PENTRU A FINANŢA PRIMIREA REFUGIAŢILOR, Ministrul german al finanţelor evocă o taxă europeană la benzină

S.A.
Internaţional / 17 ianuarie 2016

Wolfgang Schauble

Wolfgang Schauble

Ministrul de finanţe al Germaniei, Wolfgang Schauble, a evocat sâmbătă, într-un interviu pentru Suddeutsche Zeitung, ipoteza introducerii unei taxe europene la benzină care, în caz de necesitate, să poată finanţa primirea refugiaţilor, informează AFP, potrivit Agerpres.

"Dacă bugetele naţionale sau bugetul european nu sunt suficiente, atunci să ne punem de acord pentru a introduce, de exemplu, o taxă la un anumit nivel pentru fiecare litru de benzină", a declarat ministrul german. "Astfel, vom avea mijloacele pentru un răspuns european la problema refugiaţilor", a estimat Wolfgang Schauble, opinând că "soluţionarea problemei nu ar trebui să eşueze din cauza unei limitări a fondurilor".

În opinia sa, evenimentele din Koln - o serie de agresiuni, în special de natură sexuală, atribuite unor migranţi, comise în noaptea de Anul Nou - "amplifică presiunea" pentru a găsi cat mai repede "o soluţie la problema controlului la frontierele externe ale UE".

"Problema trebuie să fie reglată la nivel european. În caz contrar, nu doar Germania va suporta consecinţele, după cum par să creadă unii, ci şi vecinii noştri şi ţările din Balcani, inclusiv Grecia, care vor fi masiv afectate", a continuat ministrul, atenţionând că dacă problema nu va fi rezolvată la acest nivel (european), "ea va fi soluţionată la nivelul frontierelor naţionale, însă aceasta va fi cea mai rea dintre soluţii" şi "Europa se va pomeni într-o criză şi mai mare".

Wolfgang Schauble şi-a exprimat regretul că "lucrurile se desfăşoară prea lent în Europa" şi a afirmat că o susţine în totalitate pe Angela Merkel, cancelarul federal german, în găsirea unei soluţii.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Eu roman nu vreau sa platesc taxa ca vin migratii. Avem acelasi litru de benzina si salar de mizerie in " Europa". 5 ron primesc refugiatii/ zi in tara mor de foame cu acesti bani.

    Aceasta Europa ne-a luat tineretul si i-a dus la ei. 

    Ungurii au zis ca daca Gwrmania nu vrea nu mai intra migranti in Europa, asai ca s-a stopat. 

    Cand aceasta Europa va face salar minim pe Europa, un drum sa ne lege cu vestul, trenuri da. 

    Acum aceasta mamdra Germanie ne-a transformat in "China" aproape, forta de munca ieftina ex industria auto si nu mai exista costul transportului fin China.

    Nemtii lor i-au pus pe autocar si i-au trimis la doamna Merkel. 

    1. IN EUROPA mai bine s-ar face legi unice, institutii unice valabile in fiecare tara ,in loc ca niste batranei ca Schauble ,din cand in cand sa " emite" prostii

      SI s-au aciuat care pe unde au putut pentru ca pe domnii politicieni i-a durut in cur atunci cand venerabila doamna Gheorghe a spus ca Pitesti nu are deschidere la mare. De asemenea nu a fost sufficient sa va spuna mirificul domn Ponta ca nu se pot mari redeventele peste noapte, noaptea durand peste 2 ani. Care v-ati lasat pacaliti de niste papagali ca nu e Buna aderarea la euro, ei facand insa posibil ca o banca intreaga Sa dispara din bilanturile contabile. Tu anonimule ii spui lui Schäuble cum sa salveze Europa? Intai vezi ce au facut Isarescu so Comandantul pentru tine, intelege diferenta si apoi vino sa discutam pe arguments si nu pe sentimente. I pup You...

      Eu il urmaresc demult pe acest idiot E peste ai nostril!

      impozitele sunt la cel mai bun nivel dupa reunificare, oamenii au un job si investitiile in infrastructura sociala isi vad efectele. La televizor insa nu afli ca Traian a botezat-o pe nepoata Mondialului si temele politice din talk showiri nu se rezuma la cine a first ci la cum facem sa avem locuti de munca si mediere sociala intre curentul Pegida si cel al celor care tolereaza potica de azil pentru refugiati

      IN Germania sistemul functioneaza Politicieni de genul lui Schauble ,sunt mai mult de décor .De altfel el este in dezacord cu majoritatea liderilor europeni incercand mereu sa impuna( singular) vocea Germaniei.Nu prea-l asculta nimeni.

      Bloomberg, din iul 2015:

      "Seventy percent of Germans said they were satisfied with Schaeuble’s work, placing him second on a list of Germany’s leading politicians above Chancellor Angela Merkel, who was in third slot with 67 percent, according to the poll conducted by Infratest Dimap released Friday. Foreign Minister Frank-Walter Steinmeier topped the list with 73 percent approval." 

      Are 70% popularitate. 

      ce parere am despre domnul Schäuble si de aici pana la al convinge sa vina sa asculte declaratiile Comandantului nu a fost decat un pas. Am avut ocazia sa-l aud la o conferinta de asemenea la Universitatea de Finante din Frankfurt. Te doboara prin simplitate si modestie.

    Cand frau Merkel face de capul si are idei tampite, lucrurile merg prost pt toata UE;- pe ea trebuia s-o agreseze sirienii, Pastele si Grijania ma-sii de bandita; bine a facut Unngaria si alte state ca au pus gard de sarma; de Revelion "saracii" imigranti au speriat toata Germania cu violuri si furturi; ia sa fi facut si Romanii asa sa vedem ar fi pus o taxa pentru primirea lor; incep belele sa se sparga in capul "Milostivei" Merkel__ce proasta!

    1. si cei care sunt impotriva politicii sale nu prea scrasnesc in front. Va folosesc pe voi , pentru a-si indeplini ei dorintele, adica AfD, Pegida....Ai urmarit ce s-a intamplat la inaugarea BCE ? Citeste Spiegel sa vezi cum il folosesc pe Comandant pentru ca prin afirmatiile domniei sale luate din context sa arate ce gresita e politica doamnei cancelar. Acelasi principiu ca in Goethe....

    Politica Germaniei de tipul pt " Unii Muma, pt altii Ciuma" o sa i sesparga in cap; - in timpul Crizei cand multe taridin UE se imprumutau cucamata de la FMI, Germanika mai smechera se imprumuta FARA DOBANDA 4,6 mld de euro de la BEI in timp ce altora le impunea Austeritatea=HOLOCAUST Economic; asta-i

    Germanika lui frau Merkel si ii chinuie pe bietii europeni; mila ei mi se pare SUSPECTA 

    1. stimate domnule Anarhist. Pentru aceasta te rog studiaza cererea pe care domnul Isarescu a facut-o la BCE in ianuarie 2012 pentru ca bancile comerciale sa poata prelungi liniile de credit pe care le-au accesat din strainatate DATORITA INTELEGERILOR CARE AU AVUT LOC LA SUMITUL DIN IARNA 2011. Iti mai aduci aminte ce a declarat domnul Treichl la 12.12.2011 ....CEI DIN EST SUNT INVATATI CU BRUTALITATEA...Cam asa se scrie istoria...De ce crezi atunci ca am zis la conferinta :OAMENII TREBUIE SA INTELEAGA CE PRESEDINTE AU...Citeste raportul financiar BCR si vei observa ca veniturile care provin din tranzactiile de schimb valutar ale celebrei institutii financiare sunt contabilizate la ERSTE. Daca ar exista doar moneda unica, atunci aceste venituri ar disparea...Eventual :-)

      Presedintele ceh Zeman crede ca valul de migranti ar fi fost pus la cale de Fratia Musulmana din Egipt cu scopul de a invada Uniunea Europeana.__Daca are dreptate atunci Merkel e vanduta Fratiei Musulmane de aceea a apucat-o "mila" subita pentru "bietii" refugiati musulmani, deoarece Merkel nu face nimic gratis sau din iubire neconditionata: amintiti-va de Austeritate;--Merkel e corupta!

      Vorbiti despre rapoarte si conferinte de parca ati fi d-nul Isarescu._Da Romania a avut un presedinte Tradator._Intrebare: credeti ca Merkel e corupta, vanduta Fratiei Musulmane

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb