Peste 30 milioane lei pentru un sistem al managementului de trafic în Târgu Mureş

G.U.
Comunicate de presă / 12 iunie 2020

Peste 30 milioane lei pentru un sistem al managementului de trafic în Târgu Mureş

Un sistem de gestionare a traficului în Municipiul Târgu Mureş se va realiza printr-un nou contract de finanţare nerambursabilă finanţat prin fonduri Regio. Lipsa unui sistem de semaforizare pe anumite artere principale se va rezolva prin acest proiect ce are un buget de peste 31 milioane lei, prin care se va asigura un trafic fluent în municipiu, conform unui comunicat de presă.Din bugetul proiectului se vor instala echipamente semaforizate în 40 de intersecţii, sisteme video pentru monitorizarea şi controlul traficului, precum şi un centru de comandă ce va susţine creşterea mobilităţii urbane.

În municipiul Târgu Mureş nu exista un sistem de management adaptiv al traficului care să contribuie la reducerea congestiilor de trafic şi la asigurarea priorităţii pentru mijloacele de transport public, în scopul îmbunătăţirii atractivităţii acestui mod de deplasare. Realizarea investiţiei care vizează crearea unui sistem de management al traficului, are ca scop reducerea transportului motorizat la nivelul localităţii. Proiectul cu titlul "Sistem de management al traficului în Municipiul Târgu Mureş" are o valoare totală de 31.228.289,30 lei, din care valoarea finanţării nerambursabile alocate prin POR este de 25.057.666,29 lei, respectiv 5.477.803,93 Euro. Fondurile nerambursabile solicitate de beneficiarul proiectului, Primăria Municipiului Târgu Mureş, provin din bugetul alocat Regiunii Centru prin POR 2014-2020, Axa prioritară: 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Termenul estimat pentru finalizarea implementării activităţilor prevăzute în proiect este 31.10.2023.

Simion Creţu, Director general ADR Centru, a declarat:"Principalii beneficiari ai acestui proiect vor fi locuitorii din municipiu, turiştii şi cetăţenii aflaţi în tranzit prin oraş. Proiectul vine în completarea celorlalte proiecte finanţate prin Regio pentru dezvoltarea urbană a municipiului Târgu Mureş. Asigurarea unui climat de siguranţă şi confort în ceea ce priveşte traficul din oraş va constitui un beneficiu substanţial pentru toţi cei ce trăiesc în localitate, mai ales că tot pe această Prioritate de Investiţii finanţăm achiziţia a 85 de autobuze ecologice sau electrice pentru Târgu Mureş, amenajarea staţiilor de autobuze, reabilitarea unor străzi, amenajarea de piste pentru biciclete, precum şi extinderea spaţiilor verzi. La finalul implementării acestor proiecte, respectiv în 2023, cetăţenii vor beneficia de un sistem care va asigura creşterea siguranţei circulaţiei în oraş, creşterea vitezei de deplasare, dar şi scăderea timpilor de aşteptare în trafic şi a gradului de poluare în zona urbană"

Potrivit comunicatului, pe parcursul duratei de implementare a proiectului se vor înlocui sau moderniza echipamentele din intersecţiile şi trecerile de pietoni semaforizate şi se vor crea noi intersecţii şi treceri de pietoni semaforizate. Vehiculele de transport public care circulă în zona acoperită de proiect vor fi dotate cu echipamente de localizare şi de comunicare cu centrul de comandă. Tot din bugetul proiectului se vor instala camere pentru detecţia nerespectării regimului de circulaţie pe benzile dedicate transportului public şi camere speciale pentru detectarea depăşirii vitezei şi a trecerii pe culoarea roşie a semaforului. Intersecţiile si trecerile de pietoni semaforizate vor fi monitorizate printr-un sistem de camere video şi se vor instala dispozitive de cântărire în mişcare pentru controlul masei maxime admise pe osie. Sistemul de management a traficului din municipiul Târgu Mureş realizat prin proiect, mai prevede amplasarea de camere şi radare de viteză în locaţiile stabilite de pe intrările/ieşirile principale din municipiu ce vor identifica automat şi numerele de înmatriculare. În zonele cu acces restricţionat (benzi dedicate, restricţii de tonaj) se vor instala dispozitive de control, iar la trecerile de pietoni se vor instala sisteme de iluminat şi indicatoare luminoase. Mai este prevăzută amplasarea de panouri de informare pentru trafic, precum şi un management al parcărilor prin introducerea unei platforme software care să permită gestionarea locurilor de parcare din oraş. Nu în ultimul rând, centrul de comandă şi control integrat prevăzut în proiect, va fi dotat cu toate echipamentele hardware si software-ul necesare pentru integrarea tuturor funcţiilor sistemului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb