos pe care Romsilva îl pune pe piaţă.

"Eu sunt obligat ca la fiecare leu pe care îl obţin din valorificarea lemnului, conform legii, între 15 şi 20% - procentul e variabil - îl punem într-un fond special care este destinat numai reîmpăduririi suprafeţelor", a adăugat şeful Romsilva.

Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva se află sub autoritatea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor.

Romsilva a avut anul trecut afaceri de 1,58 miliarde lei şi un profit net de 157 milioane lei.

Regia administrează 3,154 milioane de hectare de fond forestier proprietate de stat, asigură servicii publice şi administrează alte un milion de hectare de pădure privată. În cadrul Romsilva lucrează circa 16.500 de angajaţi. Regia deţine administrarea a 22 de parcuri naturale şi naţionale, o direcţie pentru caii de rasă şi o structură dedicată Muzeului Cinegetic al Carpaţilor Posada.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb