PENTRU CERTIFICAREA CALITĂŢII ROMEPS introduce marcaje suplimentare pe baxurile de polistiren

V.B.
Companii #Construcţii / 4 noiembrie 2014

ROMEPS va intensifica activităţile de control în piaţă pentru depistarea polistirenului neconform

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România (ROMEPS) a hotărât ca, din ianuarie 2015, să inscripţioneze pe eticheta produselor din EPS informaţii suplimentare care se referă la densitatea polistirenului expandat destinat aplicaţiilor din construcţii si a domeniului de utilizare, respectiv polistiren expandat pentru interior sau pentru exterior.

De asemenea, în concordanţă cu creşterea necesităţii de reducere a costurilor cu încălzirea, membrii asociaţiei vor realiza creşteri ale densităţilor polistirenului expandat destinat izolaţiilor termice, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

"Această măsură adoptată de ROMEPS va avea ca rezultat un upgrade calitativ în ceea ce priveşte termoizolaţia cu polistiren expandat. Astfel, constructorii şi beneficiarii finali trebuie să cunoască faptul că, pentru termoizolaţiile exterioare, singurele tipuri recomandate de polistiren expandat sunt doar EPS 70 şi EPS 80. În plus, toate ambalajele de polistiren expandat certificat de Asociaţie vor purta o siglă cu menţiunea «CALITATE CERTIFICATĂ ROMEPS»", se mai arată în comunicat.

ROMEPS mai informează că piaţa de polistiren expandat a înregistrat in primele 9 luni ale anului 2014 o creştere uşoară de până în 5% faţă de anul trecut, "iar această tendinţă s-ar putea menţine şi până la sfârşitul anului, dacă condiţiile meteo o vor permite şi dacă nu vor surveni evenimente economice negative majore".

Reprezentanţii ROMEPS consideră că piaţa ar fi putut creşte semnificativ în acest an, însă lipsa investiţiilor statului şi neatragerea fondurilor europene pentru termoizolaţii i-au marcat puternic evoluţia.

"Potenţialul de creştere al pieţei este mare, dacă luăm în considerare necesitatea izolării atâtor blocuri care nu sunt în standardele de eficienţă impuse de vremurile în care trăim. Mai mult, sectorul eficientizării energetice a clădirilor este marcat de o nouă constrângere şi anume Directiva 2012/27/UE a Parlamentului European şi a Consiliului UE privind eficienţa energetică, aşa-numita «Directivă 20/20/20», care precizează că până în anul 2020 statele Uniunii Europene trebuie să-şi diminueze cu 20% emisiile de gaze cu efect de seră, să îşi crească cu 20% eficienţa energetică şi să-şi producă 20% din energie din surse regenerabile. Toate acestea demonstrează încă o dată potenţialul de creştere al pieţei în care activăm, ajunsă anul trecut la un nivel de aproximativ 100 milioane de euro, reprezentând trei milioane de metri cubi de polistiren expandat. Creşterea uşoară a pieţei din acest an se datorează în principal cererilor din zona privată, dar şi eficientizării producţiei prin investiţiile realizate de companiile din domeniu în tehnologii de producţie de ultimă generaţie", menţionează autorii comunicatului.

Pe lângă promovarea standardelor ridicate de calitate în piaţă, ROMEPS susţine iniţierea unui parteneriat cu autorităţile statului din domeniul construcţiilor în vederea eliminării din piaţă a produselor care nu respectă normele şi care produc deservicii consumatorilor. Acest proces va fi suţinut şi de către Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din Europa (EUMEPS, la care ROMEPS este afiliată) şi de Plastics Europe, singura asociaţie a producătorilor de stiren (materii prime pentru industria producătorilor de EPS).

În acest sens, ROMEPS a dezvoltat programul "Quality Control" prin care asociaţia va preleva periodic mostre de polistiren expandat din piaţă şi le va transmite la analiză către un laborator independent. Dacă rezultatele testelor nu sunt conforme cu menţiunile de pe eticheta produsului, atunci producătorii sunt atenţionaţi, iar autorităţile de control ale statului sunt sesizate. Activitatea de control a ROMEPS se va intensifica începând cu anul viitor, probele fiind prelevate din piaţă de la toţi producătorii, atât membri ai ROMEPS, cât şi non-membri.

Asociaţia Producătorilor de Polistiren Expandat din România s-a înfiinţat în anul 2004, din 2011 activând sub denumirea ROMEPS (Romanian Manufactures of Expanded Polystyrene). Misiunea ROMEPS este să promoveze pe piaţa autohtonă un standard înalt de calitate pentru producătorii de polistiren expandat şi este deschisă tuturor companiilor de profil care se aliniază acestor standarde. Membrii actuali în Asociaţie sunt: Plastics Europe, Adeplast, Arcon, Austrotherm, Bico Industries, Congips, Euroconf Impex, Firos, Hirsch Porozell, Isopor, Masterplast, Mindo, Onebrand, Swisspor. Cifra de afaceri cumulată a companiilor din ROMEPS este de peste 160 milioane euro, iar capacitatea totală de producţie este de peste 6,5 milioane de metri cubi de polistiren expandat pe an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb