PATRONATUL PRODUCATORILOR INDUSTRIALI DE MEDICAMENTE DIN ROMÂNIA (PRIMER): O iminentă criză a medicamentelor fabricate în România, pentru prima jumătate a anului 2020

B.D.
Companii / 13 februarie 2020

O iminentă criză a medicamentelor fabricate în România, pentru prima jumătate a anului 2020

PRIMER - care reuneşte 19 situri de fabricaţie din ţară - solicită tuturor partidelor politice parlamentare din România să trateze cu responsabilitate găsirea unei soluţii pentru oprirea creşterii taxei clawback în contextul majorării preţurilor la materiile prime utilizate pentru fabricaţia medicamentelor de uz uman, arată un comunicat remis Redacţiei noastre.

Dr Dragoş Damian, Director Executiv PRIMER, a declarat: "În mai puţin de două săptămâni am asistat la o explozie a preţurilor materiilor prime la medicamente, evident în contextul epidemiei cu Coronavirus din China. Deşi încă nu există sincope de aprovizionare, preţurile au crescut cu până la 500% la materiile prime care vin din China pentru fabricatia de antibiotice, antiparazitare, hormoni, paracetamol, heparină, vitamine, aminoacizi, precum şi la mulţi excipienţi utilizaţi în procesul de fabricaţie", a mai spus reprezentantul PRIMER. Această creştere de preţuri va pune presiune pe siturile de fabricaţie din România, pentru că preţurile la medicamente sunt îngheţate din 2015 iar taxa clawback, în absenţa unei decizii de la Guvern sau Parlament, va urcă până la 35% din cifra de afaceri în trimestrul 1 din 2020, mai informează sursă.

PRIMER solicită partideler politice să nu ducă accesul pacienţilor la medicamente ieftine şi viitorul fabricilor de medicamente din ţară în dispută politică din prezent şi să acţioneze cu responsabilitate pentru a anticipa criză medicamentelor care ar putea începe din luna aprilie. "Am prezentat politicienilor o formulă de compromis pentru 2020 pentru taxa clawback, şi anume să accepte plafonarea ei la 20% pentru medicamentele generice, în mare parte produse în ţară" a mai spus Damian. "O astfel de formulă de compromis nu va crea un deficit bugetar şi va permite continuarea producţiei în ţară a unor medicamente esenţiale pentru 8 milioane de români, permiţând totodată fabricilor să treacă cu bine peste criză materiilor prime din China", a completat Directorul Executiv al PRIMER.

Din PRIMER fac parte cele mai importante 19 fabrici de medicamente din ţară: AC HELCOR, ANTIBIOTICE, B.BRAUN, BIO-EEL SRL, BIOFARM, FITERMAN PHARMA, GEDEON-RICHTER, INFOMED FLUIDS, LABORMED-ALVOGEN, LAROPHARM, MAGISTRA CC, POLISANO PHARMACEUTICALS, ROPHARMA, SANTA SĂ, SLAVIA PHARM, TERAPIA-SUN PHARMA, TIS PHARMACEUTICAL, VIM SPECTRUM, ZENTIVA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb