PD-L cere revocarea lui Geoană de la şefia Senatului

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 martie 2010

Cred că îi deranjează orice opoziţie în România pentru că ne îndreptăm către o republică de tip latino-american", a declarat Mircea Geoană.

Cred că îi deranjează orice opoziţie în România pentru că ne îndreptăm către o republică de tip latino-american", a declarat Mircea Geoană.

Senatorii democrat-liberali au anunţat că iniţiază o procedură de suspendare a lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, după ce colegii lor independenţi şi-au pierdut locurile în comisiile parlamentare

Parlamnetarii PD-L cer revocarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului. Geoană este acuzat că, în şedinţa plenului de ieri, pe care a condus-o, nu a supus la vot decizia Biroului Permanent de marţi, prin care senatorii independeţi şi-au pierdut funcţiile în comisiile parlamentare şi, totodată, nu a fost majorat numărul de membri în comisii.

Senatorii independenţi au depus o cerere prin care au solicitat ca decizia Biroului Permanent să fie supusă votului plenului, însă, Mircea Geoană, a decis, după două ore de dezbateri, să nu supună la vot solicitarea. În urma acestui lucru, senatorii PD-L au anunţat, ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor iniţia procedura de suspendare a lui Mircea Geoană pe motiv că acesta nu asigură "stabilitatea" activităţii Camerei superioare.

Liderul senatorilor PD-L, Traian Igaş, l-a acuzat, în cadrul conferinţei, pe şeful Senatului, Mircea Geoană, în primul rând de faptul că a supus la vot, marţi, în Biroul Permanent, un raport al Comisiei juridice, care, conform spuselor sale, "nu avea niciun temei şi a fost întocmit fără ca această comisie să aibă cvorumul de lucru".

În urma votului, Biroul Permanent a luat decizia ca parlamentarii independenţi să-şi piardă locurile în comisiile de lucru şi a mai stabilit, totodată, ca numărul de membri în comisii să nu fie majorat de la 11, la 12-13, după cum ar fi dorit PD-L şi grupul independenţilor.

Traian Igaş a declarat: "(...) S-a făcut un abuz şi în acel moment. Abuzurile acestea repetate nu trebuie să le găsim la nivelul Senatului (...) Noi vrem să îl revocăm din funcţie, pentru că doar aşa cred că vom asigura o anumită stabilitate". Democrat-liberalul a menţionat că, în primă fază, senatorii PD-L vor iniţia procedura de suspendare a lui Geoană, dar demersul urmărit este cel de revocare, cu toate că această prevedere nu există în Regulament.

Geoană: Un demers pueril şi neconstituţional

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a catalogat demersul colegilor săi democrat-liberali ca fiind "neregulamentar", "neconstituţional" şi "pueril".

Potrivit Agerpres, Mircea Geoană a declarat: "Solicitarea PD-L este pe lângă Regulament şi pe lângă Constituţie. Motivul invocat este pueril, subţire, (...) iar jocul este transparent. Nu pot supune votului plenului Senatului o dispoziţie neregulamentară. Curtea Constituţională spune clar că se respectă algoritmul politic de la începutul mandatului. Am obligaţia să respect Regulamentul şi procedurile, inclusiv cutumiare, ale Senatului (...) Evident este că cei de la PD-L, conduşi de Emil Boc şi Traian Băsescu, nu pot să se împace cu ideea că o funcţie atât de importantă în stat, cu toate consecinţele ei politice, se află în mâna unui lider PSD. Cred că îi deranjează orice opoziţie în România pentru că ne îndreptăm către o republică de tip lati-no-american".

Şeful Senatului a subliniat că nu există instituţia sus-pendării, ci cea a revocării preşedintelui Senatului, precizând că, prin decizia Curţii Constituţionale a Româ-niei, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului pot fi revocaţi din funcţie printr-o acţiune avansată de grupul parlamentar care i-au susţinut în funcţie.

"Eu înţeleg dorinţa PD-L de a-şi ajuta noii aliaţi, însă, problema este că legea impiedică acest tip de acţiuni care ar provoca instabilitate", a încheiat Geoană.

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb