PE vrea să o audieze pe Le Pen pentru ridicarea imunităţii înainte de turul II al prezidenţialelor din Franţa

Amalia Ionescu
Internaţional / 16 aprilie 2017

Marine Le Pen (Sursa foto: Facebook)

Marine Le Pen (Sursa foto: Facebook)

Parlamentul European (PE) intenţionează să o convoace pe eurodeputata Marine Le Pen, pentru a discuta despre ridicarea imunităţii sale, înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale din Franţa, a anunţat sâmbătă vicepreşedinta Comisiei pentru Afaceri Legale a PE, Laura Ferrara, citată de Reuters.

"Comisia pentru Afaceri Legale a fost de acord ca Le Pen să fie convocată pentru audiere la prima dată posibilă din mai", a explicat Ferrara.

Potrivit acesteia, audierea ar putea avea loc în prima săptămână din luna mai, înainte de al doilea tur de scrutin al alegerilor din Franţa, ce va avea loc pe 7 mai. Sondajele de opinie arată că Marine Le Pen se va califica în acest tur.

Ferrara, care este membră a mişcării italiene eurosceptice "5 Stele", a precizat că Le Pen poate alege să nu compară la audiere, potrivit News.ro.

Înainte de a decide ridicarea imunităţii unui europarlamentar, Comisia pentru Afaceri Legale a PE organizează de obicei o audiere cu alesul acuzat. Decizia vine, de regulă, după câteva luni.

În majoritatea cazurilor, imunitatea este ridicată.

Procurorii francezi au cerut Parlamentului European să îi ridice imunitatea lui Marine Le Pen, într-un un nou dosar legat de suspiciuni de angajări fictive ale unor asistenţi parlamentari ai Frontului Naţional.

Marine Le Pen a dezminţit deja toate acuzaţiile aduse, însă reprezentanţii Parlamentului European au decis să-i pună poprire pe jumătate din salariu şi indemnizaţiile zilnice pentru a recupera cei 300.000 de euro utilizaţi în mod fraudulos de către preşedinta Frontului Naţional.

Le Pen a depus recent o plângere la Parchetul de la Bruxelles pentru "fals intelectual", plângere care-i vizează pe directoarea Oficiului European de Luptă Antifraudă (OLAF) şi pe secretarul general al Executivului European, Klaus Welle.

PE i-a ridicat anterior imunitatea lui Le Pen în legătură cu imaginile şocante postate pe Twitter care ilustrau o serie de execuţii comise de către jihadiştii Statului Islamic (ISIS).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb