Patru companii internaţionale - interesate de privatizarea "Radiocom"

Teodora Trandafir
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 5 iulie 2005

Două companii franceze, una germană şi una americană sînt interesate de privatizarea societăţii "Radiocomunicaţii" SA ("Radiocom"), după cum a anunţat, ieri, ministrul comunicaţiilor, Zsolt Nagy. Domnia sa a menţionat că acest interes se va materializa prin depunerea de oferte concrete atunci cînd va fi lansată oferta de privatizare. În viitorul apropiat, Guvernul va lua o hotărîre de selectare a consultantului, stabilit prin licitaţie publică, iar în funcţie de propuneri va fi scos la privatizare, în primă fază, doar un pachet minoritar.

În 2004, "Radiocom" a obţinut o cifră de afaceri de 60 de milioane de euro, iar pentru acest an, conducerea societăţii estimează o creştere de 10-15% a acestui indicator. Totodată, preşedintele "Radiocom", Mircea Cazan, anticipează obţinerea unui profit cel puţin similar cu cel din 2004, de 9 milioane de euro.

"Radiocom" transmite în format digital

La aniversarea a peste 65 de ani de cînd oferă suport de difuzare pentru programele pos-turilor publice de radio şi telev-iziune, "Radiocom" a lansat, în premieră în ţara noastră, serviciul T-DAB. Este vorba despre un sistem de difuzare a programelor radio în format digital, care permite o serie de avantaje: sunet de calitate CD, recepţie foarte bună în vehiculele mobile - datorită protecţiei la efectul Doppler, precum şi furnizarea de servicii cu valoare adăugată: imagini, informaţii de trafic şi apeluri de urgenţă. În acelaşi timp, oferă o recepţie foarte bună în condiţii de interferenţă a semnalului în cazul reflexiilor din oraşe.

Proiectul funcţionează deocamdată la nivelul Bucureştiului şi include posturile publice, precum şi două posturi radio private. Investiţia face parte dintr-un proiect guvernamental amplu, de dezvoltare a tehnologiei comunicaţionale, pentru care Executivul a alocat în total suma de 80 de milioane de dolari.

Ministrul comunicaţiilor şi tehnologiei informaţiilor, Zsolt Nagy, susţine că, devenind a 20-a ţară din Europa care emite în format digital, România dă dovadă de competitivitate şi capacitate de performanţă la nivel înalt, cu posibilităţi din ce în ce mai mari de a atrage investitori.

"Radiocom" este lider de piaţă în domeniul broadcasting-ului. Clienţii tradiţionali ai companiei sînt Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune. În afară de aceştia, printre clienţi se numără "Mobifon", "Orange", "Telemobil" (Zapp), "GTS Romania", "Astral Telecom", "BCR Asigurări", "Petrosoft", "PricewaterhouseCoopers" Româ-nia, Ambasada Republicii Ungaria, precum şi patru posturi private de televiziune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb