Paza de coastă americană urmăreşte o presupusă navă rusească de spionaj în largul coastelor din Hawaii

G.D.
Internaţional / 19 ianuarie 2023

Paza de coastă americană urmăreşte o presupusă navă rusească de spionaj în largul coastelor din Hawaii

Paza de Coastă a SUA a anunţat că urmăreşte o presupusă navă rusească de spionaj în largul coastelor din Hawaii, în apele internaţionale, în timp ce tensiunile dintre Washington şi Moscova rămân în continuare la cote ridicate din cauza războiului din Ucraina, relatează CNN, potrivit News.ro.

"În ultimele săptămâni, Paza de Coastă a SUA a continuat să monitorizeze o navă rusă, despre care crede că este o navă de colectare de informaţii, în largul coastelor insulelor Hawaii", a declarat USCG.

Paza de Coastă a precizat că situaţia nu este una neobişnuită, dar monitorizează atent nava. "În condiţiile în care navele militare străine pot tranzita liber prin zona economică exclusivă a SUA, conform legilor internaţionale obişnuite, navele militare sub pavilion străin au fost adesea observate operând şi zăbovind în zona de intervenţie a Districtului 14 al Gărzii de Coastă", spune USCG.

Nu este prima dată când presupuse nave de spionaj ale Rusiei navighează în largul coastelor Statelor Unite. În 2019, o navă de spionaj rusă a fost observată în largul coastei de sud-est a Statelor Unite operând în ceea ce doi oficiali americani au descris pentru CNN ca fiind o "manevră nesigură". Acţiunile navei ruseşti de supraveghere Viktor Leonov, care naviga în largul coastelor Carolinei de Sud şi ale Floridei, au fost considerate nesigure deoarece nu folosea luminile de funcţionare pe vreme cu vizibilitate redusă şi nu răspundea la încercările navelor comerciale de a comunica, pentru a evita eventualele accidente.

Paza de Coastă americană a precizat că va continua să se coordoneze cu partenerii din cadrul Departamentului Apărării, oferind actualizări privind mişcările şi activităţile navelor străine, şi va răspunde în mod corespunzător, semnalându-şi prezenţa, pentru a încuraja respectarea normelor maritime internaţionale.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Daca este in apele internationale, americanii sa se opreasca. Sunt teroristi internationali daca nu permit navigatia in apele internationale. Asta face SUA si apoi se plange cand China face la fel in Marea Chinei.

    1. Pai tocmai ce au spus mai Bulă, nu este ilegal pot tranzita liber, o monitorizeaza, nu o alunga nu trag in ea pe langa ea etc

      O monitorizeaza pentru ca nu are nicio arma. Daca era o nava militara, ar fi facut mai rau decat China, mai bula.

      Sunt convins ca nu stii (caci doar ofiterii de marina sunt obligati sa stie asta), dar pe orice lac/mare/ocean de pe globul asta orice nava este obligata sa aiba aprinse luminile de navigatie si sa raspunda in radio la apelul navelor militare.

      Nava aia e in zona economica a US, deci americanii au dreptul sa ii cheme in radio. 

      Ca idee, orice nava care nu are luminile de navigatie aprinse e din start suspecta de ceva: trafic de ceva, piraterie, transport marfa sub embargou, etc, inclusiv spionaj. 

      Am intalnit multe d-astea care mergeau blat sii de asemenea am fost interpelat in radio (ba vezi ca mai cer permisiune si sa vina la bord!) de nave militare.  

      PS: sunt Comandant de nava comerciala, navig de 22 de ani

      Degeaba ii explici, postacul rusilor nu pricepe!

    Din moment ce serviciul de informatii a armatei

    americane participa direct la conflictul rusnac,

    este o activitate bilaterala normala 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb