PE FONDUL SCANDALULUI VW, Germania înăspreşte reglementările privind aprobarea noilor vehicule

Ioana Dogaru
Internaţional / 14 decembrie 2015

Producătorii auto importanţi care vor să obţină aprobarea pentru noile vehicule vor trebui să acorde autorităţilor de reglementare din Germania acces la softul cu care sunt echipate motoarele lor, a anunţat, duminică, ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, transmit AFP şi "Financial Times" (FT).

De asemenea, Alexander Dobrindt a informat că Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania (KBA) va efectua teste pentru a verifica informaţiile prezentate de producătorii auto referitoare la testele derulate.

Va exista un pachet cuprinzător de măsuri pentru a înăspri procesul de aprobare, inclusiv "o prezentare a detaliată către KBA a softului cu care sunt echipate motoarele", a explicat ministrul Transporturilor, confirmând astfel un raport al publicaţiei germane "Bild am Sonntag".

În prezent, testarea nivelului emisiilor vehiculelor este realizată de companii independente. Autoritatea Federală din domeniul Transporturilor din Germania poate realiza verificări, dar comisiile independente testează nivelul performanţelor vehiculelor.

În Statele Unite, testele sunt realizate de Agenţia pentru Protecţia Mediului (EPA). În septembrie, EPA a acuzat VW că a instalat softul care permitea maşinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor, dar nu şi în timpul operaţiunilor normale.

Vineri, preşedintele VW, Hans Dieter Poetsch, a afirmat că un grup restrâns de ingineri ai grupului Volkswagen a început din 2015 să lucreze la softul care manipula standardele referitoare la poluare, după ce nu au reuşit să găsească soluţii tehnice pentru a îndeplini reglementările de mediu din SUA.

"Nu vorbim de o unică greşeală, ci de un întreg lanţ de erori care nu a fost întrerupt nici un moment", a afirmat oficialul VW.

Acesta nu a precizat dacă modelele VW comercializate înainte de 2009 au manipulat testele din SUA. Grupul german a vândut unele modele diesel pe piaţa americană în perioada 2005 - 2006, dar a suspendat vânzările în 2007 şi 2008 după ce Agenţia pentru Protecţia Mediului din SUA (EPA) a introdus standarde de poluare mai stricte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ,,Volkswagen a început din 2015 să lucreze la softul care manipula standardele''.......serios? nu din 2016, IOANA DOGARU?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb