PepsiCo Romania investeste peste 2 milioane de dolari in energie verde in locatiile sale din Romania

T.B.
Companii / 25 aprilie

PepsiCo Romania investeste peste 2 milioane de dolari in energie verde in locatiile sale din Romania

PepsiCo anunţă finalizarea celui mai recent proiect de energie verde prin integrarea de panouri fotovoltaice în cele trei site-uri din România, mai exact în Dragomireşti, Popeşti-Leordeni şi Covasna, se arată într-un comunicat al companiei, remis redacţiei.

Proiectul sprijină obiectivele de decarbonizare ale PepsiCo Positive (pep+), întrucât PepsiCo urmăreşte să atingă un nivel net-zero până în 2040 şi reprezintă o investiţie locală de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice, cu o capacitate instalată combinată de 1.700 kWp şi cu un potenţial de a genera peste 1.300 MWh de energie electrică verde pe an. Se estimează că utilizarea acestor panouri fotovoltaice va duce la o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone, ceea ce echivalează cu beneficiul plantării a peste 15.000 de copaci. Privind în viitor, PepsiCo evaluează posibilitatea de a instala panouri fotovoltaice în toate clădirile companiei din România, informează sursa.

Potrivit comunicatului, "Instalarea panourilor fotovoltaice în fabricile noastre din România reprezintă un pas important în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, ca parte a obiectivelor noastre pep+ şi a angajamentului nostru de a integra sustenabilitatea în fiecare aspect al operaţiunilor noastre", a declarat Daniel Drăguşin, East Balkans Supply Chain Director, PepsiCo. "Pe lângă faptul că determină o productivitate net-zero, investiţia în panouri fotovoltaice aduce şi avantaje economice. Producţia proprie de energie electrică ne permite să reducem costurile în comparaţie cu achiziţia de la reţea."

PepsiCo România este dedicată reducerii la minimum a impactului asupra mediului în toate domeniile sale de activitate. Compania investeşte în mod constant în soluţii eficiente din punct de vedere energetic, în utilizarea de vehicule hibride şi electrice, în optimizarea transportului şi în implementarea altor iniţiative sustenabile. În ceea ce priveşte flota sa, PepsiCo a atins un procent de 80% de vehicule hibride la sfârşitul anului trecut, precizează compania.

PepsiCo operează şi investeşte în România de peste 30 de ani. În ultimul deceniu, compania a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidându-şi rolul de lider regional în afaceri, de centru de producţie şi distribuţie şi de promotor al practicilor sustenabile. Spre exemplu, noua linie de producţie automatizată instalată în 2023 în fabrica de băuturi produce acum până la 1 milion de sticle pe zi, utilizând simultan cu 30% mai puţină energie decât vechea linie convenţională, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb