PayPoint România a înregistrat 53,5 milioane tranzacţii plăţi facturi, în 2014/2015

Elena Deacu
Companii / 28 mai 2015

Operatorul de plăţi în numerar şi online PayPoint plc a raportat pentru anul financiar 2014-2015 un volum de 53,5 de milioane tranzacţii plăţi facturi, în creştere cu 36,8% comparativ cu anul precedent.

Totodată, au fost raportate creşteri şi pe celelalte segmente de plăţi, de la cel al încărcării electronice a cartelelor telefonice preplătite, în contextul general al unei pieţe aflate în declin, şi până la segmente mai nou adăugate în portofoliul PayPoint, precum transferul de bani sau plata contravalorii rovinietei.

Mugur Dogariu, Managing Director PayPoint România, a declarat: "Pentru PayPoint, anul financiar 2014-2015 a însemnat creştere şi diversificare. Am optimizat prezenţa în ţară, făcând eforturi de a fi oriunde consumatorii au nevoie de noi, indiferent că este vorba despre oraşe mari sau sate izolate fără alternative de plată; în acest context, am dezvoltat reţeaua adăugând în portofoliu magazine mici, de proximitate, însă am semnat acorduri de colaborare şi cu unele din principalele lanţuri de hipermarket-uri din România. Totodată, am anunţat lansarea a zeci de furnizori-parteneri din domenii diverse, cu acoperire naţională sau regională, pentru a oferi soluţii de plată care să răspundă unei game şi mai variate de nevoi. În ultimii ani am comunicat sub sloganul «PayPoint. Recomandat de milioane» iar cifrele chiar au fost cele care au vorbit despre noi şi pentru noi, datorită tuturor consumatorilor care ne-au investit cu încredere. Anul trecut, pe vremea aceasta, anunţam atingerea pragului de 100 milioane tranzactii Plăţi Facturi de la lansarea serviciului în România, în August 2008. Acum anunţăm depăşirea pragului de 150 milioane tranzacţii, pe acelaşi interval; tendinţa de creştere de la un an la altul este evidentă şi vom face toate eforturile pentru a o menţine pe viitor şi a ne consolida poziţia de specialişti în plăţi".

În decursul anului financiar, PayPoint a semnat contracte cu douăzeci şi şase de noi furnizori parteneri, consolidându-şi prezenţa în domeniile în care deja opera, dar intrând şi pe segmente noi de afacere, cum ar fi cel al transporturilor sau al serviciilor de securitate. Pentru a asigura accesul unui număr cât mai mare de consumatori la beneficiile sistemului, PayPoint şi-a crescut reţeaua cu 880 magazine partenere în perioada analizată, atingând la finalul anului financiar încheiat 9.234 puncte de plată la nivel naţional.

Datele sunt extrase din comunicatul oficial de anunţare a rezultatelor financiare ale PayPoint plc. pentru anul financiar 2014-2015, încheiat la data de 31 martie 2015.

La nivelul Grupului PayPoint, rezultatele sunt de asemenea favorabile. PayPoint plc. a raportat un volum record de 812,7 milioane tranzacţii, în creştere cu 5,9% faţă de volumul raportat în anul precedent iar valoarea totală a tranzacţiilor a fost de 14,8 miliarde lire sterline. La nivelul întregului grup, au fost anunţate venituri nete de 123,1 milioane lire sterline, în creştere cu 8,3 % faţă de anul anterior şi un profit înainte de impozitare de 49,6 milioane lire sterline, în creştere cu 7,7%.

Dominic Taylor, Chief Executive al PayPoint plc., a declarat: "România a făcut progrese considerabile în ceea ce priveşte evoluţia volumului de tranzacţii şi creşterea cotei de piaţă pe segmentul facturilor plătite în magazine de proximitate, generând creşterea profitabilităţii. Continuăm expansiunea teritorială, pentru a fi din ce în ce mai aproape de consumatori, de locurile unde aceştia lucrează sau locuiesc. Cu peste 9.000 de puncte de plată, deja avem o reţea ce beneficiază de tehnologie de top, care asigură platforma necesară dezvoltării cu succes a ofertei de tipuri de plăţi şi servicii. Tranzacţiile de Plăţi Facturi au crescut cu 36,8%, pe măsură ce am continuat să creştem cota de piaţă şi să adăugăm noi parteneri furnizori şi noi magazine. Spre deosebire de situaţia din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în România volumul tranzacţiilor de încărcare electronică a crescut. Luăm în considerare introducerea unor noi servicii de retail, adiţionale serviciului de transfer internaţional de bani, serviciu care a avut o creştere substanţială în acest an. Perspectivele pentru România continuă să fie excelente, având în vedere oportunitatea de creştere a volumelor de plăţi, dezvoltarea ofertei de servicii pentru retail şi introducerea pe plan local a noilor mijloace diversificate de plată disponibile la nivelul Grupului".

...........................

Despre PayPoint România

În România, PayPoint şi-a lansat oficial serviciul de plată a facturilor în numerar sub brand propriu în august 2008 şi şi-a extins portofoliul de clienţi prin semnarea de parteneriate cu o serie de companii din diferite sectoare. În prezent, reţeaua punctelor de plată PayPoint numără peste 9.200 de terminale iar compania are încheiate contracte cu 97 de clienţi importanţi din domeniul telecomunicaţiilor, al utilităţilor şi al serviciilor financiare. Astfel: sectorul de plăţi pentru utilităţi - GDF SUEZ Energy România, E.ON Gaz Distribuţie, E.ON Energie România, E.ON Moldova Distribuţie, Premier Energy, Congaz, Enel Energie, Enel Energie Muntenia, Electrica Furnizare Transilvania Nord, Electrica Furnizare Transilvania Sud, Electrica Furnizare Muntenia Nord, E.ON Servicii Tehnice, Apa Nova Bucureşti, Apa Serv Valea Jiului, Activitatea Goscom, ApaVital Iaşi, Aquatim, CEZ Vânzare, Gaz Sud, Grup Dezvoltare Reţele, Wirom Gaz, Hargaz, Raja Constanţa, C.R.A.B., Apa Canal Ilfov, Compania de Apa Buzau, Hidro Prahova, Apa Nova Ploieşti, Salubris Iaşi, Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa, SC Vital SA, Nova ApaServ Botoşani, Apa Canal Sibiu, Harviz, Aquabis, Acet Suceava, SC Apa Târnavei Mari SA, Compania de Apă Oradea, ApaServ Neamţ, APAVIL, Tulcea Gaz, Gaz Vest, SEA Complet, Aquavas Bârlad, TEGA SA, ApaServ Satu Mare, Compania Apa Braşov, Neptun SA, Compania de Apa Somes, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni, Schuster Ecologic, Aparegio Gorj SA, Termoficare Oradea, Apa Canal Galati; sectorul de telecomunicaţii şi comunicaţii prin cablu - Vodafone România, Telekom Romania Mobile, Orange România, Telekom Romania, UPC România, Akta TV, NextGen Communications, Radiocom, RCS & RDS, Idilis, NovaSat; Sectorul financiar-bancar - Allianz-Tiriac Asigurări, EOS KSI România, Garanti Credite de Consum, Patria Credit, UniCredit Consumer Financing, Campion Broker Asigurare, Top Factoring, Cetelem, KRUK, Vitas IFN, Maxygo Broker de Asigurare, Garanti Bank, Debt Collection Agency, UNIQA Asigurări, Telecredit IFN, Nextebank; sectorul cosmetică - Oriflame, Avon.

PayPoint încasează sume şi în numele Scala Assistance, companie autorizată pentru emitere de roviniete, dar şi plăţi pentru facturile emise de Grupul BGS (BGS Divizia de Securitate, BGS Monitorizare-Intervenţie şi BGS Tehnic) şi pentru biletele de avion emise de compania aeriana Blue Air.

PayPoint oferă, de asemenea, servicii complete de încărcare electronică a cartelelor preplătite pentru toţi jucătorii din industria de telefonie mobilă care furnizează acest tip de produs (Telekom Romania Mobile, Orange, Vodafone, Zapp), precum şi servicii de încărcare electronică pentru operatorii de telefonie fixă cu acces internaţional şi de Internet, printre care se numără Nobel şi Worldtelecom (Number One). Pentru Focus Sat, PayPoint oferă servicii de eliberare de vouchere cu coduri electronice pentru utilizatorii de servicii preplătite de tip DTH (Direct-To-Home).

Totodată, PayPoint oferă serviciile de transfer de bani Western Union pe propriile terminale, permiţând astfel clienţilor să trimită sau să primească bani atât din afara ţării, cât şi de pe teritoriul României.

Comercianţii PayPoint oferă clienţilor lor şi posibilitatea de a schimba numerar în monedă electronică pentru a face plăţi pe internet în mod sigur şi confortabil, prin semnarea unui parteneriat cu paysafecard.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb