PENTRU AL ZECELEA AN CONSECUTIV Enel, confirmată în Indicele de Sustenabilitate Dow Jones

F.A.
Companii / 13 septembrie 2013

Compania Enel va fi inclusă, pentru al zecelea an consecutiv, în Indice Mondial de Sustenabilitate Dow Jones (DJSI World) şi în Dow Jones Europa, în baza evaluării făcute de RobecoSAM, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

Indicele Mondial include doar 333 dintre cele mai importante 3.000 de companii pe plan mondial, care au gradul cel mai înalt de sustenabilitate. Endesa, filiala grupului Enel în Spania, a fost de asemenea confirmată în indicii Dow Jones.

Fulvio Conti, directorul general executiv al Enel: "Ne angajăm să continuăm îmbunătăţirea performanţei globale prin sustenabilitate economică, socială şi de mediu în ciuda incertitudinilor declanşate de criza economică globală. Confirmarea Enel în aceşti indici importanţi de sustenabilitate arată rolul pe care CSR-ul îl joacă drept forţă motrice a strategiei noastre de afaceri. Scopul este de a crea valoare pe termen mediu şi lung, în interesul tuturor acţionarilor şi părţilor interesate".

Prezentă în 40 de ţări pe 4 continente, Enel ocupă locul 83 în ceea ce priveşte performanţa în topul final al Indicelui de Sustenabilitate Dow Jones. Scorul Enel în domeniul financiar este 92, în timp ce media sectorului este 61. În domeniul social scorul este 84, comparativ cu media din sector de 53, iar în cel de mediu scorul este 73, comparativ cu media de 45 a tuturor companiilor incluse în Indice.

Lansat în 1999, DJSI este indicele global numărul unu în acest moment, care urmăreşte performanţa companiilor ce impun tendinţele de sustenabilitate pe plan mondial. RobecoSAM gestionează active printr-o varietate de produse financiare, pentru un total de circa 8,8 miliarde de dolari americani. După cum se arată în ultimul raport, fondurile etice deţin 14,6% din acţiunile Enel deţinute de investitorii instituţionali, ce se ridică la 7,3% din acţiunile free-float ale companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb