În baza unor parametri de climat interior, cum ar fi temperatura, nivelul de iluminare naturală, umiditatea şi nivelul de CO2, beneficiarii unei locuinţe vor avea posibilitatea să controleze ferestrele de mansardă şi accesoriile acestora, asigurându-şi un climat interior optim pe tot parcursul zilei, anunţă reprezentanţii VELUX.
Compania urmează să lanseze pe piaţă, din toamnă, soluţia VELUX Active, care se referă la controlul inteligent al ferestrelor de mansardă şi al rulourilor VELUX INTEGRA prin WiFi, alături de o aplicaţie pentru mobil dedicată, disponibilă pentru sistemele iOS şi Android.
În acest sens, producătorul de ferestre de mansardă anunţă dezvoltarea parteneriatului cu compania Netatmo, specializată în soluţii revoluţionare pentru case inteligente. Această colaborare răspunde cererii tot mai mari de produse dedicate caselor inteligente, fiind şi o parte integrantă din obiectivul VELUX de lansare pe piaţă a produselor inovatoare.
Casele inteligente, controlate de la distanţă, prin dispozitive interconectate vor schimba total modul în care consumatorii interacţionează cu locuinţele lor, subliniază reprezentanţii VELUX, precizând: "Aceştia nu vor mai fi nevoiţi să se gândească la faptul că trebuie să deschidă ferestrele pentru a aerisi, să tragă jaluzelele sau rulourile pentru a se apăra de soare sau pentru a dormi. Prin VELUX Active, toate acestea vor putea fi programate astfel încât să funcţioneze automat, asigurând un climat interior optim, aer proaspăt şi protecţie. În acelaşi timp, sistemul va putea fi utilizat foarte uşor şi pe modul automat, utilizatorul având control total asupra acestuia".
Din 2011, compania Netatmo dezvoltă soluţii revoluţionare pentru case inteligente ce cuprind produse precum o staţie meteo personală, camere pentru securitate sau alarmă de fum inteligentă. VELUX România activează de 20 de ani pe piaţa noastră.
Casa inteligentă a devenit, în ultima perioadă, o soluţie adoptată de mii de oameni din întreaga lume, după cum ne-a spus arhitectul Sorin Dragu, de la compania Autograph. Atât europenii, cât şi americanii, se arată tot mai interesaţi de acest concept şi apelează la dotările care transformă locuinţa personală într-o casă inteligentă.
Ţara noastră este una în care inovaţiile prind foarte repede, iar tehnologia din exterior este împrumutată fără întârziere. Potrivit informaţiilor existente, acest sistem de casă inteligentă a apărut şi în România, existând câteva companii de profil pregătite să personalizeze funcţiile ce permit controlul asupra unei locuinţe, în funcţie de dorinţele consumatorului.
Sorin Dragu, absolvent al Universităţii de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, ne-a precizat că, deşi ne aliniem la inovaţiile occidentale din domeniu, dedicăm mai puţine resurse materiale pentru dezvoltarea unor astfel de proiecte.