Participare extrem de scăzută la alegerile regionale din Franţa

G.B
Internaţional / 20 iunie 2021

Participare extrem de scăzută la alegerile regionale din Franţa

Participarea se anunţă extrem de scăzută astăzi pentru primul tur al alegerilor regionale din Franţa, un scrutin în care extrema dreaptă ar putea înregistra un avans, cu mai puţin de un an înainte de alegerile prezidenţiale, informează AFP, citată de Agerpres.

La orele locale 17:00 (15:00 GMT), participarea era de numai 26,72%, mult sub cele 40% de la precedentele alegeri regionale din 2015.

Secţiile de votare s-au deschis la orele locale 08:00 (06:00 GMT) pentru acest scrutin organizat cu trei luni mai târziu, din cauza crizei sanitare, şi care se va desfăşura în două tururi: pe 20 şi pe 27 iunie. Primele estimări ale rezultatelor vor fi anunţate în jurul orelor 18:00 GMT.

Aproximativ 48 de milioane de cetăţeni au fost chemaţi la urne pentru a reînnoi adunările regionale şi departamentale în 13 regiuni din Franţa metropolitană şi în cinci teritorii de peste mări.

Miza acestui scrutin este una importantă, întrucât cele 13 regiuni ale Franţei au competenţe în domeniul transportului public, dar şi în cel al învăţământului secundar şi al amenajării teritoriului, în special.

Pentru prima dată, câteva dintre ele ar putea fi conduse de Rassemblement National (Adunarea Naţională - RN), partidul de extremă dreapta al lui Marine le Pen.

Acest prim tur a fost marcat de câteva incidente în organizare, precum secţii de votare care nu au fost deschise la ora fixată sau buletine lipsă.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. SA ALEGI HOTII SI MINCINOSII care te aresteaza la domiciliu, ne au luat libertatea, au creat lagare de tari ultraindopate cu politie si jandarmerie, i ti scumpesc viata-traiul si falimenteaza tot privatul mic si mijlociu prin inchiderea economiei pentru DIGITALIZARE?

    1. FRANTA da un semnal puternic ca actuala politica mondiala este aproape falimentara.Consecintele abseentismului electoratului francez de la urne se v-a rasfrange negativ asupra Uniunii Europene iar urmarile pot lua intorsaturi dramatice.Oare sa fie inceputul unei constientizaria francezilor ca BREXITUL Britanic se poate repeta curand si in Franta.? Daca MORMOLOCII de Romani sau lasat bagati la PUSCARIE de IOHANNIS,ORBAN si CATU prin UNEALTA ARAFAT au tacut MALC,francezii,nu au inghitit aceasta MINCIUNA MONDIALA si acest lucru s-a vazut din palma fizica data lui MACRON de un alegator francez.Sa nu uitam RASCOALA care a cuprins FRANTA pe timpul asazisei PANDEMII dictata de MINTILE BOLNAVE ale celor care conduc azi LUMEA. Francezii,care dupa mine sunt cei mai convinsi SOCIALISTI din EUROPA,(vezi protectia medicala,sociala si libertina) pe care o are Franta si atunci putem intelege de ce cetatenii francezi spun nu GLOBALIZARI MONDIALE,unde PUTEREA a incaput pe mainile BOGATILOR iar paturile sociale de mijloc si de jos au fost UMILITE in mai toate TARILE LUMI.Sper ca lumina sa vin de la FRANCEZII de rand.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb