PARTE A UNEI NOI STRATEGII DE RECOMPENSARE A INVESTITORILOR UniCredit Italia va disponibiliza 8.000 de angajaţi

V.D.
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 decembrie 2019

UniCredit Italia va disponibiliza 8.000 de angajaţi

Grupul bancar UniCredit SpA va dis­ponibiliza 8000 de angajaţi, mişcare ce face parte dintr-o nouă strategie a băncii. Conform acesteia, directorul general al UniCredit SpA, Jean Pierre Mustier va recompensa investitorii cu 2 miliarde euro (2,2 miliarde dolari), prin răscumpărări de acţiuni, urmând să fie eliminate circa 8.000 de locuri de muncă şi fiind asigurată o creştere economică lentă a instituţiei de credit. Creditorul de la Milano, care anunţă noi ţinte până în 2023, va stimula plata acţionarilor printr-o combinaţie de dividende şi primele sale rambursări de acţiuni, începând cel mai devreme cu anul 2025. Reducerea posturilor, care va fi egală cu mai mult de 9% din forţa de muncă, va veni, parţial, odată cu închiderea a aproximativ 500 de sucursale. UniCredit a anunţat, de asemenea, o răs­cumpărare de acţiuni, separată egală cu 10% din veniturile din acest an.

Mustier încearcă să contribuie la rentabilitatea investitorilor prin reducerea costurilor şi sporirea eficienţei, semnalând totodată că banca se străduieşte să impulsioneze creşterea într-o perioadă în care ratele do­bânzilor sunt negative.

Se estimează că nici veniturile şi nici costurile nu vor avea o fluctuaţie majoră până în 2023, iar banca se va concentra pe extragerea fondurilor proprii, mai degrabă decât pe încercarea de achiziţii majore, relatează Bloomberg.

Obiectivele planului sunt "pragmatice şi realizabile", a spus Mustier, menţionând că strategia băncii se bazează "pe un set realist de presupuneri macroeconomice, fiind mai conservatoare decât cele asumate de piaţă".

Impactul eliminării locurilor de muncă

UniCredit se aşteaptă să livreze un miliard de euro din economii proprii în vestul Europei, plan ce va fi parţial realizat prin reducerile de locuri de muncă şi de filiale. "Politica de remunerare este puţin sub aşteptările noas­tre, chiar dacă creşterea în 2019 este complet neaşteptată", a declarat analistul Fidentiis Equities, Fabrizio Bernardi, citat de Bloomberg. În opinia acestuia, nivelul de plată este accesibil dacă UniCredit poate genera trimes­trial cel puţin un miliard de euro de venituri nete.

UniCredit a declarat că va cheltui 9,4 miliarde euro pentru tehnologia informaţiei în următorii patru ani, inclusiv pentru costurile de muncă, de întreţinere şi de securitate cibernetică.

Directorul general se va concentra pe simplificarea suplimentară a structurii băncii şi îmbunătăţirea modului de alocare a capitalului. UniCredit intenţionează să creeze o companie secundară care să îşi controleze afacerile internaţionale şi va reduce şi mai mult împrumuturile neperformante.

Planul de afaceri "Transform 2019"

De la numirea lui Jean Pierre Mus­tier în fruntea UniCredit, în 2016, banca italiană a demarat un vast proces de reorganizare care s-a reflectat în mod pozitiv asupra rezultatelor sale financiare şi solidităţii capitalului. UniCredit a derulat o majorare de capital de 13 miliarde euro, a vândut mai multe active şi credite neperformante în valoare de 17,7 miliarde euro şi a eliminat 14.000 de posturi.

UniCredit SpA este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

UniCredit în cifre

Grupul bancar italian UniCredit a raportat, în 7 noiembrie, o creştere cu 26% a profitului trimestrial, datorită câştigurilor mai ridicate din tranzacţionare, care au compensat scăderea veniturilor din dobânzi, transmit sursele de presă.

Cel mai mare grup bancar din Italia după active a raportat un profit net de 1,1 miliarde euro pentru al treilea trimestru din 2019, în creştere cu 25,7% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în contextul în care analiştii se aşteptau la un profit de 1 miliard de euro, potrivit FT.

Analiştii se aşteptau la un profit net de 1,01 miliarde euro, la venituri de 4,57 miliarde de euro.

UniCredit a anunţat că şi-a vândut participaţia de 8,4% la Mediobanca, obţinând 758 de milioane de euro.

UniCredit şi-a majorat, la 30 septembrie 2019, indicele de adecvare a capitalului Tier 1 la 12,6% şi şi-a redus procentul de credite neperformante din totalul împrumuturilor la 5,7%, cel mai bun nivel în rândul băncilor italiene.

În trimestrul al treilea din 2019, UniCredit şi-a redus deţinerile de obligaţiuni guvernamentale italiene cu 3,6 miliarde de euro.

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb