Pearson confirmă că va vinde şi celebra revistă The Economist, după ce a dat Financial Times

Elena Deacu
Media-Advertising / 26 iulie 2015

Pearson confirmă că va vinde şi celebra revistă The Economist, după ce a dat Financial Times

Grupul Pearson, fostul proprietar al cotidianului Financial Times, a anunţat că este în discuţii cu potenţiali cumpărători pentru a vinde participaţia de 50% deţinută în grupul Economist, deţinător al revistei The Economist, potrivit Reuters.

Tranzacţia s-ar putea ridica la 400 de milioane de lire sterline, dar nu este încă sigură, scrie Economica.net.

Ştirea vine după vânzarea de către Pearson a ziarului Financial Times companiei mass-media japoneză Nikkei, Pearson urmează să se concentreze asupra activităţii sale de educaţie.

"Pearson confirmă că este în discuţii cu grupul Consiliul Economist şi administratori în ceea ce priveşte vânzarea potenţială a cotei noastre de 50 la suta in grupul", a declarat compania într-un comunicat sâmbătă, citat de Reuters.

Publicaţia săptămânală a avut un tiraj plătit 1,6 de milioane de exemplare la sfârşitul anului 2014 şi a raportat profit operaţional de 67 de milioane de lire sterline în luna iunie.

"Nu există nici o certitudine că acest proces va duce la o tranzacţie", se spune în comunicat. Pearson nu a numit potenţialii cumpărători.

Persoane familiare cu problema au spus, însă, că grupul familiilor angajaţilor şi ale foştilor angajaţi, care deţin restul de 50 % negociază de asemenea cu Pearson, dar ar mai avea nevoie de lichidităţi pentru a finanţa tranzacţia.

Acţionarii concentraţi în jurul angajaţilor au acţiuni de tip A, care le conferă putere de vot mai mare decât Pearson, care au acţiuni de categoria B. Orice schimbare de proprietate are nevoie de acordul titularilor acţiunilor A, care includ familiile Cadbury, Rothschild, Schroder şi Agnelli, a declarat un analist pentru Reuters.

Tranzacţia ar trebui, de asemenea, să fie aprobată de către administratori, care sunt însărcinaţi cu menţinerea independenţei celor ce deţin dreptul de proprietate asupra companiei şi cu menţinerea independenţei editoriale.

Este puţin probabil ca familiile să sprijine orice planuri de Pearson de a vinde unui terţ, spun specialiştii. Tranzacţia ar putea fi în valoare de 300-400 milioane de lire sterline, pe baza unui multiplu de 15 ori venitul net, care a fost de 46 milioane de lire sterline.

Este puţin probabil ca vreo ofertă să reflecte acelaşi multiplu pe care Nikkei a fost de acord să-l plătească pentru Financial Times.

Compania japoneză a fost în competiţie cu Germania lui Axel Springer pentru a câştiga controlul asupra trofeului presei economice mondiale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Stiu ca lenea e mare, colega si ca e mai usor cu coppy paste de la altul, decat sa traduci singura sau chiar sa scrii, dar macar fa+o cu o oaer care eleganta. Evita formularile mai rar folosite, care duc direct la sursa fraudata...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb