Parlamentarii UE au votat proiectele de reguli pentru moderarea conţinutului companiilor de tehnologie

A.F.
Internaţional / 4 octombrie 2023

Parlamentarii UE au votat proiectele de reguli pentru moderarea conţinutului companiilor de tehnologie

Parlamentarii UE au votat ieri proiectele de reguli care vizează restricţiile de moderare a conţinutului de către Google, parte a grupului Alphabet, Meta Platforms şi alte platforme online mari, după ce unele instituţii media s-au plâns de deciziile arbitrare de eliminare a conţinutul lor, transmite Reuters.

Proiectul de reguli impune platformelor online să transmită conţinut de ştiri timp de 24 de ore înainte de a-l elimina, dacă acest lucru încalcă regulile lor de moderare a conţinutului.

Cunoscută drept articolul 17 din Legea privind libertatea presei, Comisia Europeană a propus regula anul trecut, pentru a asigura pluralitatea mass-media şi a proteja independenţa editorială, dar clauza a stârnit semnale de alarmă în rândul platformelor online.

Mass-media ar trebui "să fie notificată cu privire la intenţia platformei de a-şi şterge sau restricţiona conţinutul, alături de o fereastră de 24 de ore pentru ca mass-media să răspundă", au spus parlamentarii într-un comunicat.

Platforma poate şterge, restricţiona sau trimite cazul autorităţilor naţionale de reglementare după perioada de 24 de ore, dacă încă este împotriva termenilor şi condiţiilor platformei.

Grupul de lobby tehnologic CCIA Europe, ai cărui membri includ Google, Meta şi X, a declarat că articolul 17 ar putea fi exploatat de unii pentru a răspândi dezinformarea.

"Exceptarea mass-media va împuternici actorii necinstiţi, creând noi lacune pentru a răspândi ştiri false, mai degrabă decât să repare ceva", a declarat Mathilde Adjutor, manager senior de politică al CCIA Europe, într-un comunicat.

Legislatorii au votat pentru interzicerea folosirii programelor spion împotriva jurnaliştilor, cu excepţia cazului în care acest lucru poate fi justificat ca măsură de ultimă instanţă şi, de asemenea, solicită ca mass-media să fie transparentă cu privire la proprietatea lor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb