Peste 66.700 de fermieri au beneficiat de finanţări nerambursabile acordate din FEADR

G.D.
Miscellanea / 16 decembrie 2022

Peste 66.700 de fermieri au beneficiat de finanţări nerambursabile acordate din FEADR

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a sprijinit financiar fermierii care derulează în România proiecte de investiţii în agricultură pentru modernizarea exploataţiilor agricole, pentru tehnologizarea unităţilor de procesare, pentru dezvoltarea exploataţiilor pomicole şi mai ales pentru susţinerea tinerilor fermieri să devină şefi de exploataţie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, în perioada 2015 - 2022, AFIR a primit 77.721 de solicitări de finanţare pentru investiţii în exploataţii agricole şi pomicole, în ferme mici şi de mari dimensiuni, pentru instalarea tinerilor fermieri şi pentru dezvoltarea formelor asociative, precum şi pentru decontarea primelor de asigurare. Valoarea totală a solicitărilor se ridică la o valoare de 5,6 miliarde de euro. Pentru finanţare au fost contractate 66.709 de investiţii, iar valoarea totală a proiectelor ajunge la 2,6 miliarde de euro. Până în acest moment AFIR a plătit fermierilor 1,86 miliarde de euro pentru decontarea investiţiilor realizate.

"Rolul pe care AFIR îl are în dezvoltarea şi modernizarea agriculturii româneşti este unul deosebit de important. Înseamnă şi o muncă susţinută de a analiza, verifica şi confirma investiţiile pe care fermierii noştri le propun. Fiecare proiect este evaluat cu cea mai mare atenţie şi toate sunt la fel de importante pentru că fiecare este o cărămidă pusă la temelia economiei agrare a României. Suntem mândri de beneficiarii noştri, de performanţele lor şi le mulţumim pentru că munca lor de zi cu zi aduce ţării hrană şi dezvoltare. Agenţia va fi mereu angrenată în modernizarea şi tehnologizarea agriculturii şi a creşterii performanţei acesteia, iar fondurile europene nerambursabile sunt acel motor de care este mare nevoie în continuare", a precizat George CHIRIŢĂ, Directorul general al AFIR.

Finanţarea acordată fermierilor prin intermediul AFIR a contribuit constat la dezvoltarea agriculturii din ţară noastră, dovadă stau şi indicatorii de realizare a investiţiilor finanţate din FEADR - Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, dintre care amintim:

AFIR a sprijinit financiar 20.124 de tineri fermieri prin intermediul submăsurilor (sM) agricole din PNDR astfel: 13.924 de tineri fermieri sprijiniţi prin sM 6.1 Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, iar prin sM 6.3 Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici au primit finanţare alţi 4.718 de tineri.

Totodată, prin sM 4.1 Investiţii în exploataţii agricole AFIR a finanţat 785 de tineri fermieri, iar prin sM 4.1a Investiţii în exploataţii pomicole au primit fonduri 68 de tineri pomicultori. Menţionăm că din totalul tinerilor fermieri, 4.132 de tineri fermieri sunt din zona montană.

Cu ajutorul fondurilor europene disponibile fermierilor în cadrul submăsurii 4.1, s-au înfiinţat 1.821 de ferme pentru culturi de câmp, 509 ferme pomicole, 126 de ferme pentru creşterea bovinelor de lapte, 153 de ferme mixte, 113 ferme pentru bovine de carne, 83 de ferme horticole, 68 de ferme de păsări, 51 de ferme porcine, 16 ferme de ovine şi caprine şi 7 ferme apicole.

De asemenea, 657.576 de hectare reprezintă suprafaţa exploataţiilor agricole finanţate prin intermediul submăsurilor gestionate de AFIR, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb