Patru camere de comerţ judeţene, excluse din CCIR

F.A.
Companii / 27 martie 2013

În cadrul Adunării Generale a membrilor Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), patru camere de comerţ judeţene au fost excluse, ieri, în mod abuziv din CCIR, conform unui comunicat de presă.

"Printr-un atac fără precedent asupra integrităţii sistemului cameral, preşedintele Mihail Vlasov a eliminat din CCIR camerele judeţene care i-au cerut să justifice administrarea falimentară a Romexpo şi cheltuirea a peste 5 milioane de euro din fondul la dispoziţia preşedintelui", se precizează într-un comunicat semnat de preşedinţii Camerelor de Comerţ şi Industrie din Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Harghita, Prahova, Sibiu, Vâlcea.

Pretextul pentru excluderea celor patru camere de comerţ este absenţa nemotivată şi repetată la întâlnirile CCIR.

"Tot ce am făcut a fost ca în Adunarea Generală din 2012 să nu fiu de acord cu executarea bugetului pentru 2011. Mi-am afirmat democratic o părere. Pentru acest motiv am fost exclus astăzi din CCIR", a declarat Valentin Cismaru, preşedintele CCI Vâlcea.

"Camerele de comerţ nu sunt ale preşedinţilor. Sunt entităţi mai presus de cei care le conduc vremelnic. CCI Braşov, alături de Timişoara şi Cluj, au fost înfiinţate în 1850 şi au în administrare un patrimoniu constituit de-a lungul timpului de oamenii de afaceri", a afirmat Nicolae Ţucunel, preşedintele CCI Braşov.

În cadrul adunării generale din 26 martie, 12 camere judeţene au votat împotriva excluderii celor patru camere: Argeş, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Harghita, Maramureş, Mureş, Prahova, Sălaj, Sibiu şi Vâlcea. S-au abţinut 4 camere: Braşov, Piatra Neamţ, Tulcea şi Suceava. Pentru excluderea abuzivă au votat 21 de camere: Alba, Bistriţa, Brăila, Botoşani, Bucureşti, Caraş-Severin, Călăraşi, Covasna, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Giurgiu, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman, Timiş şi Vaslui.

Camerele de Comerţ şi Industrie Bacău, Dolj, Prahova şi Vâlcea au promovat deja un demers în justiţie impotriva excluderii abuzive din CCIR. Această iniţiativă este susţinută de toate camerele judeţene care semnează acest mesaj.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb