PARLAMENTARII AU VOTAT CONTRA ARESTĂRII ELENEI UDREA Gest de frondă al parlamentarilor contra DNA

A.S.
Ziarul BURSA #Politică / 29 octombrie 2015

Gest de frondă al parlamentarilor contra DNA

Deputaţii au respins, ieri, arestarea Elenei Udrea, după o oră şi jumătate de deliberări şi o numărătoare tulbure a voturilor care nu au ieşit niciodată la socoteală.

În cazul solicitării DNA de arestare a deputatului Elena Udrea şi-au exprimat opţiunea 220 de deputaţi, din care 115 voturi "pentru" arestarea preventivă şi 105 "împotrivă". Pentru încuviinţarea solicitării erau necesare 122 de voturi.

În schimb, deputaţii au votat pentru reţinerea fostului ministru al Turismului. Potrivit procesului verbal prezentat în plenul Camerei, pentru reţinerea Elenei Udrea şi-au exprimat votul 242 de deputaţi, din care 123 s-au pronunţat pentru reţinere şi 119 împotrivă.

DNA a cerut reţinerea şi arestarea Elenei Udrea într-un nou dosar în care este acuzată de luare de mită, trafic de influenţă, spălare de bani, instigare la abuz în serviciu şi fals în declaraţii.

Decizia de reţinere a Elenei Udrea şi de respingere a arestării a fost luată după reluarea numărării voturilor, la cererea PNL. Mai bine de o oră, membrii comisiei de numărare a voturilor au discutat, fără să fi ajuns la o concluzie, în condiţiile în care au fost constatate vicii de procedură.

Iniţial, surse parlamentare ne-au declarat că cererea privind încuviinţarea reţinerii Elenei Udrea a fost respinsă, fiind înregistrate 145 de voturi împotriva acestei solicitări şi 119 "pentru". Ulterior, aceleaşi surse au precizat că s-a decis ca voturile să fie renumărate întrucât au fost cazuri în care unii parlamentari au introdus mai multe bile în aceeaşi urnă, se pare cu intenţia să anuleze votul.

În plus, au fost situaţii în care parlamentarii au fost prezenţi, dar nu au votat.

Parlamentul este, însă, majoritar al puterii la guvernare. Dacă parlamentarii corespunzători ar fi fost disciplinaţi, atunci Elena Udrea nu ar fi avut nici un fel de şansă.

Situaţia de la acest vot este similară cu cea de la Referendumul din 2012: cine nu s-a dus la vot a fost pentru menţinerea lui Traian Băsescu la preşedinţie. Tot aşa, abţinerea de la vot în privinţa arestării Elenei Udrea reprezintă un vot contra arestării.

Putem spune că, în felul acesta, cu certitudine, o bună parte din PSD-işti au votat contra arestării Elenei Udrea.

Actualizare 17:00 Hans Klemm, despre cazul Udrea: "Încurajăm legislatorii să respecte independenţa sistemului judiciar"

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans G. Klemm, a declarat astăzi, solicitat fiind să comenteze votul dat de Parlament în cazul Elena Udrea, că nu comentează cazuri individuale, dar îi încurajează atât pe legiuitori, cât şi pe înalţii oficiali din Guvernul României să respecte independenţa justiţiei.

"Poziţia noastră a fost întotdeauna să nu comentăm cazuri individuale, dar să încurajăm întotdeauna legislatorii români, la fel ca şi pe alţi înalţi oficiali ai Guvernului român să respecte independenţa sistemului judiciar şi să sprijine urmărirea penală a unor acte potenţiale de corupţie publică", a afirmat Klemm.

(S.A.)

--------------

Vă puteaţi imagina acum un an de zile să fie vreun parlamentar PSD-ist care să voteze împotriva arestării Elenei Udrea? E de neimaginat!

Ce s-a întâmplat în anul 2015 care să-i fi făcut chiar şi pe PSD-işti să voteze împotriva arestării fostului ministru al Turismului?

I-a convins cineva că Elena Udrea are dreptate? Dar interesează pe cineva dacă Elena Udrea are dreptate sau nu?

Cât timp a fost ministru, de Elena Udrea nu s-a atins nimeni pentru că Traian Băsescu era preşedinte. Când acesta a părăsit funcţia, Udrea a fost târnosită în toate felurile.

Ea nu s-a schimbat cu nimic. Este vorba despre aceeaşi Elena Udrea în toate situaţiile. Şi acum este aceeaşi Elena Udrea. Doar că PSD-iştii nu mai vor în unanimitate să voteze pentru arestarea ei.

De ce?

Pentru că au sesizat că le poate veni rândul. Este o mişcare de frondă contra DNA, este semnalul de luptă politică contra combaterii corupţiei şi a perpetuării acestui fenomen.

Parlamentarii vorbesc pe la colţuri că procurorii fac foarte multe abuzuri; de altfel, Traian Băsescu însuşi, cel care s-a mândrit cu lupta împotriva corupţiei şi cu faptul că a constituit un aparat de justiţie independent, acuză acum abuzurile acestor instituţii.

Sunt sau nu abuzuri?

Vor fi fiind justificate aceste acuzaţii la adresa DNA?

Vor fi fiind adevărate zvonurile că DNA acţionează sub comanda serviciilor speciale şi că acestea sunt implicate politic?

Indiferent de răspuns, votul de ieri ilustrează un recul în privinţa combaterii corupţiei: fie DNA abuzează de poziţie, iar serviiciile se folosesc de DNA, fie politicienii corupţi se tem că le vine rândul.

În ambele situaţii avem de-a face cu un stop în privinţa combaterii corupţiei.

Dar, ca întotdeauna, probabil că există o combinaţie între cele două variante: şi DNA abuzează şi politicienii se tem.

Iar serviciile nu sunt străine.

ELENA UDREA, DUPĂ VOTUL DIN PARLAMENT:

"Aştept cătuşele ca să fie circul complet"

Elena Udrea a declarat, după votul din Parlament în care s-a aprobat reţinerea, dar nu şi arestarea sa, că este strigător la cer, că ceea ce s-a întâmplat "este circ, şi nu justiţie", adăugând: "Au dat-o ca la rabini: una pentru procurori, una pentru Udrea".

Întrebată cum comentează votul colegilor săi deputaţi, Udrea a spus că aceştia "se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament".

"Ei au nevoie de curaj pentru a recunoaşte lucrurile despre care ştim toţi că se întâmplă, abuzurile care se întâmplă, se poartă exact aşa cum este imaginea despre Parlament, deci până la urmă ne merităm. Eu v-am spus că ceea ce mi se întâmplă mie e o poveste de destin, luaţi-o ca atare", a declarat Udrea.

Ea a mai spus că este strigător la cer ceea ce i se întâmplă:

"Nu am crezut că se va vota a treia arestare pentru că e strigător la cer. Ce justiţie e asta care face arestări preventive fără niciun motiv, ce pericol sunt eu acum dacă din mai o instanţă m-a lăsat în libertate şi a constatat că nu sunt un pericol social, ce pericol sunt eu pentru fapte care sunt presupus săvârşite acum cinci - şase ani. Ăsta-i circ, nu e justiţie. Imaginea Parlamentului nu din cauza unor dosare penale are de suferit, ci din modul în care se aplică justiţia şi din modul în care se trimit aceste cereri la Palament, cu circul de rigoare care se face în jurul lor. Eu vreau să fiu reţinută şi vreau să port din nou cătuşe. Dacă e circ, să fie până la capăt. Eu cred că au dat-o ca la rabini - hai să fie una şi pentru procurori, una şi pentru Udrea, cred că aşa au dat-o pentru că e imposibil să nu fi fost voturi anulate, ştim toţi că au fost".

Întrebată dacă va contesta decizia deputaţilor, ea a spus că nu va contesta nimic. "Nu merg să vorbesc cu nimeni, dacă procurorii au ceva să mă întrebe, mă pot cita. Eu vă rog să mă urmăriţi de mâine încolo", a adăugat Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Ludovic Orban: "Avem o majoritate care obstrucţionează justiţia"

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, ieri, că votul pentru arestarea Elenei Udrea a arătat că există o majoritate parlamentară care obstrucţionează justiţia şi care încearcă să sugrume lupta anticorupţie, parlamentarii PSD-UNPR au votat, în majoritate, "fără să se vadă cum".

"Am constatat că în ciuda declaraţiei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi în ciuda declaraţiilor repetate ale lui Gabriel Oprea că vor fi sprijinite demersurile jusitiţiei, Dragnea anunţând că le-a cerut deputaţilor PSD să voteze la vedere, parlamentarii PSD - UNPR au votat, în majoritate zdrobitoare, fără să se vadă cum au votat", a declarat Ludovic Orban, în Parlament, adăugând că există o "cârdăşie" între Traian Băsescu şi cei care au stat în jurul său.

Ludovic Orban a mai precizat: "De altfel, rezultatul votului - a trecut la un vot cererea de reţinere şi a fost respinsă solicitarea de arestare preventivă, arată cu claritate că, de fapt, majoritatea guvernamentală nu a sprijinit solicitarea justiţiei. Mai mult decât atât se arată o dată în plus că nu este vorba de un parlamentar al PSD sau Victor Ponta, premierul PSD, sau un alt lider important al PSD, că există o cârdăşie între Băsescu şi cei care au stat în jurul lui Băsescu şi Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, în mod evident, Liviu Dragnea, cârdăşie care s-a manifestat şi la votul de astăzi".

Pe de altă parte, potrivit secretarului general al Camerei Deputaţilor Mircea Ciolacu, atât Ludovic Orban cât şi liderul grupului PSD Marian Neacşu au solicitat Biroului Permanent să nu se mai accepte procedura de vot simultană pentru două solicitări diferite.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. o sedinta parlamentara epocala. Eram pana deunazi inca nehotarat daca doamna Udrea isi datoreaza ascensiunea fulminanta domnului Comandant. Prin declaratia din Parlament am certitudinea ca experienta politica acumulata si talentul innascut pentru politica a fost un factor determinant mult mai important decat oricare dintre noi si-ar fi imaginat vreodata. Felicitari doamnei parlamentar si mult succes domnului Ciuvica la erata cartii domniei sale "Zece ani rai".

    1. Sint confuz de nume si apoi comandantul a bagat ceva in Udrea in timpul sedintei parlamentare si nu stiu cum a iesit pa gura ei despre rabini. Nimic nu face sens pe limba romana dar noi sintem unici si singulari !

      de ce pare I se spune unuia care studiaza limbile lingvist in loc Sa I se spuna limbist.Aici Ponta a fost deschizator de drumuri cu FA Doina.La vol II al cartii Lui nea Ciuvica neaparat sa fie cooptat pisoiul. Iti dai seams replica? (...)

      Pe la noi ciuvica este o pasare care prevesteste raul; in cazul Ciuvica, el este raul insusi, un trambitas frustat si permanent incruntat.

      L a fel si cu asemanarea intre Marele Bou si Parasuta. 

      Porcovane! 

      Ciuvica sau libutz. Dca il cheama Mugur ii putem spune Limbutz. Cu pisoiasul Vio inregistram marca FA TARFO:-)

      de ce ma degradezi de la Bou la Porc. Sunt un simplu bard popular care utilizez folclorul regiunii Petrom. Scuze Romaniei din 2012, conform rap fin OMV Petrom. Apropo vezi ca pleaca David Davies. Daca vrei sa-I transmiti ceva nu pierde ocazia. Fii imbecil si nu intelept. Citeste Ziarul Bursa si nu Financiar. Stiri despre tarfe povestite de noi , nu despre capital si munca povestite de intelepti.SEX sales, DEX sleeps

    Adevarul este ca, profitand de niste legi strambe, atât parlamentarii cât si DNA-ul abuzează de puterea pe care le-o confera legea!

    Astfel se ajunge ca in situatii similare sa se voteze diferit, in functie de toanele celor impricinati. 

    Ludovic Orban se plange de majoritatea care obstructioneaza justitia, uitand de felul cum au votat in alte cazuri, cum ar fi cazul lui Varujan Vosganian, Sova, sau Chitoiu. 

    Iar DNA-ul nu a cerut, timp de ani de zile cat au durat procesele, arestarea lui Nastase sau a lui Voiculescu.  

    Deci, avem de-a face cu legea bunului plac, de un cras abuz de putere din partea atât a Parlamentului, cât si a DNA-ului.

     

    Udrea fie este o persoana extraordinar de inteligenta fie are niste colaboratri de exceptie. Aflata total in Offside, a reusit totusi sa ridice perdeaua exact atat cat sa le arate pisica si fostilor colegi din PDL si lui Buzaianu si DNA-ului si SRI-ulu. Ramane de vazut pana la urma ce va reusi. Fie va reusi sa urineze cu bolta pe binom fie se va duce acolo unde de fapt ii este locul, alaturi de multiubitul carmaci. Daca marele carmaci devine partid balama esential pentru putere, Udrea va putea rasufla usurata.

    1. la stiinte politice. Titlul va fi Tarfa si imbecilul lasa inteleptii cu chilotii in vine.

      Putina rabdare Brute... Timpul ne va da raspuns.

      L II

    Parlamentarii incalca constitutia care prevede ca:

    ART. 16 

    Egalitatea in drepturi 

    (1) Cetătenii sunt egali in fata legii si a autoritătilor publice, fără privilegii si fără discriminări.  

    Exista o clara discriminare intre parlamentari si ceilalti romani intrucat: 

    1. parlamentarii voteaza legi care se refera la drepturile lor (salarii, pensii, vacante etc.) in conditiile in care celelalte categorii sociale (medicii, profesorii, militarii etc.) nu au acest drept - deci discriminare. Drepturile, provilegiile si tot ceea ce afecteaza parlamentarii si clasa politica trebuie elaborate si votate de o alta parte dar nu de parlamentari 

    2. parlamentarii beneficiaza de imunitate in conditiile in care celelalte categorii sociale nu beneficiaza de asa ceva - alta discriminare. Nimeni nu trebuie sa beneficieze de imunitate (sau toti trebuie sa beneficiem) pentru a fi egalitate - alta discriminare 

    3. parlamentarii hotarascpentru ei insisi daca se ridica (sau nu) imunitatea parlamentara - alta discriminare intrucat nicio alta categorie sociala nu beneficiaza de dreptul similar de a lua decizii in ceea ce o priveste. Daca totusi se mentine "dreptul" discriminatoriu al imunitatii parlamentare, ridicarea sau mentinerea ei la solicitarea justitiei trebuie hotarata de o alta parte (si nu de casta odioasa din care face parte anchetatul) - de exemplu de presedinte. 

    Prea multe discriminari.

    Presa ONG-uriel si toata societatea ar trebui sa ceara eliminarea acestor discriminari, iar primul pas este adresarea presedintelui catre Curtea Constitutionala prin care sa ceara pronuntarea in privinta neconstitutionalitaii imunitatii parlamentare si a neconstitutionalitatii legilor (si similar) care stabilesc drepturile si obligatiile parlamentarilor. Elaborarea si aprobarea acestora trebuie sa revina unei alte Parti, independente de beneficiarii ei (parlamentarii) si de clasa politica. De exemplu mediul academic ar trebui sa emita aceste legi iar presedintele sa le aprobe (sau nu)! Parlamentarii au devenit stat in stat, casta dictatoare in tara asta, mai presus de lege, de bun simt, de egalitate. Altfel, in numele egalitatii in drepturi medicii, profesorii, militarii, etc. vor putea cere si ei aceleasi drepturi (imunitate profesionala, si dreptul de a-si hotara singuri obligatiile si drepturile, inclusiv cele materiale. 

    Din astfel de motive sustin initiativa de desecretizare a votului parlamentarilor

    Reactia parlamentarilor la amenintarea (ca sa nu spun santajul) Udrei confirma spusele acesteia si implicit marea mizerie morala din randul clasei politice.

    Presedintele are datoria de a confirma increderea acordata de populatie si de a deratiza Parlamentul si clasa politica. Nu se mai poate continua cu aceste abuzuri. Parlamentul a devenit arca lui Noe pentru infractorii care prin cotizatiile politice isi cumpara biletele pe aceasta arca - si asta numai din cauza acestei abuzive imunitati parlamentare. TREBUIE ELIMINATA! 

    1. Am putea folosi si o propunere indecenta, insa ce poate fi indecent la o tarfa? Nu-i asa, domnule Ciuvica, care a votat pentru demiterea Presedintelui deja in iunie 2012.

      Care presedinte? pana se trezeste ii expira mandatul. 

      Misto!

      Misto ...misto. Numai atunci cand in jurul tau este numai ...oameni de ca...e greu sa favci ceva. Dar sa vedem ce o sa facem NOI acesti VITEJI la alegerile de anul viitor ?? Poporul ,...poporul care are acum dreptul sa se exprime..deoarece nu mai exista nici un dubiu asupra persoanelor aflate fie la putere fie in Parlament.. Daca nici atunci nu vom pune oiciorul in prag...inseamna ca trebuie sa TACEM DIN GURA.

    Gest de fronda al parlamentarilor la adresa DNA? nicidecum; doar trezirea la realitate si perceperea "viitorului". 

    Toti aceia care jefuiesc bugetul de stat si bogatiile tarii sunt niste porci. La fel si alesii nostri care asista pasivi la jaful inimaginabil facut in Romania, parca n-ar fi prima lor treaba sa asigura un climat de normalitate, ordine si decenta in societatea romaneasca. Si porcii trebuie tratati de opinia publica direct, in fata, dupa cum sunt, adica ca niste porci; altfel nu ne mai facem bine in vecii vecilor si vom ramine mereu cum suntem, adica la coada Europei si saracii ei.

    Nu este om cit de cit normal in scumpa noastra tara ca sa nu stie, mai mult sa nu fie convins ca Udrea a furat cit nici macar nu ne putem imagina, ca a fost mina dreapta a omului care a definitivat sistemul ticalosit in Romnia, facindu-l politica de stat, adica a lui Basescu, Stapinul Sistemului Ticalosit, Regele Hotilor si Imparatul Mondialilor. Adica Udrea este o scrofa de frunte in turma porcilor care au jefuit si jefuiesc tara. Este de neinteles cum nu s-a dat un vot si pentru arestarea acestei scroafe, pentru a oferi conditii mai favorabile DNA de a curata tara de porci. Faptul ca nu s-a dat acest vot deosebit de necesar consider ca se datoreaza si presiunii facute de media, in special Antena 3, cum ca acesti porci nu trebuie arestati, nu trebuie purtati in vazul lumii cu catusele la mini, ca nu sunt respectate nu stiu ce prezumtii si drepturi. Ce drepturi mai poatea avea in societatea noastra scroafa de Udrea si toti acei asemenea ei, care inselindu-ne increderea pe care le-am acordat-o si-au batut si isi bat joc de noi, tratindu-ne ca pe un fel suboameni? Ii strica ei, ne strica noua, ii strica cuiva faptul ca ea si cei asemeni ei sunt arestati preventiv si purtati in vazul intregii lumii, ca la bilci, cu catusele la mini? Categoric nu! 

    Culmea absurdului este ca ea, in aceste conditii, se da aparatoarea statului de drept si lumea accepta aceasta mirsavie cu seninatae, fara cea mai mica urma de reactie.

    1. Ieri am incercat la editoriale sa postez ceva si n-a aparut nimic. Stie cineva de ce?

      Incerc si acum, sa vedem ce iese. 

      n-am reusit.

      Lui Udrea nu poate sa ii convina cand vede ca cei cu care a furat cot la cot o infiereaza din noul PNL cu mainie proletara, ca cei pe care i-a pus ea sau stapanul ei la DNA si SRI o fugaresc, ca prietenii cu care Buzoianu joaca table se dezic de ea. Poate Udrea are dreptate si nu a luat pentru ea nimic ci a dat mai departe... Calcata pe cap hotarat, vipera va spune unde a dat banii si de aia parlamentului si sistemului de drept le este frica... Sistemul de drept face o cerere stramba si parlamentul da cu ea de pamant. Toata lumea fericita, pupat piata independentei...

      Pentru intelepti e Premium Content. Trebuie sa platesti.

      Opiniile se pot posta daca nu contin link-uri. Daca tot nu reusiti va rugam sa ne contactati la 021.315.43.56

      Eliminati sloganul Deutsche Bank si veti reusi. Alternativ sunati la BCR si urmati indicatiile sloganului Pentru ca putem.

      Vorbiti cu Mircica Caratistu Sa des un cap in gura smartfonului sau monitorului. Este totul legal. Din 27 octombrie este reprezentant BCR conform Youtube

      "Sistemul ticăloșit" este o sintagmă inventată de Basescu si se referea la Nastase si Mafia de baroni locali pe care i-a păstorit.

      Nu știu de unde ai tras concluzia ca toata lumea știa de jafurile pe care le-a facut Udrea, probabil de la antenele lui Voiculescu sau România TV a lui Ghita. 

      Pana una alta e un proces in desfășurare in care nu s-a dovedit nimic.

      Pana la pronunțarea sentinței Udrea e nevinovata. 

      "Sistemul ticăloșit" este o sintagmă inventată de Basescu si se referea la Nastase si Mafia de baroni locali pe care i-a păstorit.

      Nu știu de unde ai tras concluzia ca toata lumea știa de jafurile pe care le-a facut Udrea, probabil de la antenele lui Voiculescu sau România TV a lui Ghita. 

      Pana una alta e un proces in desfășurare in care nu s-a dovedit nimic.

      Pana la pronunțarea sentinței Udrea e nevinovata. 

      Vad ca te-ai infuriat...nu-ti reprosez de ce?? deoarece ai dreptate. Din nefericire prea putin mai putem face noi acum.ceva................solut ia care totusi ar fi inca sa iesim toti in strada Dar poporul nostru este prea -las- in aceasta privinta.Amenintarea lui Udrea la adresa parlamentarilor vedeti ca : O sa va vina si voua randul..a fost un test bun si el se adevereste prin voturile exprimate. Cred ca pentru noi toti este clar acum...nu mai exista nici un dubiu asupra acestor zisi demnitari CORUPTI.Pentru mine acum incep sa fac o numarastoare inversa....Astept alegerile de anul viitor.Vreau sa judec dupa alegeri nu pe parlamentarii noi alesi ci pe -alegatori. Sa vedem in fiecare judet din aceasta tara ...pe cine si cum isi aleg alegatorii noi demnitari. Va fi foarte interesant aceasta analiza...Dupa alegeri nu ne ramane decat sa actionam asupra acelor alegatori care vor fi sau nu compromisi .... Abea astept..iar dupa aceste alegeri sa le punem acelor alegatori compromisi "microfonul" la gura si sa raspunda.

      ca e nevinovata nu e important pentru opinia publica. Ea vrea Sa stir daca e sau nu TARFA. Limbutz n-a aparut aseara la cea Mai ratata televiziune. N-o Mai putea ca caratistu? Chiar imi fac grija ca Raman cu cartea pasarelului neeratata in privinta referendumului. Exlicatia esuarii demersului de a scapa de imbecil se pare ca e de natura procedurala, cetatenii fiind in mod real chemati la vor in iunie SI nu in iulie cum a pretins binecunoscutul sistem ticalosit.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb