Patronatele vor discuta cu ministrul Agriculturii despre reducerea TVA la pâine

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 22 octombrie 2007

Patronatele vor discuta cu ministrul Agriculturii despre reducerea TVA la pâine

Reprezentanţii Rompan vor discuta, în această săptămâ­nă, cu ministrul agriculturii Dacian Cioloş, fiind reluată propunerea patronatului privind reducerea TVA la pâine, a declarat, recent, preşedintele Rompan, Aurel Popescu. Guvernul a anunţat, la începutul lunii august, că autorităţile competente vor verifica producătorii de pâine pentru reducerea evaziunii, după finalizarea acestor controale urmând să se discute despre o eventuală reducere a TVA la pâine.

"Controale făcute în sectorul panificaţiei nu au avut niciun rost. Au verificat de cinci-şase ori firmele membre Rompan şi gata. Au zis că prin aceste controale reduc evaziunea şi pe urmă se discută despre reducerea TVA, dar nu s-a întâmplat nimic", a declarat preşedintele Rompan, Aurel Popescu, citat de NewsIn.

Acesta a precizat că sectorul panificaţiei este grav afectat de criza grâului, preţul unei tone de grâu fiind în prezent mai mare de 250 de euro.

"Pe măsură ce preţul grâului se va apropia de 300 de euro pe tonă, pâinea se va scumpi cu 50 % faţă de iunie 2007. Nu se poate spune când se va aplica această majorare, dar scumpirea pâinii este singura soluţie pentru producători", a spus Popescu.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Rompan vor relua, săptămâna viitoare, discuţia des­pre reducerea TVA la pâine, cu noul ministru al agriculturii, Dacian Cioloş.

Fostul ministru al agriculturii Decebal Traian Remeş a declarat, în cursul lunii septembrie, că speră că va avea câştig de cauză în privinţa reducerii TVA la panificaţie şi măsura să fie prevăzută printre modificările Codului Fiscal din această toamnă, motivând că astfel sectorul s-ar fiscaliza şi colectarea TVA s-ar dubla. Proiectul legii Codului Fis­cal pentru 2008 a fost aprobat de Guvern la începutul lunii octombrie şi nu prevede nicio modificare a TVA la pâine.

Patronatele din panificaţie au cerut guvernului să aplice o cotă redusă de TVA faţă de cea standard de 19%, fiind vehiculate două variante: 5% şi 9%. În prezent, Codul Fis­cal prevede o cotă redusă de 9% pentru mai multe categorii de produse şi servicii, precum medicamente, ziare, reviste, cazare în hoteluri, intrarea la muzee.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb