Papa Francisc elogiază Emiratele Arabe Unite

M.T.
Internaţional / 31 ianuarie 2019

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc (Sursa foto: Twitter)

Papa Francisc a trimis, astăzi, un mesaj cetăţenilor din Emiratele Arabe Unite, cu prilejul vizitei sale pe care o va realiza între 3 şi 5 februarie, elogiind această ţară pe care a considerat-o un exemplu de convieţuire, fraternitate şi întâlnire a diferitelor civilizaţii şi culturi, relatează EFE.

Papa Francisc va călători în EAU pentru a participa la Întâlnirea interreligioasă internaţională despre "Fraternitatea umană", care va fi, totodată, prima vizită a unui şef al Bisericii Catolice în această ţară musulmană.

Papa şi-a început mesajul, citit în italiană şi înregistrat într-un videoclip, cu tradiţionalul salut "Al Salamu Alaikum, pacea fie cu voi".

Vizita are loc şi ca răspuns la invitaţia Bisericii Catolice din Emiratele Arabe Unite.

Suveranul pontif s-a declarat onorat să viziteze această ţară care "caută să fie un model de convieţuire, de fraternitate umană şi de întâlnire a diferitelor civilizaţii şi culturi, unde mulţi găsesc un loc sigur pentru a trăi şi a munci liber, în respect faţă de diversitate".

În Emiratele Arabe Unite trăiesc circa 900 de mii de catolici: comunitatea este constituită din muncitori imigraţi care provin în mare parte din alte ţări din Asia, începând din Filipine şi din India.

Potrivit programului comunicat de Vatican, papa va ajunge, duminică seară, la Abu Dhabi, iar agenda oficială va începe a doua zi cu o întâlnire la palatul prezidenţial cu prinţul moştenitor.

Vizita pontificală va include o întâlnire privată la Marea Moschee din Abu Dhabi, sau Moscheea Şeicului Zayed, cu Consiliul Musulman al Bătrânilor şi o slujbă în oraşul sportiv Zayed, printre alte activităţi.

Secretarul de stat al Vaticanului, cardinalul Pietro Parolin, a fost, în iunie 2015, la Abu Dhabi pentru a inaugura a doua biserică catolică din ţară, după deschiderea bisericii Sfântul Iosif în 1965, dedicată Sfântului Paul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb