Papa Francisc, vehement în apărarea migranţilor

O.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 11 octombrie 2022

Papa Francisc, vehement în apărarea migranţilor

Suveranul Pontif a avut, din nou, o luare de poziţie vehementă pe o temă sensibilă şi de mare actualitate. Papa Francisc a luat apărarea migranţilor, numind excluderea acestora "scandaloasă, dezgustătoare şi păcătoasă". Papa Francisc a făcut aceste comentarii în timpul canonizării unui episcop din secolul al XIX-lea, cunoscut drept "părintele migranţilor" şi a unui bărbat din secolul XX care a ajutat bolnavi săraci în Argentina. Papa, care a făcut din susţinerea migranţilor o temă majoră a pontificatului său, a condus ceremonia în faţa a 50.000 de persoane strânse la Vatican în Piaţa Sf. Petru. "Excluderea migranţilor este scandaloasă. Într-adevăr, excluderea migranţilor este un act criminal. Îi face să moară în faţa noastră", a spus suveranul pontif. "Astăzi, Mediterana este cel mai mare cimitir din lume", a spus Papa referindu-se la miile de oameni care s-au înecat încercând să ajungă în Europa. "Excluderea migranţilor este dezgustătoare, este păcătoasă. Este un act criminal să nu le fie deschise uşi celor nevoiaşi", a spus liderul de la Vatican. Papa Francisc, care nu a menţionat Italia, a declarat că unii migranţi trimişi înapoi sunt duşi în "lagăre de concentrare unde sunt exploataţi şi trataţi ca nişte sclavi". În trecut, el a spus că acest lucru s-a întâmplat în Libia. Papa a făcut aceste comentarii referitoare la migranţi după ce s-a abătut de la declaraţia sa pregătită în prealabil la momentul la care a menţionat numele unuia dintre cei doi noi sfinţi, episcopul Giovanni Battista Scalabrini, care a trăit între 1839 şi 1905. Scalabrini a fondat două ordine religioase - unul de preoţi şi unul de călugăriţe - pentru a ajuta imigranţii italieni din Statele Unite şi America de Sud. Cel de-ai doilea sfânt este Artemides Zatti, care a trăit între 1880 şi 1951. Familia sa a fugit de sărăcia din Italia şi s-a stabilit în Argentina. Membru laic al ordinului religios salesian, el a lucrat ca asistent medical, oferind îngrijiri săracilor la care se deplasa cu bicicleta.

Declaraţiile suveranului Pontif intră în coliziuner cu politica viitorului govern de la Roma. Giorgia Meloni urmează să devină prim-ministru spre sfârşitul acestei luni în fruntea unei coaliţii de dreapta care a promis să reprime imigraţia şi să înăsprească condiţiile de trecere a frontierelor în Italia. Ea a promis repatrieri accelerate şi reguli mai stricte în materie de azil. Meloni a cerut, de asemenea, o blocadă a ambarcaţiunilor cu migranţi care pleacă din Africa de Nord cu scopul de a-i împiedica să navigheze mai departe, dar şi noi restricţii impuse navelor de salvare ale organizaţiilor caritabile.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dar de crestinii de rand autohtoni, care sufera astazi din cauza tuturor crizelor puse la cale de Oculta si pe care migrantii trebuie sa ii inlocuiasca treptat(Planul Kalergi), pe Papica il doare fix in cot! Nici nu-i de mirare, daca tinem cont de faptul ca nenea Francisc a primit ordine precise in acest sens!

    A apăra acum amestecarea raselor și primirea a milioane de oameni din cele mai sarace țări cu cultura și religie diferită va duce la lichidarea religiei creștine in europa,deci dacă chiar șeful catolicilor dorește acest lucru înseamnă că avem o problemă sau pur și simplu habar nu are ce vorbește ca Biden adică vorbește prostii

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb