PENTRU A SE CONCENTRA PE ACHIZIŢIONARE Cargill iese de pe piaţa input-urilor agricole din Europa Centrală şi de Est

C.P.
Ziarul BURSA #Companii #Agricultură / 18 februarie 2016

În urma unei analize cuprinzătoare a operaţiunilor din domeniul cerealelor şi seminţelor oleaginoase în Europa Centrală şi de Est, Cargill a anunţat decizia de a opri furnizarea de input-uri agricole fermierilor şi va ieşi complet din această linie de activităţi până la sfârşitul lunii mai 2016. Această decizie se va reflecta asupra operaţiunilor Cargill din Ungaria, România, Rusia, Slovacia, Ucraina, Bulgaria şi Polonia. Mai departe, compania îşi va concentra atenţia asupra achiziţionării, promovării şi comercializării cerealelor şi seminţelor oleaginoase în aceste pieţe.

Aceste schimbări vor avea efect asupra unor roluri şi angajaţi care sunt dedicaţi, în prezent, acestor activităţi şi este de aşteptat ca aproximativ 180 de persoane din ţările unde se desfăşoară operaţiuni cu input-uri agricole să fie potenţial impactate. Numărul final din fiecare ţară va fi discutat cu reprezentanţii angajaţilor, un proces de consultare fiind deja demarat în statele impactate.

Cargill îşi menţine angajamentul de a furniza soluţii competitive de aprovizionare şi achiziţie în relaţiile cu fermierii din Europa de Est. Compania îşi va consolida portofoliul de achiziţii şi afaceri, având ca obiectiv creşterea volumelor de achiziţii şi a cotei de piaţă.

Cu toate că linia de afaceri cu input-uri agricole dezvoltată de Cargill a înregistrat o serie de succese în Europa de Est, compania a întâmpinat provocări în armonizarea eforturilor pe partea de achiziţionare şi input-uri, informează un comunicat de presă al companiei.

Regiunea Mării Negre rămâne un obiectiv central pentru dezvoltare strategică şi Cargill va continua să îşi consolideze investiţiile şi operaţiunile existente, inclusiv reţeaua de terminale din porturi şi fabrici de procesare a seminţelor oleaginoase din regiune. Cargill îşi menţine angajamentul către Europa Centrală şi de Est şi sectorul său agricol. Această schimbare va permite companiei să se concentreze în continuare pe a fi un partener de încredere atât pentru furnizorii fermieri, cât şi non-fermieri şi să îşi dezvolte afacerea prin creşterea volumelor de cereale şi seminţe oleaginoase.

Cargill va demara imediat restrângerea activităţilor de input-uri agricole, dar va continua să deservească clienţii pe parcursul următoarelor luni.

În cadrul altor operaţiuni din întreaga lume, Cargill furnizează o varietate de servicii fermierilor, incluzând input-uri agricole. Aceste afaceri nu sunt impactate de anunţul de ieri.

Cargill furnizează produse alimentare, agricultură, produse financiare şi industriale şi servicii în întreaga lume. Compania are 150.000 de angajaţi în 70 de ţări. Cargill activează în România din 1996, are sediul în Bucureşti şi are, în prezent, mai mult de 600 de angajaţi în 19 locaţii din ţară. Compania activează în domeniul cerealelor, seminţelor oleaginoase şi hranei pentru animale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Mentin parerea despre Cargill ----> AFARA DIN ROMANIA !!!!

    Porumbul modificat genetic sa-l dati la animalele americane si sa-l mincati acolo cu tot cu muma voastra [...]!!!!! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb