PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI Carbochim raportează un profit în creştere cu 25%

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 mai 2021

Sursa foto: carbochim.ro

Sursa foto: carbochim.ro

Producătorul de materiale abrazive Carbochim Cluj (CBC) a raportat, pentru primele trei trimestre ale acestui an, un profit net de aproape 0,29 milioane de lei, cu 25% peste cel din primul trimestru a lui 2020, se arată într-un raport al companiei publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valoari Bucureşti (BVB).

Veniturile totale s-au ridicat la 8,12 milioane de lei, în creştere cu 2,1% faţă de cele din primele trei luni ale anului trecut, avans apărut pe seama diminuării cu 70% a rezultatului negativ al variaţiei stocurilor de produse finite şi producţiei în curd de execuţie, de la 0,61 milioane lei în primul trimestru din 2020, la circa 0,18 milioane lei în primele trei luni ale acestui an.

Pe de altă parte, cheltuielile cu materiile prime, mărfurile şi consumabilele s-au ridicat la 2,54 milioane de lei, cu 27% sub cele din primul trimestru al anului trecut, în timp ce cheltuielile cu beneficiile angajaţilor au fost de 3,67 milioane lei, în scădere cu 3%, pentru aceeaşi perioadă de raportare. În ansamblu, la finele lunii martie a acestui an, cheltuielile totale ale Carbochim s-au ridicat la 7,75 milioane lei, cu 1,8% peste cele de la 31 martie 2020.

În acest context, producătorul de materiale abrazive a raportat, pentru primele trei luni ale anului, un rezultat operaţional de aproape 0,37 milioane de lei, cu 9% peste cel din primul trimestru a anului trecut, în timp ce pierderea din activităţi financiare a fost de circa 0,03 milioane lei, cu 55% mai redusă decât cea prinsă în situaţiile financiare ale companiei la finele primelor trei luni ale anului trecut.

Pentru data de 31 martie 2021, activele totale ale Carbochim erau de aproape 94,86 milioane lei, cu 1,5% peste cele din debutul anului, în timp ce datoriile totale se ridicau la 15,55 milioane lei, în creştere cu 7,9%.

La finele lunii martie, Gheorghe Titus Dan Popa, Mircea Pietro Ionescu şi Viorel Vasile Crişan şi-au dat demisia din Consiliul de Administraţie al companiei, aceştia fiind înlocuiţi, la adunarea din 28 aprilie, cu Ioan Turbatu, Tudor Ungureanu şi Adrian Giurgiu.

Carbo Europe SRL, companie controlată indirect de omul de afaceri Iulian Dascălu, deţine 75,79% din Carbochim, emitent a cărui titluri sunt tranzacţionate sopradic, la ultima cotaţie din data de 29 aprilie, de 11,9 lei, capitalizarea bursieră a producătorului de materiale abrezive din Cluj ridicându-se la 58,67 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb