PÂNĂ LA FINALUL ANULUI VIITOR "Lafarge Ciment" va creşte capacitatea de producţie cu peste 1 milion de tone

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 22 noiembrie 2007

"Lafarge Ciment", companie cu renume în producţia de ciment din ţara noastră, a anunţat creşterea capacităţilor cu peste 1 milion de tone de ciment până la sfârşitul lui 2008, în vederea adaptării la cerinţele pieţei din România. Totodată, reprezentanţii companiei au menţionat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că ponderea exportului a fost redusă, pentru ca societatea să poată face faţă consumului de pe piaţa internă.

Prima fază a extinderii menţionate va fi reprezentată de o creştere a capacităţii de producţie cu 500.000 de tone, operaţională până la sfârşitul acestui an. Finalizarea celei de-a doua faze este prevăzută pentru anul 2008.

"Sectorul construcţiilor este unul dintre cele mai dinamice din România şi ne aşteptăm ca această creştere să continue şi în următorii ani. Astfel, am decis creşterea capacităţilor de măcinare, de ambalare în saci şi de ambalare-paletizare ale celor trei uzine de ciment din Medgidia, Hoghiz şi Târgu Jiu", a declarat Philippe Questiaux, preşedinte director general "Lafarge Ciment" România.

Investiţiile totale ale companiei se ridică la 58 milioane de euro, incluzând modernizarea şi refacerea a două mori de ciment, două noi instalaţii de ambalare a cimentului în saci şi de înfoliere.

De asemenea, "Lafarge Ciment" analizează detaliile pentru demararea unui proiect de pregătire a sezoanelor de livrare 2009-2010, constând în investiţii majore în fabrica de la Medgidia, pentru orientarea fabricii către piaţa locală şi creşterea suplimentară a capacităţii în România.

Grupul "Lafarge", lider mondial în producţia materialelor de construcţii, a intrat pe piaţa din ţara noastră în 1997 şi deţine, în prezent, trei centre de producţie - în Medgidia (Constanţa), Hoghiz (Braşov) şi Târgu Jiu (Gorj). Compania activează în România şi în sectoarele agregatelor, betonului şi plăcilor de gips, având în jur de 1.500 de angajaţi şi înregistrând o cifră de afaceri de peste 260 milioane de euro, în 2006. În domeniul cimentului, societatea deţine o cotă de piaţă în ţara noastră de circa 30-35%.

"Lafarge Ciment" România a realizat investiţii totale de 380 milioane de euro, din care 50 de milioane pentru echipamente de protecţia mediului, "Lafarge Arcom Gips" a investit, în total, pe piaţa noastră 35 milioane de euro, din care 21 de milioane în sectorul industrial, "Lafarge Agregate Betoane" înregistrând, de asemenea, investiţii în valoare de 35 milioane de euro.

Activând cu 71.000 de angajaţi în 70 de ţări, grupul "Lafarge" a înregistrat vânzări de 17 miliarde de euro, în 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb