Petric, Schneider: "UPS-uri mai mici pentru site-uri de calcul edge cu putere mai mare"

T.B.
Companii / 30 octombrie 2023

Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric

Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric

Pe măsură ce nevoia de calcul, stocare şi analiză creşte, spaţiul din rack din centrele de date devine din ce în ce mai restrâns, lăsând puţin sau deloc loc pentru o sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS), informează Traian Petric, director de vânzări pe România şi Republica Moldova, APC by Schneider Electric, se arată într-un comunicat al companiei menţionate. "Problema este că, cu cât creşte capacitatea, cu atât este nevoie de un UPS mai puternic. Provocarea este deosebit de acută la site-urile de edge computing, adesea implementate în spaţii compacte, cum ar fi dulapuri, camere de depozitare sau chiar sub birouri", adaugă sursa menţionată.

De prea multe ori, specialiştii IT trec cu vederea cerinţele privind amprenta la sol a unui UPS sau greutatea acestuia, conform directorului de vânzări al Scneider. Apoi, când vine timpul să implementeze o unitate UPS, îşi dau seama că nu au alocat suficient spaţiu, mai ales că cerinţele de capacitate se apropie de 5 kVA şi este nevoie de un echipament de mai mare putere, relatează sursa citată. Acest lucru poate crea unele bătăi de cap pentru administratori, deoarece UPS-ul este esenţial pentru protejarea infrastructurii edge computing, transmite sursa precizată.

Traian Petric adaugă: "Din fericire, noile tehnologii - semiconductorii cu bandă largă şi bateriile litiu-ion - fac posibilă furnizarea de densităţi mult mai mari la dimensiuni mai mici. În plus, cipurile cu bandă largă permit producerea unor dispozitive de putere mai dense, care funcţionează la temperaturi mult mai ridicate decât semiconductorii tradiţionali. Această tehnologie contribuie la reducerea dimensiunii şi greutăţii dispozitivului. Cât despre bateriile cu litiu-ion, ele ocupă cu până la 80% mai puţin spaţiu decât bateriile cu plumb-acid, deoarece oferă o densitate mult mai mare."

Nevoia de capacitate mai mare este în creştere, dat fiind că densitatea medie per rack aproape că s-a triplat din 2011 până în 2020, informează Petric. Printre motoarele de creştere se numără sistemele de înaltă performanţă şi alte progrese tehnologice, cum ar fi inteligenţa artificială (AI), învăţarea automată (ML) şi realitatea augmentată (AR), potrivit comunicatului.

Aceste progrese tehnologice necesită cantităţi masive de putere de procesare, pe măsură ce computerele digeră volume imense de date nestructurate, colectate din diverse surse, inclusiv dispozitive IoT (Internet of Things) şi sisteme bazate pe cloud, transmite sursa. Acolo unde sunt necesare procesări şi analize în timp real, datele sunt trimise în centre edge, aducând capacitatea de calcul aproape de sursele de date şi de utilizatori, pentru a evita latenţa, arată datele comunicatului.

Potrivit lui Petric: "Cerinţele de procesare în timp real cresc într-o varietate de scenarii, cum ar fi, de exemplu, debitmetre de pe conducte care măsoară debitul volumetric al fluidelor şi senzori care urmăresc starea de sănătate şi performanţa echipamentelor de producţie.

În plus, tehnologia de recunoaştere facială în magazine cuplată cu Rafturi inteligente cu LED poate trimite oferte personalizate către smartphone-urile cumpărătorilor printr-o aplicaţie mobilă. O altă aplicaţie a acestei tehnologii este Noile Modele UPS cu aceste tehnologii sunt ideale pentru implementări de edge computing, datorită cipurilor cu bandă largă şi bateriilor litiu-ion, unităţile sunt cu 30% mai mici, cu 50% mai uşoare şi oferă o putere cu 50% mai mare decât modelele anterioare, informează directorul Schneider. În plus, un afişaj LCD rotativ vă permite să instalaţi unităţile pe verticală sau orizontală, oferindu-vă mai multe opţiuni pentru plasarea UPS-ului, conform sursei.

Acest tip de model UPS face mult mai uşoară instalarea de soluţii de gestionare a energiei în medii edge computing în care spaţiul este tot mai restrâns din cauza cerinţelor de calcul mai mari, potrivit comunicatului. Ca atare, companiile cu medii edge în expansiune nu trebuie să facă compromisuri cu privire la capacitatea UPS, ştiind că au protecţia de care au nevoie pe măsură ce cerinţele de capacitate cresc, transmite Traian Petric.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb