Pentagonul accelerează evacuările de pe aeroportul din Kabul

G.U.
Internaţional / 17 august 2021

Pentagonul accelerează evacuările de pe aeroportul din Kabul

SUA şi-au consolidat astăzi dispozitivul militar pe aeroportul din Kabul pentru a accelera ritmul evacuărilor după stabilirea unei linii de comunicare între militarii americani, care securizează pista, şi talibanii care controlează capitala afgană, relatează France Presse, potrivit Agerpres.

O mie de soldaţi americani au sosit în cursul nopţii de luni spre marţi şi circa 800 de persoane au fost evacuate de luni seara, între care 165 de americani, a indicat presei Hank Taylor, un responsabil din Statul Major american.

Întăririle militare, care urmează să continue în zilele următoare, vor permite "accelerarea" evacuărilor pentru a le imprima un ritm de un zbor pe oră "în cursul următoarelor 24 de ore", a precizat el.

"La maximul capacităţii noastre, contăm pe plecări între 5.000 şi 9.000 zilnic", a adăugat generalul Taylor.

Acesta a subliniat că operaţiunile nu au fost obstrucţionate de talibani. "Nu am avut nicio interacţiune ostilă, niciun atac şi nici ameninţare din partea talibanilor", a spus acesta.

Generalul Taylor a mai spus că soldaţi afgani care nu au capitulat în faţa talibanilor au reuşit să ajungă la aeroportul din Kabul şi participă la operaţiunile de evacuare.

"Avem între 500 şi 600 de membri ai forţelor afgane care ne ajută să asigurăm securitatea", a spus el.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a indicat că o linie de comunicare directă a fost stabilită între armata americană şi talibani în urma întâlnirii duminică la Doha între generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului central american, şi lideri talibani.

"Comandanţii noştri de pe aeroport sunt în legătură cu comandanţi talibani aflaţi pe terenul din afara aeroportului", a spus el, refuzând să detalieze conţinutul discuţiilor.

Mii de afgani care i-au ajutat pe occidentali şi dornici să părăsească ţara de teama represaliilor din partea talibanilor sunt blocaţi în continuare în afara aeroportului, în zone controlate de insurgenţi.

Potrivit unui raport al guvernului german, talibanii obstrucţionează accesul în aeroportul din Kabul candidaţilor afgani la plecare.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. acesta este jandarmul mondial.....americanilor nu le-a povestit nimeni lectia istoriei? cum fiecare imperiu piere pe limba lui?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb