PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI Enel vrea să vândă activele din România şi Slovacia

V.B.
Companii #Energie / 26 august 2014

Grupul italian Enel va finaliza procesul de vânzare a activelor din ţara noastră şi Slovacia până la finele acestui an, a declarat astăzi directorul general al grupului, Francesco Starace, preluat de Reuters.

Domnia sa a explicat: "Procesul avansează ordonat. În această perioadă, apar primii potenţiali cumpăratori, iar băncile cataloghează diversele oferte. Cred că procesul va putea fi încheiat până la sfârşitul anului".

În iulie, Enel anunţa că a început procesul de vânzare a operaţiunilor de distribuţie şi vânzare a energiei din România şi Slovacia, ca parte a unui program de reducere a datoriilor.

La noi, Enel intenţionează să vândă 64,4% din Enel Distribuţie Muntenia şi Enel Energie Muntenia, 51% din Enel Distribuţie Banat, Enel Distribuţie Dobrogea şi Enel Energie, precum şi 100% din compania de servicii Enel România (deţinută prin Enel Investment Holding BV).

Aceste firme operează o reţea de electricitate de 91.000 km şi distribuie anual circa 14TWh de electricitate, cu o cotă de piaţă de 34%. Diviziile Enel din ţara noastră vând anual aproape 9 TWh de energie către circa 2,6 milioane clienţi, dintre care 2,4 milioane casnici (segment pe care deţine o cotă de piaţă de 20%), iar restul companii (unde are 38% din piaţă).

Anul trecut, companiile Enel din România au consemnat venituri de 1,12 miliarde euro şi un profit înainte de dobânzi, taxe, depreciere şi amortizare (EBITDA) de 289 milioane euro.

În Slovacia, Enel intenţionează să vândă un pachet de 66% din Slovenské Elektrárne, cel mai mare producător de energie al ţării, cu o cotă de piaţă de aproximativ 80%. Grupul italian a raportat în Slovacia, în 2013, venituri de 2,9 miliarde euro şi EBITDA de 708 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb