ZIARUL BURSA

11 mai 2021
Ediţia din 19.10.2024
Marea Britanie s-a ales cu o Scoţie instabilă

CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA: Marea Britanie s-a ales cu o Scoţie instabilă

Ian DeaconInternaţional / 11 mai 2021

În articolul meu de ieri am scris despre cele mai recente statistici din alegerile din Marea Britanie care au avut loc Joi, 6 mai 2021, înainte să continui prezentând o analiză a consecinţelor pe care le au rezultatele asupra politicii Marii Britanii. Desigur, nu vorbim de alegeri generale, aşa că înainte să comentez rezultatele voi discuta care era obiectul votului.

Goldman Sachs: Cererea de ţiţei va atinge nivelurile pre-pandemice până la sfârşitul anului

BOOM-UL DE PE PIAŢA PETROLULUI DIN SUA Goldman Sachs: Cererea de ţiţei va atinge nivelurile pre-pandemice până la sfârşitul anului

V.R.Internaţional / 11 mai 2021

Rystad Energy: veniturile totale pre-hedging ale sectorului de şist, posibil să atingă un record de 195 de miliarde de dolari, depăşind vârful anterior de 191 de miliarde de dolari stabilit în 2019 Preţul petrolului a crescut cu 33% în acest an  

Boom-ul consemnat anul acesta pe piaţa americană a petrolului şi gazelor continuă în luna mai, pe fondul preţurilor solide din domeniu, care, potrivit analiştilor, vor mai urca în viitor, dar şi în baza cererii globale de profil, care se redresează, respectiv a disciplinei fiscale practicate de marii producători de şist.

OMUL SMINTEŞTE LOCUL Cum ar fi...?

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 11 mai 2021

Dan Nicolaie

Sub semnul întrebării din titlu stau uneori vise îndrăzneţe, mari speranţe şi destul de des nişte enormităţi. Deputatul USR PLUS Emanuel Ungureanu, membru al Comisiei de Sănătate, foarte activ pe probleme legate de sectorul medical, fost profesor la Liceul Teologic Adventist "Maranatha", îşi pune o astfel de întrebare plecând de la un exemplu oferit de o ţară din Vest: "În Franţa, am văzut centre de vaccinare în tot felul de biserici, am văzut în moschei, în catedrale catolice.

Jaful secolului

Cătălin AvramescuEditorial / 11 mai 2021

Cătălin Avramescu

Mă întreb cum ar fi să primesc, într-o dimineaţă, o înştiinţare de la Ministerul Culturii. Sau al Educaţiei. De unde să aflu că drepturile de autor pentru cărţile şi articolele mele au trecut în proprietatea Statului. Care a decis să copieze textele respective şi să le vândă în librării. Sub un alt nume. Sincer, nu ştiu ce aş putea spune în primele cinci minute. Aş suspecta, probabil, că este vorba de o farsă de prost gust.

INSPECŢIA JUDICIARĂ: Criticile politicienilor privind clasarea Dosarului 10 august afectează independenţa justiţiei

I.Ghe.Politică / 11 mai 2021

Premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna, ministrul Justiţiei - Stelian Ion, deputatul european - Dacian Cioloş, fostul ministru al Sănătăţii - Vlad Voiculescu şi deputatul european Rareş Bogdan au afectat independenţa Justiţiei în legătură cu afirmaţiile făcute referitoare la ges­tionarea de către procurori a dosarului "10 august" şi la menţinerea de către judecători a clasării acestei cauze penale, se arată într-un raport al Inspecţiei Judiciare, întocmit la sesizarea unui judecător din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

Profitul Bucur Obor coboară cu 21%, la 2,3 milioane lei

DUPĂ PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI Profitul Bucur Obor coboară cu 21%, la 2,3 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 11 mai 2021

Compania care operează centrul comercial Bucur Obor (BUCU) a raportat, pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 2,34 milioane de lei, cu 21,4% sub cel din aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce cifra de afaceri s-a ridicat la 8,11 milioane de lei, în scădere cu 3,6% faţă de cea din primul trimestru al lui 2020, a anunţat ieri emitentul printr-un raport publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Zoltan Nagy-Bege

ZOLTAN NAGY BEGE, ANRE: "Dacă nu începem exploatarea în Marea Neagră în 2-3 ani, nu va exista niciodată producţie de gaze acolo"

M.G.Macroeconomie / 11 mai 2021

Verchere, OMV Petrom: "Trebuie să vedem în vigoare cadrul fiscal şi legislativ care să deblocheze aceste investiţii" Cristina Prună, vicepreşedinte Camera Deputaţilor: "Pentru Legea Offshore există şi posibilitatea procedurii de urgenţă" 

România nu îşi permite luxul de a amâ­na investiţiile în exploatarea zăcămintelor de gaze din Marea Neagră, a afirmat, ieri, Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele ANRE, în cadrul unei conferinţe organizate de Consiliul Investitorilor Străini (FIC) pe tema tranziţiei energetice. Reprezentantul ANRE a spus că dacă nu începem exploatarea gazelor din Marea Neagră în doi-trei ani, nu va exista niciodată producţie de gaze de acolo. Gazul este considerat combustibil de tranziţie către o economie verde, conform planurilor Uniunii Europene.

Florin Cîţu

FLORIN CÎŢU: "Lucrurile sunt clare pentru Legea 5G - va fi în procedură de urgenţă în Parlament"

M.G.Politică / 11 mai 2021

Orban: "Mă voi implica să fie votat" 

Lucrurile sunt clare pentru Legea 5G, proiectul urmând să intre în procedură de urgenţă în Parlament, a declarat, ieri, premierul Florin Cîţu. Acesta a precizat că raportul de aprobare din partea Camerei Deputaţilor asupra proiectului legislativ va fi dat săptămâna aceasta şi a dat de înţeles că proiectul va intra la vot în plen săptămâna viitoare.

PROIECT Conectarea tinerilor la mediul profesional

O.D.Miscellanea / 11 mai 2021

Conectarea tinerilor la mediul profesional nu reprezintă o "lucrare" simplă. Chestiunea este una sensibilă şi cere efort, iar în ultimii ani s-a dovedit că autorităţile au ratat mai multe oportunităţi în această direcţie. Există şi exemple pozitive. Consiliul Tineretului din România a organizat în perioada septembrie 2020 - aprilie 2021 proiectul Quality Employment for YOUth after COVID-19 care a avut ca temă principală angajabilitatea, iar în cadrul acestuia s-au desfăşurat activităţi ca traininguri, sesiuni de diseminare, şedinţe de mentorat şi târguri de oportunităţi. Proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi a fost finanţat de German Marshall Fund - Black Sea Trust for Regional Cooperation, prin fondurile de urgenţă alocate COVID-19.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Nou record istoric pentru BET

BVB Nou record istoric pentru BET

A.I.Piaţa de Capital / 11 mai 2021

Peste o treime din rulaj a fost asigurată de tranzacţiile cu acţiunile Banca Transilvania 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut un început de săptămână pozitiv, într-o zi în care majoritatea pieţelor europene au avut scăderi relativ...

MACRO NEWSLETTER 11 Mai 2021

MACRO NEWSLETTER 11 Mai 2021

Macroeconomie / 11 mai 2021

Numărul locurilor de muncă din Statele Unite a crescut mult sub aşteptări în aprilie 2021, cu 266 de mii, după o creştere cu 770 de mii în luna precedentă, conform datelor ajustate pentru sezonalitate de la nivelul companiilor. Cea mai mare...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo