Statele Unite şi Rusia îşi evacuează ambasadele din Ucraina

PE MĂSURĂ CE CRIZA SE ADÂNCEŞTE Statele Unite şi Rusia îşi evacuează ambasadele din Ucraina

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 12 februarie 2022

Sursa foto:Twitter

Sursa foto:Twitter

Actualizare - Ucraina- Zerohedge-12 februarie 2022:Atât Statele Unite cât şi Rusia par să îşi evacueze ambasadele din capitala ucraineană Kiev, semn că o confruntare militară este din ce în ce mai aproape.

Statele Unite se pregătesc să îşi evacueze ambasada de la Kiev, în timp ce oficialii occidentali avertizează că o invazie rusă în Ucraina este din ce în ce mai iminentă, potrivit Associated Press .

"Astăzi, Departamentul de Stat a ordonat plecarea angajaţilor americani non(-esenţiali) ai ambasadei din cauza informaţiilor ce continuă să facă referire la consolidarea armatei ruse la graniţa cu Ucraina, indicator al unei potenţiale acţiuni militare importante", a declarat ambasada de la Kiev pe Twitter.

"În ciuda reducerii personalului diplomatic, nucleul echipei ambasadei, colegii noştri ucraineni dedicaţi şi @StateDept şi personalul SUA din întreaga lume vor continua eforturile diplomatice şi de asistenţă neobosite în sprijinul securităţii, democraţiei şi prosperităţii Ucrainei", a precizat la rândul său Departamentul de Stat american într-o postare pe Twitter.

"Acţiunea militară poate începe în orice moment şi fără avertisment", au spus oficialii SUA.

De asemenea, Ministerul de Externe al Rusiei a confirmat că îşi reduce prezenţa diplomatică în Ucraina. Potrivit unei declaraţii apărute în presă, Moscova se teme de posibilele provocări venite din partea regimului de la Kiev sau a ţărilor terţe care ar putea complica situaţia.

După ce ieri Casa Albă a acuzată că Rusia va invada Ucraina în câteva zile tensiunile par să fi escaladat.

---

Actualizare - Joe Biden va discuta telefonic cu Vladimir Putin

Atât partea rusă cât şi cea americană au confirmat că preşedintele Joe Biden va discuta telefonic astăzi cu preşedintele Vladimir Putin la cererea Washingtonului. Casa Albă susţinând faptul că încercă să oprească un război.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a criticat ieri rapoartele internaţionale despre "invazia iminentă" a Ucrainei de către Rusia, pe care le-a catalogat drept o "campanie de dezinformare în masă" împotriva Rusiei.

"Isteria de la Casa Albă este mai revelatoare ca niciodată. Anglo-saxonii au nevoie cu orice preţ de un război. Provocările, dezinformarea şi ameninţările sunt metodele preferate de a-şi rezolva propriile probleme ", a scris Maria Zakharova, într-o postare pe canalul său Telegram.

---

Actualizare - În ciuda mesajelor contradictorii despre posibila invazie rusă a Ucrainei în următoarele zile, situaţia din teren de la graniţa ruso-ucraineană nu pare să se fi schimbat asta deşi, Anthony Blinken a susţinut că trupele ruse s-au mutat mai aproape de graniţă fiind un "semn foarte îngrijorător al escaladării".

"Aşa cum am mai spus, suntem într-o perioadă în care o invazie ar putea începe în orice moment. Şi, să fie clar, asta poate fi şi în timpul Jocurilor Olimpice", a spus Blinken,

Conform presei internaţionale, oficialii de la Casa Albă sunt din ce în ce mai confuzi în declaraţiile pe care le fac în spaţiul public.

După ce a declarat că SUA consideră că Putin a luat decizia de a ataca Ucraina, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui Joe Biden, Jake Sullivan a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă o imagine confuză a acţiunilor şi evenimentelor din Ucraina, pe de o parte le-a spus cetăţenilor americani să părăsească ţara deoarece ofensiva militară rusă este din ce în ce mai aproape, pe de altă parte, a avertizat că încă nu este sigur că Putin a luat decizia finală.

Uniunea Europeană a transmis că nu va reduce personalul diplomatic din Ucraina, cu toate acestea ţări precum Israel, Marea Britanie, Ţările de Jos, Letonia, Japonia şi Coreea de Sud le cer cetăţenilor să părăsească ţara.

---

Actualizare - Casa Albă le cere americanilor să părăsească imediat Ucraina

Casa Albă le cere cetăţenilor americani să părăsească imediat Ucraina, acordând un interval de 24 până la 48 de ore pentru a ieşi în siguranţă.

Consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, le-a cerut americanilor să părăsească ţara "imediat".

"Orice american din Ucraina ar trebui să plece cât mai curând posibil în următoarele 24 maximum 48 de ore.Evident că nu putem prezice viitorul, nu ştim exact ce se va întâmpla, dar riscul este acum suficient de mare. Cei care rămân îşi asumă riscuri fără să aibă vrio garanţie că va exista o altă oportunitate de a pleca în cazul unei invazii ruse", a spus Jake Sullivan.

Numărul cetăţenilor americani în Ucraina este de aproximativ 30.000 de persoane, inclusiv cu dublă cetăţenie.

Sullivan a declarat astăzi că serviciile de informaţii americane consideră că Putin ar putea lansa o invazie până la sfârşitul Jocurilor Olimpice.

"Continuăm să vedem semne de escaladare a tensiunilor din partea rusiei datotită forţelor militare care s-au apropiat de graniţă. Suntem într-un moment în care o invazie ar putea începe oricând dacă Vladimir Putin va ordona asta. Nu voi comenta cu privire la detaliile informaţiilor pe care le avem dar vreau să fiu cât se poate de clar, în ciuda multor speculaţii o invazie rusă în Ucraina ar putea începe în timpul Jocurilor Olimpice.

---

Deşi nu este foarte clar ce anume s-a schimbat pe teren la graniţa dintre Ucraina şi Rusia, preşedintele Joe Biden îi îndeamnă pe toţi americanii din Ucraina să părăsească ţara.

"Cetăţenii americani ar trebui să plece acum" a spus Joe Biden în timp ce discuta despre acumularea trupelor ruseşti care ameninţă Ucraina într-un interviu pentru NBC News.

Preşedintele a avertizat că "lucrurile s-ar putea precipita" în regiune şi de aceea este necesar ca cetăţenii americani să plece imediat din Ucraina.

"Nu este ca şi cum am avea de-a face cu o organizaţie teroristă. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume, este o situaţie foarte diferită", a spus preşedintele american în cardul interviului care urmează să fie difuzat în întregime în cursul acestei zile.

Cu toate acestea, într-o altă parte a interviului, el a sugerat că nu este absolut sigur că Putin şi-a exprimat clar intenţiile.

Biden a declarat pentru NBC că dacă Putin este "suficient de prost" pentru a intra în conflict, el este suficient de inteligent pentru a nu "face nimic care să aibă un impact negativ asupra cetăţenilor americani".

La începutul acestei săptămâni, Pentagonul a dezvăluit planurile sale de a organiza o operaţiune logistică de-a lungul granitei polono-ucrainene, care ar putea ajuta o potenţială evacuare pe scară largă a cetăţenilor americani din Ucraina în cazul unei invazii ruse.

Aproximativ 2.000 de soldaţi americani au fost trimişi în Polonia pentru a pune în aplicare logistica necesară pentru o eventuală evacuare.

Între timp, Departamentul de Stat al SUA a reeditat un avertisment de călătorie emis luna trecută pentru Ucraina, invocând "ameninţări sporite din cauza acţiunilor militare ruseşti".

Documentul menţionează faptul că americanii trebuie "să fie conştienţi de faptul că guvernul SUA nu va putea evacua cetăţenii americani în cazul unei acţiuni militare ruseşti oriunde în Ucraina".

Fără îndoială, administraţia americană încă mai are în memorie dezastrul evacuării din Afganistan care a lăsat în urmă cetăţeni americani sau cu dublă cetăţenie.

În acelaşi timp Guvernul Ucrainei încearcă să calmeze spiritele şi îndeamnă la calm, spunând că declaraţiile Washington-ului provoacă o panică inutilă în rândul populaţiei ucrainene. Se pare că Kievul nu va fi prea mulţumit de ultimele declaraţii ale lui Biden.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb