Peste 35.000 de persoane au participat la manifestaţia anti-COVID de la Viena

G.U.
Internaţional / 21 noiembrie 2021

Peste 35.000 de persoane au participat la manifestaţia anti-COVID de la Viena

Peste 35.000 de manifestanţi - potrivit poliţiei - s-au adunat ieri la Viena pentru a protesta împotriva măsurilor de carantină şi vaccinare obligatorie anunţate în ajun de către guvern în efortul de a limita extinderea pandemiei de COVID-19, relatează AFP, conform Agerpres.

Mulţimea, reunită în centrul capitalei austriece, la doi paşi de fostul palat imperial din Hofburg, a agitat bannere denunţând "fascismul", "tirania" şi "dictatura corona" sau spunând "Nu divizării societăţii!".

Manifestaţia s-a desfăşurat supravegherea unor forţe sporite de poliţie care a reţinut zece persoane. În afară de câteva grenade fumigene şi doze aruncate, manifestaţia a decurs calm pe ansamblu.

Manifestaţia a fost organizată la apelul partidului de extrema dreaptă FPÖ (Partidul Libertăţi, în germană Freiheitliche Partei Österreichs), chiar dacă liderul formaţiunii, Herbert Kickl, testat pozitiv pentru coronavirus, a lipsit.

Mulţimea, adunată în centrul capitalei austriece, la doi paşi de cancelarie, a agitat bannere al căror conţinut "denunţă dictatura corona" sau se pronunţă împotriva "divizării societăţii".

Acţiunea s-a desfăşurat sub supravegherea sporită a poliţiei, îngrijorată de sosirea militanţilor neonazişti şi a huliganilor.

Printre care cei care au chemat la "rezistenţă" se numără şi Katarina Gierscher, originară din Tirol, care a făcut şase ore pe drum pentru a ajunge la manifestaţia de la Viena.

"Nu este normal să fim privaţi de drepturile noastre", afirmă această profesoară de 42 de ani, care de mai multe luni îşi ţine cei patru copii acasă. "Presiunea la şcoală este prea mare", spune ea într-o declaraţie pentru AFP, referindu-se la testele PCR efectuate în fiecare săptămână în clase.

"Guvernul vrea să ne divizeze, trebuie să rămânem uniţi", adaugă interlocutoarea agenţiei franceze de presă.

La o săptămână după ce au fost luat măsuri restrictive împotriva celor nevaccinaţi, cancelarul conservator Alexander Schallenberg a anunţat vineri un lockdown pentru cei 8,9 milioane de locuitori ai ţării până în data de 13 decembrie.

De luni, aceştia nu vor mai avea dreptul să-şi părăsească locuinţele decât pentru cumpărături, sport sau pentru îngrijiri medicale. Doar şcolile mai rămân deschise.

În pofida reticenţelor iniţiale, guvernul va pregăti şi o lege care să facă obligatorie vaccinarea populaţiei adulte începând de la 1 februarie 2022. Refractarii vor risca sancţiuni.

Schallenberg şi-a cerut vineri scuze în faţa persoanelor vaccinate pentru că a fost nevoit să ia astfel de măsuri "radicale".

El a criticat "forţele politice din ţară care se opun cu vehemenţă" vaccinării, denunţând un "atac împotriva sistemului nostru de sănătate".

Într-o alocuţiune televizată, preşedintele austriac Alexander van der Bellen a avertizat împotriva divizării societăţii, divizare care riscă "să se adâncească şi mai mult".

"Următoarele săptămâni vor cere un efort considerabil din partea noastră.Trebuie să facem tot ce ne stă în putere pentru a sparge al patrulea val (al pandemiei) şi a preveni următorul", a insistat acesta.

Într-o Europă care a devenit din nou epicentrul epidemiei, cazurile au atins în ultimele zile în Austria niveluri ce nu au mai fost înregistrate din primăvara anului 2020: peste 15.000 de noi infecţii au fost raportate zilnic, în timp ce rata de vaccinare este în jur de 66%, puţin sub media europeană.

Opinia Cititorului ( 16 )

  1. daca era politia de la noi spuneau ca au fost cateva sute . asta-i una dintre deosebirile dintre o tara civilizata cu bun simt si una unde domneste minciuna si manipularea , si tot ei se mira ca nu-i cred oamenii .sa nu mai spun ca sint sigur ca guvernul va cadea , iar aici poti sa demonstrezi cat vrei ca nu scapi de politicienii cu obrazul gros ca la porc .

    1. Stai linistit ca toata media corupta sustine in continuare ca au fost cateva mii.

    Forțat, arestați! Pregătiți pentru Nuremberg 2.0!

    Violente! S-a aruncat cu doze de bere dintr-o tabăra in alta! Naziștii proguvernamentali și oamenii obișnuiți care nu vor sa fie vaccinați și băgați la închisoare pentru asta și extrema stânga! Protestele devin din ce mai violente, deoarece guvernanții corupți nu înțeleg alt limbaj! Se poate extinde in toată lumea! Nu e nevoie de băutura ca acest lucru sa se intample! Doar ce spun guvernanții și politicienii pro-Vax forțat e suficient sa determine reacții violente! Vedeți, Cadzu, Ciolacu, deputații din Camera! Nici batalioanele de jandarmi nu opresc furia populației!

    1. Anti-guvern erau și mulți vaccinați de buna voie sau forțat! Care nu voiau un nou Hitler sa se nască din Austria!

      Mulți vaccinați!

      Ca sa reduca la zero riscul ca ”un nou Hitler sa se nască din Austria” trebuie sa se lase vaccinati! Vor deveni sterili si apoi vor muri! Un vis implinit!

    Revolta nu o sa fie din partea nevacinstilor,o sa vina tocmai din partea vaccinatilor

    1. vise, taica, vise. Doar sosoaca vaccinata face revolutie. :-)

      comentariu de om prost care nici el nu stie ce spune , de om beat !

      Comentariu de postac rezistent prost,oricum nu stiu decat ura,dezbinare si mai nou acum le place dictatura dar nu aia inchipuita de ei de acum 3-4 ani cand spuneau ca Dragnia este dictator,ci asta reala impusa de usr

      Nu esti deloc la curent cu realitatile din Romania, e ceva vreme de cand USR nu mai este la guvernare.

      Usr A plecat din parlament si nu sitiu eu

      Multi am fost beti la ultimile alegeri.puteau alege si ei partidul lui Catu (austiriac)si stateau linistiti acasa.Numai 100 dintre ei se uptau cu doze de bere,erau loviti si arestati.Puteau de asemennea alege un USR si de bine ce sut guvernati ar fi fugit in Romania

      Dar de comentariul alupigus ce zici, sluga pesedista obedienta? :-)

      Daca esti in Romania ai auzit ca sunt in opozitie iar daca sti sa numeri poti sa te prinzi ca sunt minoritari in parlament.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb