PepsiCo transformă fabrica din Popeşti-Leordeni într-un hub de producţie european

F.D.
Companii / 11 octombrie 2023

PepsiCo transformă fabrica din Popeşti-Leordeni într-un hub de producţie european

PepsiCo anunţă dublarea capacităţii de producţie a fabricii din Popeşti-Leordeni şi transformarea acesteia într-un centru de producţie şi distribuţie de talie europeană, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Investiţia de 100 de milioane de dolari, anunţată anul trecut şi planificată să fie finalizată în 2024, a fost esenţială pentru atingerea acestui obiectiv ambiţios. Aceasta a inclus adăugarea a trei linii de producţie operaţionale şi construirea unui nou depozit automat. De asemenea, au fost implementate îmbunătăţiri semnificative în automatizare şi a fost elaborat un nou plan de dezvoltare pentru fabrica de snacks PepsiCo.

Fabrica din Popeşti-Leordeni are în prezent o capacitate de producţie anuală de 39.000 de tone şi deserveşte 17 ţări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croaţia, Slovenia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia şi Slovacia.

"Prin investiţiile noastre, transformăm PepsiCo Romania într-un centru de producţie şi distribuţie important pentru Europa Centrală şi de Sud-Est. Această evoluţie reflectă angajamentul nostru pentru sustenabilitate, tehnologie, şi dezvoltarea economiei locale. Prin localizarea aproape completă a portofoliului nostru şi crearea de locuri de muncă cu o complexitate mai mare, ne propunem să aducem beneficii României şi regiunii. De asemenea, ne concentrăm pe reducerea amprentei de carbon şi eficienţa operaţională, contribuind la un viitor mai bun pentru toţi,", susţine Radu Berevoescu, General Manager & Senior Commercial Director East Balkans.

Odată cu instalarea noilor linii de producţie, PepsiCo Romania a localizat aproape în întregime portofoliul său de produse pentru piaţa românească (Lay's, Star, Doritos), în proporţie de peste 95%. În ceea ce priveşte depozitul automatizat, acesta va fi inaugurat în prima jumătate a anului viitor. Acesta va fi echipat un autopaletizator care va asigura automatizarea completă a legăturii dintre liniile de producţie şi depozit, optimizând astfel eficienţa. Investiţia în noul depozit automatizat face parte din eforturile PepsiCo de atingere a obiectivelor pe termen lung din cadrul agendei pep+, având ca scop eliminarea imediată a peste 200 de tone de emisii directe de gaze cu efect de seră generate prin transferurile între depozite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb