Este crucial ca omenirea să reducă nivelul emisiilor de dioxid de carbon cu 45% până în 2030, faţă de cele din 2010, a spus ieri Pankaj Sharma, Vicepreşedintele Executiv - Secure Power Division, al Schneider Electric, într-o conferinţă de presă organizată de companie. De asemenea, reprezentantul Schneider Electric a subliniat că, global, energia este utilizată într-un mod ineficient, iar în prezent emisiile de dioxid de carbon au revenit la nivelul de dinaintea pandemiei.
Pankaj Sharma a spus: "Schneider a pornit pe drumul sustenabilităţii cu mai mult de un deceniu în urmă. Aveam un indice de sustenabilitate pe care-l publicam odată cu rezultatele noastre trimestriale (...) Este (n.r. sustenabilitatea) ca a doua noastră natură. Ne-am luat nişte angajamente, am făcut progrese, şi suntem încrezători că le vom îndeplini. De exemplu, suntem încrezători că vom atinge neutralitatea în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon până în 2050. Până în 2030 suntem încrezători că vom putea reduce emisiile cu 35% (...)".
Reprezentantul Schneider Electric a adăugat: "Mai mult de 80% din emisiile de CO2 din lume sunt legate de producţia şi consumul de energie. Cred că ştim cu toţii asta, dar există şi o mare ineficienţă în modul în care energia este utilizată (...) aproape 60% este ineficient. Iar acum, după pandemie, vedem un boom masiv al digitalizării, din pricina căruia emisiile au revenit la nivelul pre-covid. Provocarea este să lucrăm împreună, nu doar la nivel de companie ci împreună, întregul ecosistem".
Conform unui raport al Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC), entitate ce se ocupă cu evaluarea riscurilor asupra încălzirii globale cauzată de efectele activităţii umane, dacă în ultima periodă nu s-ar fi luat măsuri privind reducerea emisiilor de CO2, temperatura globului ar fi fost cu patru - şase grade mai ridicată, ceea ce ar fi fost un dezastru pentru planetă, a arătat reprezentantul Schneider Electric.
"Trebuie să acţionăm, să implementăm schimbarea. Schimbarea este importnată, toţi paşii sunt importanţi, dar nu putem să aşteptăm până în 2050 (...). Împreună - companiile, guvernanţii, partenerii, întregul ecosistem, trebuie să acţionăm pentru a reduce (n.r. emisiile de CO2) cu 45% până în 2030, faţă de cele din 2010. Este crucial să facem cu toţii aceşti paşi în următorii opt ani. Iar noi, la Schneider, suntem încrezători că putem să atingem ţinta emisiilor de carbon pentru 2030 atât în cadrul companiei noastre, cât şi la nivelul întregului ecosistem", a spus Pankaj Sharma.
Schneider Electric a prezentat, ieri, APC Smart-UPS Modular Ultra, o sursă sustenabilă de alimentare neîntreruptibilă (UPS). Noul dispozitiv oferă mai multă putere scalabilă la cele mai mici dimensiuni, eliberând spaţiu pentru tehnologiile IT critice sau pentru alte echipamente, maximizând în acelaşi timp timpul de funcţionare şi reducând costul total de utilizare, conform unui comunicat al companiei.