"Nu înţeleg de ce Rusia nu joacă jocul transparenţei. Este în interesul său, iar noi recunoaştem acest lucru", a declarat el la postul de radio RTL, conform news.ro.
"Dacă ar voi să ia iniţiativa şi să fie transparenţi, acest lucru ar fi în favoarea lor", subliniază şefuldiplomaţiei franceze.
Nicio anchetă nu a fost deschisă în Rusia, în pofida cererilor în acest sens ale Statelor Unite, europenilor şi rudelor lui Aleksei Navalnîi.
"Ar fi inspirată să efectueze o anchetă transparentă, iar atunci când găseşte vinovaţii să-i judece, pentru a da o lecţie, pentru că nu este prima oară când sunt otrăviţi" opozanţi ruşi, insistă Jean-Yves Le Drian.
Kremlinul, care este supus unor presiuni din Occident, a insistat asupra faptului că nu poate considera că opozantul a fost otrăvit atât timp cât nu se identifică vreo substanţă drept otravă.
Aleksei Navalnîi, care şi-a făcut un nume anchetând cu privire la corupţia elitei ruse şi în anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit rău săptămâna trecută într-un avion, în Siberia.
Anturajul său a denunţat imediat o otrăvire şi a luptat ca acesta să fie transferat în Germania, suspectându-o pe medicii ruşi că depun eforturi să camufleze o infracţiune.
Spitalul Charite din Berlin, unde Navalnîi a fost internat în weekend, a anunţat luni că a găsit "urme de otrăvire" şi a evocat o "intoxicare cu o substanţă din grupul inhibitorilor colinesterazei".