PATRES cere autorităţilor să crească ţinta pentru regenerabile la cel puţin 34% pentru 2030

G.U.
Comunicate de presă / 15 octombrie 2020

PATRES cere autorităţilor să crească ţinta pentru regenerabile la cel puţin 34% pentru 2030

Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile PATRES a semnalat, în repetate rânduri, că România trebuie să crească ţinta pentru regenerabile la cel puţin 34% pentru 2030, având în vedere abundenţa resursei regenerabile, conform unui comunicat de presă remis redacţiei.

După evaluarea Planului Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC), în forma revizuită transmisă de MEEMA, Comisia Europeană recomandă României să accelereze tranziţia energetică şi să acţioneze suplimentar faţă de angajamentele asumate. Ţinta de regenerabile, stabilită la 30,7% la nivelul anului 2030, este catalogată de Comisia Europeană ca fiind "slabă" (ca nivel al ambiţiei), în condiţiile în care potenţialul României este de 34%.

Printre alte măsuri transmise cu titlu de recomandări, Comisia Europeană "invită" România să acţioneze pentru stimularea producţiei de energie din surse regenerabile.

Potrivit comunicatului, în acest context, PATRES face un nou apel la autorităţi să pună în aplicare recomandările Comisiei Europene, solicitând un angajament ferm şi corect din partea acestora pentru viitorul verde al energiei în România.

Viorel Lefter, Preşedinte PATRES, a declarat: "Comisia Europeană transmite un mesaj autorităţilor române, care să acţioneze astfel ca energia regenerabilă să devină o prioritate pentru România, aşa cum este pentru toate ţările Uniunii Europene. Dat fiind potenţialul ţării noastre, recomandările Comisiei Europene nu ar trebui să ne ia prin suprindere. Noi susţinem că România ar trebui să ţintească o cotă de cel putin 35%, având în vedere abundenţa resursei regenerabile pe teritoriul ţării noastre. Din păcate, asistăm de mulţi ani la un blocaj, energia din surse regenerabile fiind tratată ca o povară, nu ca o oportunitate. Trebuie să ne schimbăm cu toţii percepţia şi să înţelegem până nu este prea târziu, dar mai ales să acţionăm în consecinţă, că energia regenerabilă este o soluţie viabilă, ieftină, non-poluantă, sustenabilă pentru viitor".

Organizaţia consideră că România are potenţialul de a realiza tranziţia energetică de la surse de energie poluante către regenerabile. Sunt multe provocări şi este nevoie de un angajament ferm din partea autorităţilor române, care să ia deciziile corecte pentru viitorul energiei în România, notează sursa citată.

''Pe de altă parte, săptămâna trecută, Parlamentul European a votat o ţintă de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de 60%, până în 2030, în contextul în care se doreşte să se ajungă la neutralitate climatică până în 2050. Este o ţintă ambiţioasă pe care şi România ar trebui să o susţină. Asumarea acestei ţinte de către România vine însă cu obligaţii şi angajamente. Ţara noastră trebuie să facă un mare pas înainte în tranziţia energetică şi să acţioneze rapid şi eficient pentru a beneficia de toate oportunităţile'', notează Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile PATRES

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Energia regenerabila e foarte scumpa, vedem cu totii asta in facturi, noi toti platim pentru ca niste companii straine sa faca profit din asta! In vreme ce Germania produce energie 60 la suta din carbune, iar noi am inchis toate minele, tot la noi veniti sa ne jumuliti de bani? Mai lasati, stim cum se procedeaza, e o super afacere asta cu regenerabile, bani de la ue, obligatia statului de a prelua energia, iar prostii sa plateasca! Mai mergeti cu vrajeala asta si pe la altii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb