Pe Cotroceni stă scris Mircea Geoană

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 18 mai 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

În timp ce preşedintele Klaus Iohannis se preumblă fără rost în jurul lumii în aeronavele lui de lux, lui Mircea Geoană i s-a pregătit terenul pentru a accesa anul viitor cea mai important funcţie în stat: cea de preşedinte. El poate semnaliza extrem de discret că asta se va întâmpla, dar pentru moment nu poate nici confirma, nici infirma.

Pentru PSD, candidatura lui Mircea Geoană ar fi o bună afacere. Mai mult decât bună. Excelentă. Social-democraţii ar putea fi scoşi pe această cale din încurcătură. Pentru că până în prezent nu se conturează nicio personalitate capabilă să strângă pentru acest partid suficient de multe voturi din stânga, dar şi din dreapa şi din centru.

Mircea Geoană poate candida reînscris fiind în rândurile PSD, sau poate candida independent, dar susţinut de PSD. Pentru a strânge mai multe voturi, probabil că cea de-a doua soluţie este mai bună. Pe modelul utilizat cândva de doctorul Sorin Oprescu.

Şi iată cum s-au aliniat planetele în favoarea acestui longeviv om politic, ajuns acum, din poziţia de secretar adjunct, la vârful uneia dintre cele mai importante instituţii în plan global. NATO, o instituţie care face şi geopolitică, în stilul cel mai mare, dar în egală măsură şi diplomaţie. După cum se ştie, zilele trecute, exact aşa cum eu de multă vreme am preconizat, Stoltenberg a declarat în mod categoric, deci fără a lăsa nicun fel de altă posibilitate, că se va retrage în această toamnă din mandatul pe care-l deţine în calitate de secretar general NATO. O vreme, poziţia rămâne vacantă. Vacant sau nu, rolul lui Stoltenberg va fi preluat cu certitudine de cel mai experimentat om din NATO, respectiv de Mircea Geoană. Imaginea sa, şi aşa puternică şi pozitivă la nivel mondial şi la nivel naţional, se va upgrada. În momentul în care, la rândul său, va pleca de la NATO, va fi în măsură să revină în prim-planul politicii interne pe cai mari. Cu sprijinul nedisimulat al Statelor Unite, lui Mircea Geoană i se întinde pur şi simplu un covor roşu până la Cotroceni.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. A sta la fereala pina acum si nici nu a declarat in presa din Romania pt ce au aprobat in NATO mobilizarea a 300 000 europeni pe flancul de est?! Vrea sa traga toata Europa intr un razboi pe tacute mobilizand de fapt industriile pt razboi (deja schema asta mare e in lucru) ! Nici sa nu si depuna candidatura !!! Dupa toate actiunile de pina acum, e mai mult decat vanzare de tara, e vanzare de Europa toata!

    1. Toata conducerea politica a Romanie e aservita industriei de razboi americane.

      De asta nici nu mai conteaza rezultatul votului... Eu nu mai votez de mult, mi se pare un act inutil.  

    Domnule Stănescu, omul s a făcut bine? Nu mai este prostănac? Cu tot covorul roșu pe care dumneavoastră îl vedeți, dacă o să mai apară un SOV în portofelul larg al omului, cred că va rata și șansa asta, de a candida singur și să iasă pe locul trei...

    Nu cred

    Domnule SRS ,e ca si in anecdota cu intrebarea pentru concurs pe un post : ce va recomanda ? Familia !

    Geoana a ales familia lui ,care il recomanda ,dar noi romanii de ce l am vota ? Ca sa continue sa implice Romania in intrigile lobbyurilor de la Waghington ,evident ca pe partea de cedari si de pierdere , si pe partea de a trimite zeci de mii de soldati romani sa lupte pe fronturi unde nu au treaba si Romania are numai de pierdut ? Ca asta e scopul masinatiunilor ca sa ajunga Geoana presedintele Romaniei ,pt ca si inchipuie anumiti papusari ca daca ajunge Geoana acolo ,tot sistemul politic va sta in genunchi si in prosternare in fata lui Geoana?! Romania e republica si pina sa ajunga acolo ,mai intai trebuie votat . Amatorii de pompa ,fast ,ceremonii si plecaciuni slugarnice sa mearga in UK ,sa verifice cum lucreaza sistemul asta ...pentru ei ! PSD ati facut destule boacane ,nu l puneti pe lista ! 

    Nu aduce anul ce aduce ceasul.

    Cine știe ce iepure va sări din cine știe ce joben, la momentul potrivit. 

    Un contracandidat inteligent și pus pe harță, bine susținut, cred că l-ar învinge ușor. 

    Să nu-i punem pirostriile prea devreme.

    Să nu ne grăbim ca fata la măritat:) 

    Statele Unite sa-i intinda covorul rosu la ei in tara,sa nu-si mai bage nasul unde nu le fierbe oala!Oricum,la ce candidati au ei, Geoana e parfum.Sa se duca cu dragostea lui pe apa sambetei in SUA.Adevarul este ca nici la noi nu gasesti candidati de Doamne ajuta fiindca cine se baga in politica miroase a .....

    Geoana a pierdut intotdeauna in procesul electoral, ceea ce este definitia prostanacului, dar a castigat intotdeauna cand a fost numit, ceea ce este definitia lingaului. Cuvintele cheie sunt "Mihaela, dragostea mea!" Mai tineti minte ca la dezbaterea televizata dintre Basescu si Geoana, Dragnea statea cu mana pe bulanul lui "Mihaela, dragostea mea!"? La vremea ei,... Asta si relatiile mostenite de la tatal lui, generalul de securitate Geoana, al lui Ceausescu... Altfel nu se explica cariera acestei nulitati pe numele ei Mircea Geoana. Prostitutie familiala.

    parca a mai castigat o data, chiar a apucat sa bea o sampanie ... dar dimineata l-a trezit :)

    Mai este omul cetățean romăn sau e american?Ce o fi,cum o fi,poate de data asta cu sprijin atlantic iese de o iubita mea Mihaela.

    De data asta,i l bate pe Băsescu. 

    Atunci va fi nashpa...

    Zise Pușcărie și mai fura 1 mil de euro.

    1. Te contrazic . Asta nu a furat. A furnizat informații privilegiate . Gulerele albe, ce puii mei !

    Dacă Geoană ajunge Președinte ce funcție merită Vanghelie care la un moment dat era peste Geoană declarând că sunt politicieni în stare sa-si dea și nevestele pentru funcții politice! Oare unde e acum ceasul oferit de Vanghelie lui Geoană?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb