PD-L, pus la zid de opoziţie pentru suspendarea lui Geoană

C.D.
Ziarul BURSA #Politică / 4 martie 2010

Partidele parlamentare critică demersul PD-L de suspendare a lui Mir-cea Geoană de la şefia Senatului.

Geoană este sprijinit, în primul rând, de colegii săi de la PSD. Preşedintele social-democrat Victor Ponta a afirmat, ieri, că demersul PD-L este neconstituţional şi contrar Regulamentului forului legislativ.

Victor Ponta a declarat: "Mircea Geoană a aplicat Regulamentul Senatului şi a dorit să împiedice un abuz al PD-L în favoarea aliaţilor lor independenţi. Constat, încă o dată că, pentru interesele de susţinere a Guvernului de către independenţi, PD-L le oferă acestora func-ţii importante, avantaje şi chiar încălcări de regulamente. Ne vom bate, alături de Mircea Geoană, pentru respectarea votului politic dat de cetăţenii României în 2008, vot prin care funcţia de preşedinte a Senatului a revenit PSD".

La rândul lor, liberalii consideră că Mircea Geoană nu a încălcat Regulamentul, deci nu se pune problema suspendării acestuia.

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a declarat, potrivit Agerpres: "Este mai puţin important pentru noi cine este preşedintele Senatului. Importantă este decizia Curţii, iar dacă cei de la PD-L nu cunosc deciziile Curţii, Regulamentele Camerelor şi Constituţia, este problema lor".

Totodată, reprezentanţii Partidului Conservator acuză că demersul senatorilor democrat-liberali "se înscrie în gama presiunilor şi tentativelor permanente ale acestui partid de a reduce Opoziţia la tăcere".

Liderul PC, Daniel Constantin a declarat: "Încercările PD-L de a acapara ilegal toate poziţiile din statul român, şi de a pune astfel bazele unei guvernări totalitare, sunt nepermise într-o democraţie europeană. Actuala putere este deranjată de orice critică şi de orice împotrivire la măsurile ei dezastruoase şi neconstituţionale. PD-L încearcă, prin atacul la funcţia de preşedinte al Senatului, să se răzbune pentru împotrivirea de care s-a lovit în adoptarea legii prin care au fost politizaţi funcţionarii publici, deşi măsura a fost dovedită neconstituţională de două ori".

Nici partenerul de guvernare al PD-L, UDMR-iştii lui Marko Bela nu văd cu ochi buni acest demers, susţinând că ar fi vorba doar despre o declaraţie politică, după cum a apreciat senatorul UDMR Gyorgy Frunda, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat.

De asemenea, senatorul UDMR a susţinut că Mircea Geoană s-a aflat, ieri, în plen, într-o situaţie fără ieşire: dacă ar fi supus la vot cererea independenţilor privind accesul în comisiile parlamentare ar fi fost criticat de colegii săi de partid.

Gyorgy Frunda a încheiat, susţinând că este important ca, pe viitor, situaţia senatorilor independenţi din cele două Camere ale Parlamentului să fie clarificată şi reglementată.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb