PENTRU ANUL TRECUT Transilvania Broker - profit de 11,5 milioane lei, cu 68% peste cel din 2021

ANDREI IACOMI
Piaţa de Capital / 22 februarie 2023

Transilvania Broker - profit de 11,5 milioane lei, cu 68% peste cel din 2021

"Veniturile din activitatea de distribuţie au înregistrat cea mai mare rată de creştere de la listarea acţiunilor TBK", se arată în raport

Transilvania Broker de Asigurare (TBK) a raportat un profit net preliminar de 11,5 milioane de lei anul trecut, cu 67,8% mai mare decât cel din 2021, în condiţiile în care veniturile din exploatare au urcat cu 31,3%, la 129,9 milioane de lei, se arată în raportul companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Veniturile din activitatea de distribuţie, element care se identifică cu cifra de afaceri netă, au înregistrat cea mai mare rată de creştere de la listarea acţiunilor TBK, respectiv de +31,3% faţă de exerciţiul precedent, pe fondul creşterii volumului de prime intermediate cu 33,4%, de la 596,4 milioane de lei în perioada de referinţă (2021), la 795,7 milioane de lei în perioada de raportare. Comisionul mediu, calculat ca raport între valoarea veniturilor din activitatea de distribuţie şi valoarea primelor intermediate, a fost de 16,3%, un nivel ajustat la condiţiile particulare din piaţa asigurărilor", menţionează compania în document.

Pe de altă parte, cheltuielile de exploatare au crescut anul trecut într-un ritm mai lent decât cel al veniturilor, respectiv un avans de 28,7%, până la 116,7 milioane de lei, evoluţie care a condus la un rezultat brut din exploatare de 13,23 milioane de lei, cu 62,3% mai mare faţă de perioada de referinţă şi la o marjă brută de 10,2%, superioară cu 22,7% celei calculate pentru rezultatul aferent anului 2021.

"Pentru anul 2023, Transilvania Broker va continua proiectele de digitalizare a vânzărilor şi de promovare a produselor sale în mediul online. Dezvoltarea platformei de emitere on-line va absorbi resursele necesare astfel încât, până la finalul anului 2023, să acomodeze, pe deplin funcţional, o nouă clasă de asigurare în platformă (asigurarea pentru locuinţe), alături de servicii conexe asigurărilor (asistenţă rutieră şi asistenţă tehnică la domiciliu)", se arată în raportul companiei.

Brokerul de asigurare a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în luna noiembrie a anului 2017.

La finele anului trecut, Gabriel Login deţinea 42% din companie, în timp ce Dan Niculae avea o participaţie de 26,4% în capitalul social al Transilvania Broker de Asigurare.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Comisionul mediu scade de la 16,7 la 16,3% in ultimul trimestru iar afacerile de la +40% 9 luni la +30% 12 luni.

    Odata cu noua reglementare la polite intermediate prin care asiguratorul poate jongla cu cheltuielile de distributie si astfel sa se avantajeze singur oferind prima totala mai mica decat o poate oferi intermedirul lui=brokerul de acum politele se muta usor-usor direct la asigurator,mai ales odata cu migrarea pe online unde el jongleaza si din costul cu platforma. 

    Brokerii vor trebui sa se duca spre politele cu comision mare viata,sanatate doar ca la astea intermedierea in Roamania e mica si pe scaderea veniturilor reale e zona la care se renunta rapid. 

    Pe zona de RCA cresterea se cam termina ca deja nu isi mai fac oamenii asigurari,in ultimii 2 ani au explodat primele.Normal ar fi sa-si faca si sa fie amendati daca nu dar suntem in Romania.

    Sa urmarim trimestrele viitoare cum scade comisionul mediu ca urmare a tendintei pietei si cum scade si evolutia volumului de prime intermediate ca urmare a preluarii direct de catre asigurator a clientilor ca pot sa le ofere acum prime mai mici cu cateva procente(in trecut prima totala trebuia sa fie identica,fie direct fie prin broker) 

    1. nu stiam toate astea, mai zi

      Mi-a placut cum si-a revenit dupa T3.

      Felicitari pentru analiza. 

      au crescut cu 100% asigurarle pe sanatate si de viata, acum o sa fie crestere mare la cele pe locuinte

      Cum poti sa spui ca oamenii nu isi mai fac RCA ? prietene sti ce inseamna RCA ? RCA = asigurare obligatorie de răspundere civilă auto care iti da dreptul de a circula cu automobilul pe drumurile publice.

      Iar in ceea ce priveste asigurarile de locuinte aceastea o sa creasca enorm dupa perioada nefericita cu cutremurile. 

    Luni se listeaza Millenium Insurance Broker, plasament facut de faimosul brocher Cluj. Ce parere aveti de societate? posibil sa fi comparabil TBK?

    Nu am participat la plasament si nu stiu daca sa cumpar. 

    1. daca iti zic eu sa cumperi cumperi? daca iti zic eu sa nu cumperi nu cumperi? cum ai facut pana acum la restul companiilor tot asa ai intrebat pe net? sau stii putina contabilitate sa te uiti pe un bilant o balanta furnizori clienti analiza cash-flow nume in piata review-uri client, angajati? Eu am participat la MIB, nu stiu daca va creste precum TBK, am niste nemultumiri la TBK oricum, sper ca MIB sa fie diferit, dar vreau expunere pe asigurari in ro, romanu trb sa se educe, nu mai merge!

    cumpar constant la tbk si nu regret, dividende mari si in crestere an de an, o companie foarte buna la bvb, merita investit

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb