PENTRU ANUL 2018, Dezvoltatotul P3 raportează creşterea portofoliului cu 500.000 mp

Ziarul BURSA #Companii #Imobiliare / 26 martie 2019

Dezvoltatotul P3 raportează creşterea portofoliului cu 500.000 mp

Ian Worboys, CEO P3: "Industria logistică este acum unul dintre cele mai atractive şi stabile segmente pentru investiţii"

Sînziana Pardhan, P3 România: "Urmează să dezvoltăm un nou parc logistic în nordul Capitalei"

Portofoliul dezvoltatorului şi managerului pe termen lung de proprietăţi logis­tice P3 Logistic Parks a crescut, pe parcursul anului 2018, cu aproape o jumătate de milion de metri pătraţi, compensat de vânzarea strategică a 250.000 de metri pătraţi de active non-core, a anunţat, ieri, compania printr-un comunicat.

Potrivit documnetului, la sfârşitul anului trecut, P3 avea construcţii în derulare şi contractate pentru 1,2 milioane de metri pătraţi de depozite BTS şi proiecte de dezvoltare speculativă, rata de ocupare la nivelul întregului portofoliu rămânând de peste 95%.

Potrivit dezvoltatorului, creşterea din ultimele 12 luni, a fost, parţial, determinată de explozia cererii online, care a alimentat nevoia de depozite situate strategic în Europa, iar baza de clienţi a P3 s-a majorat cu 20%, cota clienţilor din retail depăşind 30% pentru prima dată în istoria companiei.

Ian Worboys, CEO al P3 Logistic Parks, a declarat: "Industria logistică prezintă un mix perfect de apetit investiţional, cerere din partea clienţilor şi inovări tehnologice. Ieşită din conul de umbră, industria logistică este acum unul dintre cele mai atractive şi stabile segmente pentru investiţii. Continuăm să rămânem orientaţi către clienţi, iar baza noastră în creştere de clienţi retail apreciază abordarea flexibilă şi pe termen lung a companiei P3 şi continuă să vină înapoi. Probabil de aceea semnăm un nou contract de leasing la fiecare 1,3 zile, avem discuţii pentru noi proiecte de peste 660.000 de metri pătraţi şi intenţionăm să construim unele dintre cele mai mari proiecte speculative din Europa".

Conform companiei, de la achiziţionarea sa de către Fondul Suveran al Statului Singapore (GIC), în decembrie 2016, pentru suma de 2,4 miliarde de euro, P3 şi-a mărit portofoliul la mai mult de 4,1 milioane de metri pătraţi de suprafaţă închiriabilă, cu o suprafaţă de teren de peste 1,3 milioane de metri pătraţi.

Totodată, pe plan intern, P3 a crescut la peste 140 de experţi în domeniul imobiliar, în nouă ţări din Europa, mai precizează compania.

Sînziana Pardhan, Director General P3 în România, a afirmat: "Piaţa de logis­tică se aşază pe un făgaş sustenabil şi România devine din ce în ce mai atractivă. P3 are încredere în potenţialul României şi ne dorim să creştem în mod strategic şi sustenabil, cu produse de calitate şi locaţii dominante. În 2019, P3 intenţionează să se extindă, atât în Bucureşti, cât şi în alte părţi ale ţării. Focusul nostru rămâ­ne parcul P3 Bucharest A1, pe care vom continua să-l dezvoltăm, deoarece credem cu tărie că km 13 de pe A1 va rămâne locaţia prime şi centrul de greutate pentru piaţa de logistică din Bucureşti. În paralel, dorim să acoperim şi alte zone logistice emergente ale oraşului, mai ales în partea de nord a Capitalei, unde am achiziţionat un teren de 16 hectare pe care vom dezvolta un nou parc logistic".

P3 are parcuri logistice în nouă ţări din Europa, sediul central în Praga şi birouri în alte opt state europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb