PepsiCo vinde Tropicana şi alte mărci de suc, pe 3,3 miliarde de dolari

A.V.
Ziarul BURSA #Companii / 4 august 2021

PepsiCo vinde Tropicana şi alte mărci de suc, pe 3,3 miliarde de dolari

Grupul PepsiCo Inc. din SUA a decis să vândă Tropicana şi alte mărci de sucuri din America de Nord către firma franceză private equity PAI Partners, pe 3,3 miliarde de dolari, urmărind să-şi simplifice gama de produse şi să se îndepărteze de băuturile bogate în zahăr.

Acordul este una dintre numeroasele investiţii pe care le-a făcut PAI în ultimii ani. Spre exemplu, în 2019, Nestle SA din Elveţia şi-a vândut afacerea cu îngheţată din SUA, inclusiv mărci precum Häagen-Dazs, către o societate mixtă susţinută de PAI, într-o tranzacţie evaluată la 4 miliarde de dolari.

Conform Reuters, PepsiCo., care a cumpărat producătorul de suc de portocale Tropicana în 1998 pentru aproximativ 3,3 miliarde de dolari, şi Naked Juice din SUA, aproape un deceniu mai târziu, pentru 150 de milioane de dolari, va păstra o participaţie de 39% la noua societate mixtă şi va avea drepturi exclusive de distribuţie în SUA pentru mărcile în cauză.

Vânzarea va oferi PepsiCo fonduri pentru dezvoltarea şi creşterea portofoliului său de gustări şi băuturi cu conţinut caloric zero, conform directorului executiv al companiei, Ramon Laguarta.

Operaţiunile cu sucuri au generat venituri nete de aproximativ 3 miliarde de dolari pentru PepsiCo în 2020, cu marje de profit operaţionale care erau sub cele ale grupului.

Centerview Partners a fost consultantul financiar al PepsiCo în cadrul tranzacţiei de vânzare a brandurilor menţionate, în timp ce JPMorgan Securities LLC a fost consultantul PAI.

Amintim că şi rivalul PepsiCo., Coca-Cola Co., şi-a eficientizat, de asemenea, gama de produse în ultimul an, eliminând brandurile sale de sucuri dietetice TaB şi băuturile Coca-Cola Energy din Statele Unite, respectiv vânzând marca ZICO cu apă de nucă de cocos.

"Companiilor le este greu să ofere susţinere eficientă de marketing unui număr infinit de mărci care deseori concurează pentru ocazii similare", declara, în luna mai, Stephen Rannekleiv, analist al Rabobank. În opinia sa, companiile caută să lanseze produse noi care au fost dezvoltate intern.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb