PENTRU CONSTRUIREA UNUI NOU TERMINAL DE CEREALE  Chimpex a semnat cu BCR un acord de finanţare în valoare de 27 milioane de euro

A.S.
Ziarul BURSA #Companii / 17 martie 2016

Chimpex a semnat cu BCR un acord de finanţare în valoare de 27 milioane de euro. Facilitatea de credit va permite Chimpex SA, unul dintre cei mai mari operatori portuari de la Marea Neagră, să implementeze unul dintre cele mai importante proiecte de modernizare ale sale, potrivit unui comunicat de presă.

Contractul, în valoare de 27 de milioane de euro, se va derula pe o perioadă de 10 ani şi a fost semnat în data de 11 martie 2016.

Chimpex va utiliza finanţarea pentru constructia silozului de cereale cu o capacitate de 200.000 de tone. Terminalul va fi amplasat în Molul IV din Portul Constanţa, Dana 55 şi va avea o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de tone de cereale pe an (grâu, orz, porumb, rapiţă, floarea-soarelui etc.). Terminalul va fi complet automatizat şi va permite descărcarea simultană a cerealelor din tren, camioane şi barje şi încărcarea acestora în vase de tip Panamax de până la 63.000 tone. Alte facilităţi oferite de noua construcţie sunt: aerisire şi monitorizare constantă printr-un sistem electromecanic dedicat, ajustări la încărcare şi descărcare, sistem de operare ecologic, dust-free şi transbordare directă de la mijlocul de transport la vas.

Chimpex face parte din grupul Ameropa, trader internaţional de cereale şi îngrăşăminte, din Elveţia, aflat în proprietate privată, care acoperă pieţe tradiţionale, cum sunt Statele Unite, America de Sud, Europa, Asia şi Australia, la fel ca şi pieţe emergente din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu. Ameropa are peste 4700 de angajaţi pe glob şi intermediază anual 10 milioane de tone de îngrăşăminte şi 10 milioane de tone de cereale.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb