PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE: Yuanul, mai volatil decât euro

A.T.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 august 2018

Yuanul, mai volatil decât euro

Valoarea tranzacţiilor în yuani efectuate în afara Chinei (n.r. offshore) a atins un nivel fără precedent, stimulată de campania preşedintelui american Donald Trump împotriva practicilor valutare chineze şi de disputa comercială prelungită dintre cele mai mari două economii ale lumii, conform Bloomberg.

Pe platforma de tranzacţionare FX a CBOE Global Markets, volumul mediu zilnic în dolari (offshore yuani) a crescut la un record de 1,7 miliarde dolari în iulie, de la 421 milioane dolari în anul precedent. Piaţa EBS, pe sistemul de tranzacţionare FX al NEX Group Plc, a înregistrat, de asemenea, un nou nivel ridicat în tranzacţiile de yuani ale offshore-urilor luna trecută, depăşind vârful precedent cu 17%. Volumele, care reprezintă o parte a pieţei offshore în yuani, au crescut, în timp ce yuanul a alunecat pentru a patra lună.

Această scădere a sporit speculaţiile că Republica China slăbeşte în mod deliberat moneda în contextul impasului său tarifar intensificat cu America.

Anunţul făcut săptămâna trecută de Banca Populară Chineză referitor la modul în care băncile vor stabili rata de referinţă zilnică a yuanului ar putea continua să alimenteze activitatea, în opinia lui Brad Bechtel, manager al platformei de tranzacţionare FX a Jefferies.

Ajustarea de fixare a cotaţiei yuanului funcţionează pentru a restrânge influenţele pieţei, ceea ce înseamnă că va trebui să concureze cu forţe precum negocierile comerciale tensionate şi încetinirea creşterii economiei chineze.

În ciuda scăderilor recente, nu există semne pentru o depreciere accentuată în continuare a pieţei instrumentelor derivate sau a ieşirilor semnificative de capital. Managerii de fonduri de inves­tiţii din afară s-au ab inut de la a paria împotriva monedei, a a cum au făcut-o acum câţiva ani, iar investitorii individuali continentali sunt mai puţin dornici să depoziteze dolarul.

Volumul tranzacţiilor a crescut de asemenea pe piaţa onshore, care este mai bine controlată de banca centrală şi este dominată de investitorii continentali. Datele din sistemul de schimb valutar chinez arată că cifra de afaceri medie pe yuani la sfârşitul lunii iulie a atins cel mai înalt nivel din ianuarie 2017.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. hotii striga hotii.

    falsificatorul principal de moneda este fed-ul: 

    ei au rupt legatura dolar-aur,  

    ei au legat dolarul de petrol si manipulat ca aproape toate tranzactiile de petrol sa se faca in dolari,  

    ei au inceput sa falsifice la greu moneda cu "quantity easying"  

    ei sunt primi care reduc sau cresc rata de imprumut (dobanda) 

    au folosit dolarul ca o arma de constrangere, ne dati resursele voastre aprope moca si dansati cum cantam noi de nu ebargouri: cuba, corea de nord, venezuela, iran, argentina, turcia etc. 

    mai nou au inceput cu rusi si chinezi, dar cu asta si au semnat sentinta la moarte a hegemoniei dolarului, asti 2 sunt prea puternici si au avut prea mult din datoriia americi, folosesc din ce in ce mai putin dolari, isi folosesc moneda in tranzactii bilateale si aurul ca suport,  

    curand america o ia in bot. orice imperiu si avut etapa de prosperitate, decadenta a venit rapid, istoria este f edificatoare. cate imperii au fost si cate au mai ramas, incepand de la antichitate pana in zilele noastre. 

    visul american se transforma in iluzie pt clasa de mijloc, inflatia va lovi crunt si mai curand decat si ar dori ei. 

    armata lor cheltuie miliarde si au distrus lumea, dar ncici o data n or sa castige razboaiele. 

    nici in siria, irak, libia, afganistan, patesc cum au patit in vietnam, isi vor chimiza soldati.

    asta e democratie, libertatea impusa si supravegheata cu multe camere, micrfoane si internet 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb