PÂNĂ ÎN ANUL 2021 Daikin: "Piaţa globală a aparatelor de purificare a aerului - estimată la 29 miliarde dolari"

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 24 februarie 2020

Daikin: "Piaţa globală a aparatelor de purificare a aerului - estimată la 29 miliarde dolari"

Calitatea aerului, nivelul ridicat de poluare atmosferică şi avertizările specialiştilor au dus la dublarea vânzărilor echipamentelor de purificare a aerului în luna ianuarie 2020, ne-au spus reprezentanţii Daikin România, care au comparat datele companiei cu cele din aceeaşi perioadă a anului anterior.

Alexandru Rusu, Residential Manager Daikin România, ne-a declarat: "Rezultatele acestea se înscriu într-un trend manifestat la nivel mondial. Ne bucură să vedem că şi românii se informează tot mai mult despre soluţiile care îi pot ajuta să respire un aer curat. Piaţa se extinde, iar consumatorii se documentează tot mai mult despre caracteristicile tehnice ale produselor. Daikin dispune de tehnologii cu o eficienţă ridicată, cum este tehnologia Flash Streamer, care îndepărtează şi descompune virusurile, mucegaiul, praful, bacteriile, polenul. Astfel, sis­temul de filtrare cu şase straturi ajută la obţinerea unui aer curat, optimizând nivelurile de confort şi reducând riscurile asupra sănătăţii".

Piaţa globală a aparatelor de purificare a aerului este estimată să ajungă la 29 miliarde dolari până în anul 2021, cu o creştere anuală pe segmentul rezidenţial de peste 6%, până în anul 2023.

Conform unui studiu realizat de către agenţia Clootrack în România, cele mai importante criterii pe care românii le au în vedere înainte de a alege un purificator de aer sunt îmbunătăţirea aerului din încăpere, eficienţa purificatorului, durata de viaţă a filtrelor, multitudinea de funcţionalităţi şi posibilitatea de control de la distanţă.

Soluţiile Daikin sunt concepute pentru încăperi de până la 46 de metri. Cele două modele de purificatoare -Ururu, cu umidificare şi MC70L, fără funcţia de umidificare- au o mobilitate maximă, fiind foarte uşoare. Ambele produse au capacitatea de a detecta automat, de a opri şi descompune microparticulele fine de poluare din aer PM, care au între 0,3 Fm şi 10 Fm, cu o precizie de peste 97%, mai precizează sursele citate.

Acestea arată că, atunci când aerul se usucă, aşa cum se întâmplă pe durata sezonului rece, purificatorul Daikin Ururu umidifică interiorul locuinţei şi elimină efectele aerului uscat: "Pielea uscată, iritarea ochilor, uscarea mucoa­sei nazale şi a gâtului, proliferarea bacteriilor şi a virusurilor, mâncărimi sau alergii sunt doar câteva dintre efectele pe care aerul uscat le poate avea asupra corpului uman".

În plus, aparatul detectează singur nivelul de poluare, miros sau umiditate şi îşi adaptează automat viteza ventilatorului pentru un confort optim. Ambele modele dispun de funcţie de protecţie pentru copii, programator de oprire şi de patru viteze ale ventilatorului. Funcţionarea lor este foarte silenţioasă, asigurând astfel un somn liniştit pentru întreaga familie".

Daikin România a iniţiat un program prin care oferă gratuit un pachet de filtre de schimb corespunzător modelului de purificator comandat, în perioada 5 februarie - 31 martie 2020.

"Prin grija permanentă pentru calitatea aerului, Daikin România contribuie la îndeplinirea promisiunii brandului la nivel global de a aduce compania la zero emisii de carbon, până în anul 2050. Organizaţia depune în continuare eforturi în dezvoltarea de produse cu un impact minim asupra mediului înconjurător şi contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului exterior din România prin plantarea a zeci de mii de puieţi în ultimii ani", ne-au mai spus reprezentanţii companiei.

În societatea modernă, oamenii petrec peste 90% din timp în interior, iar adesea concentraţiile unor poluanţi sunt mult mai ridicate la interior faţă de concentraţiile tipice de la exterior, ne-au explicat specialiştii din cadrul Daikin, explicând: "În combinaţie cu aerul poluat de afară, aerul pe care îl respirăm în încăperile din interior este de multe ori un amestec de gaze şi particule poluante. Una dintre cele mai populare şi eficiente soluţii pentru îmbunătăţirea aerului la interior este purificatorul de aer. Prin tehnologia sa, este proiectat să filtreze particulele, alergenii şi mirosurile neplăcute, pentru a furniza aer curat pentru respiraţie, optimizând nivelurile de confort şi reducând riscurile asupra sănătăţii".

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), poluarea atmosferică reprezintă cel mai mare risc legat de mediu pentru sănătatea umană în Uniunea Europeană (UE), persoanele din zonele urbane fiind cu precădere expuse. Statisticile arată că 77% dintre locuitorii Uniunii Europene sunt expuşi unor emisii poluante care depăşesc limitele impuse de OMS.

Printre cei mai nocivi poluanţi atmosferici se numără particulele în suspensie (PM2.5, PM10), dioxidul de azot (NO2) şi ozonul (O3). În plus, pe lângă factorii poluanţi externi, generaţi de arderi ale combustibililor solizi, industrii, emisii ale autoturismelor, praf, fum, emisii eliberate prin descompunerea materiei organice, emisiile biogene din copaci şi alte vegetaţii, există şi factori interni care afectează calitatea aerului pe care îl respirăm în casele noastre. Alergenii pătrund în încăperi prin sistemul de ventilaţie, prin îmbrăcăminte, încălţăminte sau sunt purtaţi de animalele de companie şi îşi găsesc locul în toate obiectele din interior cu care intrăm în contact.

În acest context, primul lucru pe care îl au în vedere consumatorii româ­ni înainte să achiziţioneze un aparat de purificare a aerului este capacitatea acestuia de a îmbunătăţi calitatea aerului din încăpere, arată o analiză a Clootrack, platformă de studiu al pieţei. Acesta arată că preocuparea tot mai mare pentru sănătate şi pentru un aer curat face ca o atenţie semnificativă a cumpărătorilor să fie îndreptată asupra eficienţei aparatelor de purificare a aerului şi măsura în care reuşesc să elimine din aerul interior contaminanţii nocivi, praful, mucegaiul, alergenii sau bacteriile.

Durata de viaţă a filtrelor, intervalele de înlocuire a acestora şi materialele din care sunt realizate reprezintă un alt aspect important pentru cumpărătorii din ţara noastră. În afară de funcţia de bază, aceea de purificare a aerului, consumatorii apreciază şi alte funcţii suplimentare care pot uşura modul de funcţionare şi oferă eficienţă echipamentului: mutarea cu uşurinţă dintr-o cameră în alta, controlul de la distanţă, comenzi digitale, indicatori pentru înlocuirea filtrelor, mai multe viteze ale ventilatoarelor, temporizator, senzori de calitate a aerului etc.

Confortul şi uşurinţa în utilizare sunt căutate de utilizatori, de aceea ei preferă echipamentele care pot fi controlate prin telecomandă, deoarece le oferă libertatea de a le acţiona de la dis­tanţă şi în funcţie de nivelul calităţii aerului din încăpere la momentul respectiv.

La un purificator de aer trebuie să urmărim:

Eficienţa energetică

Purificatoarele de aer dotate cu senzori speciali detectează nivelul de poluanţi din aer, pornesc şi opresc unitatea în funcţie de necesitate, iar programatoarele permit purificarea automată a aerului.

Tehnologia

Tehnologia avansată înseamnă aer curat. Anumite purificatoare sunt dotate cu tehnologii care neutralizează factorii poluanţi din aer şi îi transformă în atomi de azot, oxigen si molecule de apă, cu o viteză de descompunere oxidativă de aproape 1.000 de ori mai mare faţă de tehnologiile standard.

Sistemul de filtrare cu straturi

Unele generaţii noi de purificatoare sunt dotate cu un sistem de filtre care îndepărtează eficient alergenii (precum polenul, acarienii, praful etc.), bacteriile şi viruşii şi, în plus, asigură o eficienţă ridicată de dezodorizare.

Modul de noapte

Posibilitatea de a comuta automat între "Silenţios" şi "Scăzut", în funcţie de gradul de poluare a aerului, oferă un nivel ridicat de confort în utilizarea aparatului, ideal pentru a fi folosit în timpul nopţii, pe perioadele de somn.

Funcţia de umidificare a aerului

Uunele purificatoarele de aer au integrată şi funcţia suplimentară de umidificare a aerului din interiorul încăperii. Aerul curat furnizat la umiditatea corectă reprezintă fundamentul unui confort perfect.

Modul polen

Prin crearea unei turbulenţe uşoare în aerul din încăpere, polenul este prins înainte de a ajunge pe podea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb