PÂNĂ ÎN 2050 Konica Minolta şi-a propus ca energia utilizată în activităţile proprii să fie 100% din surse regenerabile

V.G.
Companii / 17 ianuarie 2023

Konica Minolta şi-a propus ca energia utilizată în activităţile proprii să fie 100% din surse regenerabile

Konica Minolta, listată printre cele 283 de companii sustenabile la nivel Mondial, a fost onorată cu distincţia de lider global în Climate A List, de către CDP (fost Carbon Disclosure Project), arată un comunicat de presă remis redacţiei. CDP este o organizaţie non-profit angajată în activităţi pentru realizarea unei economii durabile. Este pentru a şaptea oară când Konica Minolta este plasată pe lista Climate A şi pentru a treia oară consecutiv, din 2020.

Lista Climate A

Potrivit sursei citate, Climate A List este compusă din companii care au fost recunoscute ca lideri mondiali în ceea ce priveşte obiectivele stabilite şi acţiunile întreprinse în vederea combaterii schimbărilor climatice. Din cele peste 18.700 de companii din întreaga lume, care au participat la sondajul CDP, doar 283 dintre acestea (dintre care 74 sunt companii din Japonia) au fost incluse pe lista Climate A, în 2022. Această integrare este o recunoaştere a eforturilor organizaţiilor identificate de a reduce emisiile CO2, de a atenua schimbările climatice şi de a contribui la un mediu economic cu emisii scăzute de carbon.

Reducerea emisiilor de CO2

Poziţionarea Konica Minolta pe lista Climate A este rezultatul mai multor activităţi şi obiective durabile pe care compania le-a atins şi le implementează constant.

De exemplu, compania şi-a stabilit obiectivul de a reduce cu 60% emisiile de CO2 în dezvoltarea de produse, vânzări şi servicii, precum şi în ceea ce priveşte utilizarea produselor până în 2030 - pornind de la nivelul anului 2005 (în 2017, aceste obiective au fost aprobate de Science Based Target Initiative (SBTi)). Scopul Konica Minolta este aproape atins, în 2019 fiind deja confirmate reduceri de 52%.

Pentru a atinge aceste obiective, compania a dezvoltat tehnologii de producţie care necesită un consum mai mic de energie, achiziţionează energie electrică din surse regenerabile şi promovează trecerea la operaţiuni comerciale ce presupun consum redus de hârtie.

Accelerarea trecerii la energie regenerabilă

Konica Minolta şi-a propus ca, până în 2050, energia utilizată în activităţile proprii să fie 100% din surse regenerabile. Prin urmare, în 2019, Konica Minolta s-a alăturat RE100, o iniţiativă globală care reuneşte companiile implicate să utilizeze în întregime energie regenerabilă pentru propriile operaţiuni. Începând cu ţările şi regiunile în care energia electrică din surse regenerabile este relativ răspândită, Konica Minolta şi-a revizuit contractele de achiziţie a energiei şi a trecut la surse regenerabile acolo unde este posibil:

Cele două fabrici de producţie a dispozitivelor MFP şi PP din China utilizează 100% energie electrică din surse regenerabile.

Două fabrici de producţie a tonerului au atins obiectivul de utilizare 100% a energiei regenerabile în anul fiscal 2021. Cele două fabrici - Konica Minolta Supplies Manufacturing U.S.A., Inc. şi Konica Minolta Supplies Manufacturing France S.A.S. - deţin deja şi certificatul verde pentru energia electrică pe care o utilizează.

Noua fabrică a Konica Minolta - Mechatronics Co., Ltd. - finalizată în 2021, în prefectura Aichi din Japonia, utilizează aproximativ 11% din electricitatea necesară activităţilor sale din energia solară.

Sediul central European al Konica Minolta şi alte 10 subsidiare utilizează energie verde în procent de 100% sau aproape de acesta (Austria, Belgia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Lituania, Ţările de Jos, Norvegia, Spania şi Suedia).

Konica Minolta Business Solutions U.S.A., Inc., îşi acoperă tot consumul de electricitate cu energie regenerabilă furnizată de panouri solare şi alte diverse surse, cum ar fi biomasa, energia geotermală, hidroenergia şi energia eoliană. Compania americană de vânzări a Konica Minolta s-a alăturat, în mai 2022, programului Green Power Partnership iniţiat de Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA), se precizează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb