Pescarii se pot organiza dacă realizează o producţie de cel puţin 1.000 de tone anual

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 22 octombrie 2007

Organizaţiile de producători din sectorul pescuitului sunt recunoscute dacă realizează o producţie anuală de cel puţin 1.000 de tone în zona Delta Dunării, respectiv de cel puţin 500 de tone în zona Mării Negre, potrivit unui ordin emis de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Ordinul emis de MADR transpune reglementările europene în sectorul pescuitului şi acvaculturii. Potrivit actului normativ, recunoaşterea unei organizaţii este condiţionată de realizarea unei anumite producţii. Astfel, organizaţiile din sectorul pescuitului comercial pot fi recunoscute oficial dacă realizează o producţie de cel puţin 1.000 de tone în zona Delta Dunării, de 500 de tone în Marea Neagră, respectiv de 300 tone, pentru Dunăre şi ape interioare.

Pentru obţinerea recunoaşterii, solicitanţii trebuie să depună o cerere la Agenţia Naţională de Pescuit şi Acvacultură (ANPA) însoţită de o documentaţie cu informaţii despre organizaţie. Dosarul trebuie să cuprindă date despre statutul organizaţiei, lista membrilor, precum şi bilanţul contabil din care să reiasă capacitatea financiară a organizaţiei.

De asemenea, organizaţiile de producători din sectorul pescuitului comercial trebuie să elaboreze planuri de captură pe specii şi luni, pe care să le prezinte la începutul fiecărei campanii de pescuit la ANPA. Reprezentanţii instituţiei vor verifica dacă obiectivele organizaţiilor sunt realizate.

În perioada 2007-2013, România primeşte 230 de milioane de euro din Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar instituţia care va gestiona aceste fonduri este ANPA. În Program sunt stabilite cinci axe prioritare în funcţie de care se vor aloca fondurile europene, respectiv adaptarea flotei de pescuit, acvacultură, măsuri de interes comun, dezvoltarea durabilă a zonelor pescăreşti şi asistenţă tehnică. ANPA a trimis Programul Operaţional pentru Pescuit spre avizarea Comisiei Europene la sfârşitul lunii iulie.

Potrivit acestui program, pescarii pot primi plăţi compensatorii pentru încetarea temporară a activităţii sau pentru pensionare anticipată. De asemenea, pot beneficia de sprijin financiar tinerii pescari, pentru achiziţionarea navelor de pescuit sau pescarii care intenţionează să practice acvacultură ecologică. Proiectele pentru dezvoltarea acvaculturii pot beneficia de o cofinanţare de 60 %, din care 45 % reprezintă fonduri europene, iar diferenţa este asigurată de la bugetul de stat.

Beneficiarii acestei măsuri pot fi agenţii economici, asociaţiile şi organizaţiile de producători sau instituţiile publice.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7329
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3176
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9824
Gram de aur (XAU)Gram de aur387.3649

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb